iPhoneGuiden.se

Sök

Med en skrivare för iPhone kan du skriva ut direkt från telefonen. Det finns både portabla skrivare, som du kan skriva ut bilder med i ett klick, samt stationära skrivare som lämpar sig bättre för att skriva ut dokument och liknande filer. Läs mer under produktbilderna nedan.

Skrivarkategori_Kjell&Co  
Skrivare till iphone
Hi jet skrivare

Fuji film skrivare till iphone

Hur skriver man ut via iPhone?

Det är framför allt genom Bluetooth och AirPrint (med Wi-Fi) som man kan skriva ut direkt från iPhone. Läs mer nedan.

Genom Bluetooth

Bluetooth är den teknik som används i de portabla skrivare som du kan ha med på språng.

 

I dessa typer av skrivare brukar ett antal fotopapper ingå. Allt du behöver göra är att parkoppla den portabla skrivaren, stoppa in fotopapperen och sedan skriva ut det du vill skriva ut.

Portabla skrivare som den ovan är ofta relativt snabba. Med de flesta välkända modeller har du bilden utskriven och färdig inom en minut.

Genom AirPrint

För det första behöver du en skrivare som är kompatibel med AirPrint, som är Apples egen teknik och som är inbyggt i iOS. Du behöver alltså inte installera någon programvara på din iPhone ­– det som gäller är att skrivaren ska vara kompatibel med tekniken.

Att skriva ut med Airprint är enkelt och du behöver inte ansluta iPhone till en dator eller liknande. Det som är värt att notera är att modernare skrivare av ett större märke, till exempel HP eller Canon, oftast är kompatibelt med AirPrint – men det är inte alla som är det.

Också värt att notera är att den kompatibla skrivaren och din iPhone behöver vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Hur vet jag om skrivaren är AirPrint-kompatibel?

Som regel framgår det i produktbeskrivningen om skrivaren är AirPrint-kompatibel. Ibland kan det stå ”AirPrint-aktiverad”, vilket betyder samma sak. Det kanske inte alltid framgår om du köper på fysisk väg – då behöver du helt enkelt ta kontakt med personalen.

Att tänka på när du köper en portabel iPhone-skrivare

Är det en portabel skrivare du är sugen på? I sådana fall är det bra att tänka på följande innan köp:

1.      Storlek

De flesta är ju framtagna för att enkelt kunna tas med på språng, men det finns hyfsade variationer i storlekarna mellan olika modeller. Välj en av de mindre om du prioriterar portabilitet – men tänk på att bilderna också är mindre då.

2.      Batteriet

Om du kikar i produktbeskrivningarna för bärbara iPhone-printers så brukar det framgå hur många mAh batteriet är på. Det här är direkt avgörande för hur många foton du kan utan att behöva ladda upp skrivaren igen.
Som referens kan nämnas att 600 mAh ger omkring 20 foton per laddning – även om det kan variera något mellan olika modeller, givetvis. Ska du på en lång utflykt och ta många bilder så rekommenderas antingen en powerbank till printern, eller en printer med så bra batteri som möjligt.

3.      Utskriftskvalitet

Att jämföra kvaliteten på bilderna kan vara lite svårt utan att faktiskt se utskrifter med blotta ögat. Dock så finns det ett par saker som du kan titta lite närmare på för att bilda dig en uppfattning av hur bilderna kan komma att se ut.

Sammantaget kan det vara värt att besöka butiken fysiskt för att faktiskt kontrollera bildena. Dock så kan det vara ett bra alternativ att jämföra faktorerna ovan och välja en e-butik med schyssta returvillkor, om du inte skulle gilla kvaliteten. Kör du på en av de mer populära modellerna är sannolikheten hög att du är nöjd – kolla bara recensioner innan köp.

Frågor och svar

Vilken utskriftsteknik är bäst i portabla skrivare till iPhone?

Det är en smaksak. Många anser att Zink-tekniken är det bästa för hög kvalitet. Samtidigt gillar många kvaliteten hos printers med termiska utskrifter samt att det är en lite billigare teknik.

Behöver jag ladda ned en app för att skriva ut till en stationär skrivare?

Nej. Det räcker med att du har ett hyfsat modernt iOS och att den stationära skrivaren är AirPrint-kompatibel. Det gäller också att din iPhone och skrivaren är på samma nätverk.

Hur ansluter jag till en portabel printer till en iPhone?

Det vanligaste är att du helt enkelt parkopplar med Bluetooth.

Hur länge räcker en portabel skrivare på en laddning?

Det varierar, men det är vanligt att de klarar runt 20 foton innan du behöver ladda den igen. Ska du ut på campingsemester eller en lång vandring så kan det vara en idé att köpa en modell med ett kraftigare batteri. Ett annat alternativ är att ta med en powerbank.