iPhoneGuiden.se

Sök

iPhone 12 – Skal

Nedan hittar du utvalda skal till iPhone 12. Under produkterna kan du läsa mer om vad som utmärker skal till iPhone 12 och vad som är bra att ha i åtanke vid köp.

iDeal of Sweden – Skal till iPhone 12

Silikonskal iPhone 12

1.    Hur gott skydd önskar du?

iPhone 12 är, med övriga modeller sedan 11:an, hyfsat vattentålig med en keramisk beläggning på framsidan som gör skärmen mer hållbar. Här finns det alltså lite mer utrymme att kanske välja ett skal man tycker är snyggt, men som kanske inte erbjuder lika riktigt bra skydd som de ibland lite tyngre och otympligare skalen.

Nedan följer ett par snabba tips som är bra att ha i åtanke när det gäller skyddet.

Upphöjda kanter

Skal med något upphöjda kanter som omsluter skärmen ger markant bättre skydd när telefonen tappas platt med skärmen nedåt. Ju högre kanter skalet har, desto mer höjd tar du för ett ojämnt underlag, såsom asfalt exempelvis.

Material

Hårdare material som trä och hårdplast ger potentiellt ett mycket bra skydd. Ännu bättre är det om det hårdare yttre materialet har ett mjukare material på insidan. Kombinationen gummi (på insidan) och hårdplast (på utsidan) är en stötsäker kombination. Mjukare material som silikon är inte riktigt lika stöttåligt, men ger å andra sidan bra grepp och god komfort.

Kolla hörnen

En känslig punkt på din iPhone 12, som kan behöva lite extra skydd, är hörnen. Om du tappar den på marken och något av hörnen landar först, kommer förhållandevis mycket energi att behöva absorberas av en liten yta, vilket lättare kan leda till sprickor och fula märken. Vill du ha extra bra skydd är det alltså en god idé att titta på hur skalet ser ut att skydda hörnen.

Separat skärmskydd?

iPhone 12 är utrustad med Ceramic Shield. Det är en keramisk beläggning på skärmen som gör den mer motståndskraftig mot repor och fula märken. Det ger också lite extra skydd när du tappar den i marken med framsidan nedåt.

Apple hävdar att Ceramic Shield gör glaset på iPhone 12 (och även 11, 13 och 14) till det tåligaste på smartphonemarknaden. Trots det, så kan iPhoneguiden ändå rekommendera att köpa ett separat skärmskydd. Det är en billig försäkring som gör att skärmen håller ännu längre och är knappast störande vid användning.

2.    Utseendet

iPhoneskal har kommit att bli en accessoar. För många är utseendet nästan det viktigaste. För den som söker ett lite mer exklusivt utseende kan Apples egentillverkade skal övervägas. Till iPhone 12 finns exempelvis stilrena silikonskal som dessutom är kompatibla med MagSafe.

Lästips: Kombinera ett snyggt skal med snygga bakgrundsbilder till iPhone

Ett annat varumärke som blivit populärt är iDeal of Sweden. Bland deras sortiment för iPhone 12 finns bland annat den här trendiga modellen med ett marmorerat mönster. Utöver det finns läderskal som också fungerar som plånbok – det vill säga att det finns plats för kort och möjligen kontanter.

Materialet i sig är givetvis en faktor i det estetiska. En uppstickare under senare år har varit skal i trä – ibland med lödda motiv och mönster. Trä kan ju ge ett lite snällare och mjukare intryck än exempelvis hårdplast eller metall.

3.    Komfort

För maximal komfort är silikon ett uppskattat material av många. Det ger ett bra grepp och känns mjukt och skönt att hålla i. Det ger kanske inte lika bra skydd som exempelvis hårdplast i kombination med gummi men är lättviktigt, snyggt och gör din iPhone 12 lite enklare att få grepp om. Tänk på att inte köpa ett för klibbigt skal när du väljer silikon. Är det lite väl bra grepp så finns en risk att det blir lite jobbigt att plocka fram och stoppa ned den om du har lite tajta byxfickor.

Ett annat populärt val för komfort är läder. Ett läderskal gör att din iPhone känns lite mjukare och elegantare. Läderskalen är inte sällan i form av ”mobilplånböcker”, det vill säga att de har plats för kort och möjligen kontanter.

Frågor och svar om iPhone 12-skal

Är ett separat skärmskydd en god idé?

iPhoneguiden skulle svara ja på den frågan. Vissa skulle säga att det kanske inte behövs med tanke på den tåliga keramiska beläggningen på framsidan – men vi anser att det är en billig försäkring som har god chans att förlänga livslängden på din iPhone 12.

Vilket material bör jag välja?

Det beror på vad du prioriterar. Silikon är ett material som ger ett hyfsat skydd och hög komfort. Önskar du ett så bra skydd som möjligt så kan ett hårt yttre material med ett mjukare material runt hörnen på insidan vara det bästa. Läder är ett material som ger både skydd och stil till din iPhone 12.

Varför är det viktigt att skydda hörnen?

Det är viktigt att skydda hörnen eftersom de, med sina små ytor, kan behöva absorbera förhållandevis mycket energi om du tappar telefonen i marken. Det gör sprickbildning mer sannolikt – därför är det bra om hörnen är försedda med extra skydd.