iPhoneGuiden.se

Sök

iPhone X och Xr-skal

Nedan hittar du utvalda iPhone X och XR-skal. Under produkterna finns en köpguide som hjälper dig att hitta rätt skal just för dig.

iphone x skal

iphone xr skal

iphone x plånboksfodral

iphone xr plånboksfodral

Köpguide

1.      Hur mycket skydd behöver du?

Vissa lägger gärna ned lite extra pengar och tid på att hitta ett skal som skyddar mycket bra, medan andra nöjer sig med ett okej skydd och kanske högre komfort eller ett lite roligare utseende. Oavsett hur mycket du prioriterar ditt skydd så finns det ett par saker du kan hålla utkik efter som kännetecknar ett bra skal till din iPhone X och XR:

iPhone X är i rostfritt stål medan XR är av aluminium. Till skillnad från efterföljande modeller har varken X eller XR Ceramic Shield på framsidan, som gör skärmen mer hållbar och motståndskraftig mot repor och fula märken. Därför kan det vara bra att investera i ett separat skärmskydd också. Kombinationen med upphöjda kanter som omsluter skärmen och ett separat skärmskydd bör bespara dig onödiga och dyra reparationer framöver.

2.      Material

iPhoneskal kommer i en mängd olika material. Vanligast att se på marknaden är nog hårdplast, silikon och läder. Dock så förekommer även av metall (aluminium som regel), trä och härdat glas.

Plast och silikon

De lättare skalen som plast och silikon är kanske inte riktigt lika stöttåliga som exempelvis metall eller trä. Dock har de andra fördelar – silikon är ofta prisvärt och ger gott grepp och hög komfort. De i plast har potential att vara stryktåliga (i synnerhet när plasten kombineras med ett mjukare material på dess insida), är prisvärda och finns tillgängliga med ett stort antal olika färger, mönster och former.

Tåligare hybridskal

Det finns lite ”tyngre” skal som satsar helhjärtat på att skydda iPhonen så mycket som möjligt. Dessa är ofta i flera lager. Till exempel kan det innersta lagret bestå av ett mjukare skum, det mellersta lagret av TPU och det yttre lagret av polykarbonat.

Vissa skal är gjorda av två material. Här är Apples officiella silikonskal ett exempel, som har ett yttre lager av silikon och ett inre lager av mjuk mikrofiber. Dessa finns dock inte tillgängliga för X eller XR.

3.      Funktioner

Det finns gott om iPhone X och XR-skal med extra funktioner. Till exempel finns det de som är magnetiska och som levereras med små dockstationer, så att mobilen enkelt kan sättas upp på väggen. Det kan vara smidigt när du vill kunna köra FaceTime och samtidigt ha händerna fria. Det kan också passa bra när du vill titta på ett recept samtidigt som du lagar mat, till exempel.

En annan populär extrafunktion är de med inbyggda ställ. Det här skalet till iPhone X slår två flugor i en smäll. Det har en fingerring på baksidan för extra grepp och komfort, som dessutom kan användas för att luta telefonen vågrätt på en yta.

4.      Stil

iPhoneskal har kommit att bli en viktig accessoar. Med tanke på det stora urval som finns på marknaden, så kan du säkerligen hitta en variant som passar din personliga stil. Vill du ha ett lite mer exklusivt utseende kan skal i läder rekommenderas. Även trä är ett intressant alternativ här – det är lite annorlunda och kan ha en ganska exklusiv look, samtidigt som det ger ett gott skydd till telefonen.

Vill du ha något minimalistiskt kan skalen från Apple rekommenderas. Dock var det först ett tag efter X och XR som Apple började sälja direkt från sin hemsida – men det kan i alla fall vara en plats att hämta inspiration, och sedan hitta liknande modeller som passar till iPhone X och XR.

Frågor och svar om iPhone X och XR-skal

Behöver jag ett MagSafe-skal till iPhone X och XR?

Nej, eftersom varken X eller XR är MagSafe-kompatibla modeller. Dock så är de kompatibla med trådlös laddning (QI). Vill du ladda trådlöst är det en god idé att skaffa ett skal som du inte behöver ta av varje gång du ska ladda.

Kan jag skaffa ett magnetiskt skal?

Det finns flera magnetiska skal till iPhone X och XR av tredjepartstillverkare. Apple rekommenderar viss försiktighet, då starka magneter kan störa sensorerna i den bakre kameran. Det kan vara klokt att i alla fall undvika starka magneter på iPhones baksida för att vara på den säkra sidan.

Vilket skal skyddar bäst?

Hårdare material som exempelvis metall (aluminium) och hårdplast i kombination med andra, mjukare material på insidan, brukar vara de skal som ger bäst skydd. Generellt brukar skalen som är gjorda i flera lager vara de som skyddar allra bäst.

 

iphone x skal

iphone xr skal

iphone x plånboksfodral

iphone xr plånboksfodral