iPhone 11 – Skal

iPhone 11 skal

Nedan hittar du iPhone 11-skal i olika stilar, material och mönster. Under produkterna kan du ta del av vår köpguide.

1.    Vilket material passar dig bäst?

Idag finns iPhoneskal i en mängd olika material. Det som kanske är vanligast att se på marknaden är hårdplast. Silikon är ett annat populärt material, som fått sig ett uppsving sedan Apple började tillverka och sälja dem från sin hemsida och genom återförsäljare. Hårdplast och silikon tycks vara de vanligaste materialen enligt iPhoneguidens intryck.

Hårdplast

Hårdplast passar fint för dig som vill som vill ha ett stöttåligt skal. Hårdplast i kombination med gummi på insidan (i synnerhet vid hörnen) kan erbjuda ett riktigt bra skydd. En nackdel är dock att hårdplast kan upplevas lite glatt och att det inte ger riktigt lika bra grepp som silikon. Inte heller känns det kanske lika skönt i handen. Dock så kan ett hårdplastskal ge lite högre komfort och grepp om baksidan är räfflad eller mönstrad.

Silikon

Silikon är för dig som kan tänka dig ett något mindre stöttåligt skydd och samtidigt få lite bättre grepp och komfort. Apples egna silikonskal har fått mycket god kritik av användarna. Vissa silikonskal på marknaden har fått kritik för att ha lite för bra grepp. Är silikonet lite för ”klibbigt” kan det bli störande att ta ut telefonen ur fickan med tanke på all friktion. Trots allt är det något som de flesta gör ganska många gånger per dag.

iPhone 11 skal i hårdplast
iPhoneskal i hårdplast – de tre till vänster för iPhone 11

Övriga material

Förutom hårdplast och silikon finns iPhoneskal i exempelvis trä, läder och metall.

  • Trä. Träskal är ett bra alternativ för den som vill ha ett lite mer unikt skal. Det ger bra skydd och potentiellt gott grepp.
  • Metall. Metallskal till iPhone 11 brukar vara av aluminium. Medan de förvisso är stryktåliga och kan ge ett bra skydd, så är de inte kompatibla med trådlös laddning. Vill du kunna ladda trådlöst bör du undvika metalskall, alternativt ta av det varje gång du ska ladda.
  • Läder. Läder ger en elegant look till din iPhone 11 och är dessutom ett bekvämt material för handen. Det ger ett hyfsat gott skydd, men är inte lika stryktåligt som exempelvis hårdplast eller metall.
  • Hybridskal. Hybridskal, alltså skal som är tillverkade utav flera material, är ganska vanligt att se på marknaden. Ett recept för gott skydd är ett hårdare yttre skal (exempelvis metall eller hårdplast) som är belagt med ett mjukare material på insidan (gummi eller silikon, exempelvis).

2.    Extra funktioner

Skal behöver inte bara ge skydd, grepp och komfort till din iPhone 11. Det finns gott om skal med extra funktioner utöver det. Till exempel:

  • Skal med inbyggt ställ. Det här skalet från Moft har ett inbyggt ställ så att du kan ställa upp telefonen både lodrätt och vågrätt. Fyller kanske mer syftet av en korthållare och bör kombineras med ytterligare ett skal för fullgott skydd.
  • Vattentätt skal. iPhone 11 är vattentålig ned till sex meters djup i 30 minuter. Du som gillar att dyka kan införskaffa ett skal som gör att iPhone klarar av att tas med betydligt djupare än så. Det här skalet från SeaLife gör att din iPhone kan sänkas ned 40 meter under ytan utan att ta skada.
  • Trådlös laddning. iPhone 11 är förvisso inte kompatibel med MagSafe, men kan laddas trådlöst med ”vanliga” QI-laddare (och även MagSafe utan möjlighet till den enkla fästningen eller den extra snabba trådlösa laddningen). Välj ett skal som är kompatibelt med QI-laddning om du vill ladda trådlöst utan att behöva ta bort skalet varje gång.

Se fler skal med extrafunktioner samt tillbehör i vår stora guide De bästa iPhonetillbehören för 2022 och 2023.

3.    Stilen

Med tanke på hur många skal det finns på marknaden idag så bör det inte vara några problem att hitta något som passar din personliga stil. iPhoneskal har kommit att bli en viktig accessoar för många. Trots allt är det något som du ofta håller i handen och som folk omkring dig kommer att se.

Vill du ha en lite mer exklusiv och elegant look på ditt skal så kan läder rekommenderas. Många läderskal ger ett hyfsat skydd och är gjorda som en kombination av skal och korthållare. Ett annat alternativ är att titta på skalen från iDeal Of Sweden. Här finns exklusiva skal i en mängd olika material att välja mellan. Deras modeller med ett marmorerat mönster i hårdplast har varit populära under en lång tid nu.

Frågor och svar

Behöver jag ett MagSafe-skal till iPhone 11?

Nej, iPhone 11 är inte kompatibelt och du behöver således inget skal som är anpassat speciellt för det. Däremot kan det vara bra att säkerställa att skalet är kompatibelt med trådlös laddning generellt, så att du slipper ta av och sätta på det vid varje laddning.

iPhone 11 skal – vilka material finns det?

Hårdplast och silikon tycks vara de mest populära materialen, av utbudet på marknaden att döma. Läder och trä är andra populära material. Skal i metall såväl som härdat glas förekommer också, men är lite ovanligare.

Vilket material ger bäst skydd?

Hybridskal, det vill säga skal som är tillverkade av fler än ett material, brukar vara de som ger bäst skydd. Ett exempel på det är hårdplast skal som är belagt med gummi eller silikon på insidan.