Guide: Konvertera filmer till iPhone

Den här guiden hjälper dig att konvertera (göra om) dina filmer, så att du kan spela upp dem i din iPhone. Guiden är lätt att följa och det tar bara några minuter tills programmet är igång med konverteringen. Vill du ha hjälp med detta kan du fråga i forumet.

1. Installera konverteringsprogram för iPhone

Börja med att ladda hem en videokonverterare, i denna guide använder vi oss av Videora iPhone Converter. Programmet är gratis och du hittar det här: http://www.videora.com.

Välj i listan för den enhet du vill konvertera filmer till.

När du har installerat programmet kan du starta det.

2. Konvertera filmen

2-1: När du är i programmet Videora iPhone Converter ska du klicka på Convert (Röd markering). Och sedan Video File (Grön markering).

konvertera filmen

2-2: Nu ska du välja Normal Mode. Det är ett enklare alternativ. Men du kan även välja Power Mode om du vill ha fler val.

2-3: Efter det ska du välja din fil/film som du vill konvertera (Det står även i programmet hur du gör), klicka på Select File.

2-4: När du har valt din film ska du klicka på Browse (Under Select File) för att välja en mapp där du vill att nya filen/filmen ska placeras (Output Directory).

2-5: Klicka sedan på Next (Gul och stor knapp). Nu ska du skriva in en titel för din film. När du har gjort det, klicka på Next igen.

2-6: Nu ska du se en lista med valmöjligheter för format, storlek, kvalitet, m.m. Anpassa detta efter hur du vill ha det.

Video Format och Video Size ska du INTE ändra på.

valj-kval

2-7: Klicka sedan på Next när du är klar. Nu ska Final Step komma upp. Den visar att du ska klicka på Start Converting. Om du är klar med allt är det bara att klicka på knappen. Den kommer nu att börja konvertera din film.

När filmen är klar ska iTunes starta upp. Det är för att Videora lägger automatiskt in din nya film i iTunes under Filmer. Nu är bara att synkronisera din iPhone.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Martin Ternström

  Hej tack för hjälpen med konverteringsguiden till Iphone! Lätt att följa och välgjord guide, stort tack!

  Med Vänliga Hälsningar

  Martin

 • tobias

  Har lagt in en film ”growns up” men svenska texten syns inte, vad ska jag göra? :/

 • Emporio

  VLC

 • Elin

  hejsan, jätte bra guide! men när jag skulle börja synkroisera så stod det att de var fel kod så det gick inte, HJÄLP!

 • malin

  Det finns ju ingen ”start converting” knapp?!

 • Josef

  Hej.
  Nu har ja konverterat och filmen syns i Itunes bibliotek/filmer men den kommer inte över till mobilen när jag synkroniserar :/ vrf? D:

 • Hej! Tack, det hjälpte verkligen. Jättebra guide också!

 • Kurre

  Jag har samma fel som ”Elin 4 maj, 2011 kl. 16:49”
  Varför ska det va så komplicerat när Iphone är en världsledande mobil?