iPhoneGuiden.se

Sök

Här finns skal till iPhone 13 Pro Max. Modellen har en ganska tålig skärm och är vattentålig ned till sex meters djup i 30 minuter. Med tanke på storleken kan det vara bra att prioritera grepp och komfort. Se skal till iPhone 13 Pro Max nedan.

extra tåliga iphone 13 skal

iphoneskal 13 pro max barn

plånboksfodral

Köpguide

Vad är viktigast för dig i val av skal till iPhone 13 Pro Max? Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på för att skydda mobilen på bästa sätt.

1.      Skydd

iPhoneskal finns i olika material. Materialet är en av de stora faktorerna som avgör hur väl din telefon är skyddad. Bland de tåligare materialen finner vi bland annat hårdplast och trä. För extra gott skydd är det en god idé att leta efter skal i ett hårt yttre material, och med ett mjukare material på insidan. På så vis kan det hårda skalet skydda mot stötar och fula märken, medan det mjukare materialet på insidan (förslagsvis gummi) kan absorbera energin när du tappar den i marken.

armour waterproof

(Extra hållbart och vattentätt skal från Armor-X)

Titta gärna om skalet du är intresserad av har upphöjda kanter som omger skärmen. Dessa kanter är avgörande när du tappar telefonen på marken med skärmen nedåt. Utan dem finns en stor risk för sprickor i skärmen. Har du ett skal med lite högre kanter skyddar skalet bättre om du tappar iPhonen på ett lite ojämnt underlag – så som asfalt, till exempel.

2.      Komfort och grepp

Bekvämligheten i skalet beror till stor del på vilket material det är. Vissa iPhone Pro Max 13-skal i plast kan vara svåra att få grepp om. Eftersom det är en stor telefon, så kan grepp vara något att prioritera.

För ett bra grepp kan silikonskal rekommenderas. Undvik gärna de skal som är lite extra klibbiga, eftersom det kan bli omständligt att stoppa ned och ta ut telefonen ur fickorna. Åtminstone blir det omständligt om du har hyfsat tajta byxor med mindre fickor. Väljer du palstskal kan du leta efter modeller med räfflade baksidor. Glatta baksidor riskerar att glida dig ur handen.

3.      Estetiken

iPhone 13 Pro Max-skal finns i en mängd olika former och färger. De skal som säljs officiellt av Apple är ofta i diskreta färger och gjorda av silikon och läder – en stil som uppskattas av många. Om du vill ha ett stort urval av motiv och färger, och samtidigt vill ha ett bra skydd, kan ett skal i hårdplast vara ett bra alternativ. Det är ett av de vanligaste materialen att se på marknaden och är enkelt för tillverkarna att anpassa med olika färger och stilar.

4.      MagSafe

iPhone 13 Pro Max är MagSafe-kompatibel, vilket innebär att du kan använda de officiella trådlösa från Apple och nyttja funktionaliteten fullt ut. MagSafe-tekniken innebär att den trådlösa laddaren enkelt fäster på rätt plats på baksidan av din iPhone.

Om du vill använda MagSafe bör du titta efter kompatibla skal. Har du ett för tjockt skal, som inte är kompatibelt, kommer du att behöva ta av skalet varje gång du ska ladda trådlöst. Det tar bort lite av poängen med MagSafe – att det ska gå snabbt och smidigt.

Samma princip gäller även andra trådlösa laddare. Med många tunna skal går det att ladda trådlöst utan att ta bort skalet. Med lite för tjocka skal i exempelvis läder, så fungerar inte trådlös laddning.

Frågor och svar

Bör jag ha ett MagSafe-kompatibelt skal till min iPhone 13 Max?

iPhone 13 Pro Max är en MagSafe-kompatibel modell. Tekniken uppskattas av många iPhone-användare – vill du kunna dra nytta av MagSafe fullt ut, bör du ha ett kompatibelt skal. Annars kommer du att behöva ta av skalet varje gång du ska ladda trådlöst, vilket tar bort lite av syftet.

Jag har en iPhone 13 Pro Max – vilket material bör jag ha på mitt skal?

iPhoneguiden skulle rekommendera ett skal med bra grepp, eftersom telefonen är stor. Sikta till exempel på silikonskal eller hårdplast skal med räfflade baksidor.

Är ett separat skärmskydd en bra idé?

iPhone 13 Pro Max är utrustad med Ceramic Shield, som är en beläggning på skärmen som gör den tåligare. Med tanke på den stora skärmen är den dock ändå utsatt, så ett separat skärmskydd är något som kan rekommenderas.

 

extra tåliga iphone 13 skal

iphoneskal 13 pro max barn

plånboksfodral