iPhoneGuiden.se

Sök

Tygfodral till iPhone

Ett tygfodral till en iPhone kan ha flera olika egenskaper – främst beroende på vilket material det är gjort av. Läs mer under de utvalda produkterna nedan.

tygfodral iphone 11

tygfodral iphone 12

tygfodral iphone 13

tygfodral iphone 14

För- och nackdelar med olika material

Tygfodral till iPhone finns i ganska många olika material. Några av de vanligaste att se på marknaden är kanvas, bomull och neopren.

Kanvas

Fördelar: 

 

Nackdelar: 

 

sportbag för iphone

(Tygfodral som rymmer iPhone, kort m.m. Från Trolsk)

Bomull

Fördelar: 

Nackdelar: 

 

Neopren

Fördelar:

Nackdelar: 

 

Tygfodral – så gör du ett hållbart val

Många väljer tygfodral för att göra ett miljövänligt och lite mer ”naturligt” val. För att göra ett hållbart val är det först och främst bra att kontrollera om materialet är återvinningsbart. Tygfodral i exempelvis bomull är ett gott alternativ av just den här anledningen. Det är både biologiskt nedbrytbart och kan återvinnas effektivt. Syntetiska material som neopren är inte lika lätta att återvinna.

Något annat att kontrollera är själva produktionsprocessen. Här kan det vara bra att leta efter olika EKO-certifieringar som visar att fodralet har tillverkats under schyssta förhållanden. Både med hänsyn till miljön och till arbetstagarnas villkor och rättigheter.

Se även: Miljövänliga skal till iPhone

En annan stor faktor som influerar hållbarheten i ditt val av tygfodral till iPhone är livslängden. Slitstarka och hållbara material som exempelvis läder skulle i det avseendet kunna vara ett bra val, eftersom det åldras väl och ser bättre ut med åren. Dock är det ju en animalisk produkt och således inte något för alla. I slutändan bör alla faktorer vägas mot varandra – produktionsprocess, livslängd och tillverkningsprocess bör ställas mot utseende, pris och skyddsnivå.

Frågor och svar

Vilka är fördelarna med att skaffa ett tygfodral till iPhone?

Det finns flera såklart, men många gillar helt enkelt känslan av mjuka tygfodral i exempelvis bomull. Dessutom går det att göra hållbara val med tygfodral – se till att det är EKO-certifierat och gjort av ett material som är återvinningsbart och gärna biologiskt nedbrytbart.

Vad bör jag tänka på innan köp?

Se till att fodralet är kompatibelt med din iPhone-modell, vilket normalt ska framgå av produktbeskrivningen. I vissa fall så kan tillverkaren eller butiken ange en maximal storlek som fodralet klarar av

Vilket material är bäst?

iPhoneguiden gillar bomullsfodral – det känns skönt i handen och är potentiellt fritt från kemikalier. Vilket material som är bäst är givetvis subjektivt. Andra vanliga material för tygfodral är kanvas och neopren, som har sina för- och nackdelar.

 

tygfodral iphone 11

tygfodral iphone 12

tygfodral iphone 13

tygfodral iphone 14