iPhoneGuiden.se

Sök

Tele2 passar dig som vill ha obegränsad surf på 5G – med täckning över hela Sverige.

Med mobilabonnemang från Tele2 ges även möjlighet till 1000 gratis samtalsminuter utomlands, billigt familjeabonnemang samt streamingtjänst.

Obegränsade möjligheter med Tele2

Se abonnemang hos Tele 2

Fördelar & Nackdelar med Tele 2

Fördelar
  • Alltid 5G

  • Både med surfpott och fri surf

  • Surfgaranti om du även har TV och/eller bredband

  • Paketabonnemang med surf, utlandssamtal m.m.

  • Billiga familjeabonnemang med fri surf

Nackdelar
  • Har inte kontantkort

  • Ingen chatsupport

  • Dyrare än lågprisalternativen

  • Ingen barn- eller studentrabatt

  • Ingen välkomstrabatt

Vill du välja ett lågprisalternativ? Läs mer om Hallon här!

Välja abonnemang från Tele 2

Tele2 är en av de tre största mobiloperatörerna i Sverige – vilket märks i dess mycket breda utbud av produkter och tjänster. Samtliga mobilabonnemang innehåller fria samtal och SMS inom Sverige samt att surfmängden kan användas inom EU/EES.

En fördel är att all mobildata sker över 5G vilket skapar snabbare svarstider och nedladdningstider än på 3G och 4G.

Välkomsterbjudande Tele2

Tele2 har generellt inte något välkomsterbjudande. Önskas operatören testas i en månad behöver därför det minsta abonnemanget tecknas, dvs 249 kronor. Det är en nackdel då många andra operatörer erbjuder välkomsterbjudande under 1 – 3 månader.

Hos Tele2 kan följande mobilabonnemang tecknas:

Tele2 abonnemang

Surfmängden sparas inte hos Tele2 utan nollställs varje månadsskifte.

Familjeabonnemang

Familjeabonnemang kan tecknas med ”Obegränsad”-abonnemang. Det innebär att alla i familjen får obegränsad surfmängd samtidigt som priset per person blir lägre.

Om fyra personer har ett familjeabonnemang (Obegränsad Snabb) kostar det 996 kronor per månad. Hade de istället tecknas separata abonnemang hade totalpriset blivit 1596 kronor.

Tele2 familjeabonnemang

Kontantkort

Tele2 erbjuder inte kontantkort. Önskas Tele2-nätet rekommenderas istället Comviq.

Se abonnemang hos Tele 2

Rabatt – Pensionär

I jämförelse med andra operatörer ger Tele2 väldigt få rabattmöjligheter. Det enda alternativet är ”Pensionärsabonnemang” som kan tecknas av personer över 65 år. I dessa fall ges 20 % på ordinarie pris.

Pensionärsrabatt hos Tele2

Bindningstid och uppsägningstid

Tele2 har ingen bindningstid på deras abonnemang. Vid uppsägning kan kvarvarande månadsavgift behöva betalas.

Köpa telefon och abonnemang samtidigt

Tele2 erbjuder ett mycket brett utbud av mobiler från bland annat Samsung, iPhone och Xiaomi. Dessa kan köpas på delbetalning antingen med eller utan abonnemang.

Köpa telefon hos Tele2

I slutet av 2022 var det exempelvis möjligt att köpa Apple iPhone SE för 180 kronor i 36 månader. Med abonnemang var kostnaden 429 kronor per månad.

Någon rabatt ges inte när mobil köps samtidigt som abonnemang. En fördel är däremot att mobilen delbetalas separat och alltså kan användas med annan operatör.

Täckning

Med Tele2 nås 99,9 % av Sveriges befolkning. Det är alltså ytterst få som behöver välja bort denna operatör utifrån dess täckning. Se hela täckningskartan här.

Surfgaranti på bredband och TV

Surfgaranti är en tjänst som ingår för personer som både har mobilabonnemang och TV eller bredband hos Tele2. Skulle internetuppkoppling via bredbandet, eller störningar på TV-sändningen, uppstå laddas mobilen med obegränsad surf. Därmed är kunden alltid garanterad uppkoppling.

surfgaranti hos tele2

Support

På hemsidan finns en stor frågebas (FAQ) uppbyggd där svar hittas på de vanligaste frågorna. Önskas kontakt ske med Tele2 support nås dessa via:

Tele2 finns även på social media via flera olika kanaler.

Det är en fördel att support ges via telefon men en nackdel att chat-support inte ges som ett komplement. Det är en supportväg som framförallt unga uppskattar.

Sammanfattning

Styrkan hos Tele2 är att de erbjuder abonnemang med fri surf på 5G-nätet. För personer som ofta ringer utomlands finns även en stor fördel då det ingår 1000 fria utlandsminuter i de lite dyrare abonnemangen. Att samla flera olika digitala tjänster hos Tele2 är även en fördel.

En svaghet är att budgetabonnemang inte finns. Den lägsta summan att betala är 249 kronor vilket är mer än dubbelt så mycket som konkurrerande operatörer. Klarar du dig på en mindre surfmängd kan exempelvis Fello eller Hallon väljas om lägre pris önskas.

Se abonnemang hos Tele 2

Här kan du läsa mer om: