Konferenstelefon för iPhone & Ipad

En konferenstelefon, eller konferenshögtalare, kan användas tillsammans med en iPhone när ni är flera i samma rum som ska ett samtal.

Läs mer under produkterna om hur konferenstelefoner fungerar och vad som är bra att tänka på innan köp.[wcsaltasotto]

Vad är en konferenstelefon för iPhone?

En konferenstelefon för iPhone gör att flera personer lättare kan delta i ett och samma telefonsamtal. De gör sig till exempel bra på möten där en part ska vara med på distans.

Ordet telefon är kanske lite missvisande då du använder din iPhone och din operatör där för själva uppringningen av samtalen. Ljudet skickas sedan till konferenshögtalaren, som ofta kan erbjuda betydligt bättre ljud (och ljudvolym) än iPhones egna högtalare.

Dessutom får den som rings upp ett klarare ljud av er eftersom mikrofonerna tenderar att vara betydligt bättre än iPhones mikrofoner.

Så ansluter du iPhone

De flesta varianter idag har Bluetooth så att du enkelt kan ansluta till högtalaren med din iPhone, men det finns också modeller där du kan ansluta telefonen med en 3,5-millimeterskabel. I sådana fall behöver du en lightning splitter, såvida du inte har iPhone SE eller äldre, eftersom det var den sista modellen som hade ett hörlursuttag.

Det ska också nämnas att vissa modeller har en medföljande lightning-kabel för nyare iPhones, så att du slipper använda en splitter.

Extrafunktioner

Lite brett kan man säga att antalet funktioner korrelerar med priset. Köper du en dyrare konferenstelefon för iPhone kan du få med funktioner som att spela in samtal och att växla mellan olika linjer.

Den mest basala funktionen är att spela upp samtalet genom högtalare som har en högre ljudvolym än iPhones högtalare. Dessutom ska mikrofonen enkelt kunna fånga upp alla i rummet som vill delta. Utöver det, så kan du hålla utkik efter följande funktioner:

  • Flera enheter. Vissa varianter erbjuder möjligheten att ansluta flera enheter samtidigt.
  • Minimerar bakgrundsljud. Vissa konferenstelefoner är särskilt duktiga på att minimera brus och bakgrundsljud. Det, i kombination med god ljudkvalitet, gör att ljudet känns klart och tydligt för den på andra sidan luren.
  • Inspelning. Möjlighet att spela in samtalen, vilket kan vara värdefullt för verksamheten på flera olika sätt.

Ha nytta av konferenstelefon

Konferenstelefoner för iPhone är särskilt användbara på företag, men det kan också fungera för föreningar, utbildningar eller helt enkelt gruppsamtal med familj och vänner. Nedan följer några fördelar med konferenstelefon som du kanske kan dra nytta av.

Lättare med stora samtal

Det är just det som är huvudpoängen med en konferenstelefon – att kunna inkludera flera människor i ett samtal på ett enkelt sätt. Det är enklare än att använda högtalare på en enskild iPhone, dels med tanke på ljudvolymen och ljudkvaliteten.

Bättre ljudkvalitet

Moderna konferenstelefoner har god ljudkvalitet – potentiellt är mikrofonen ganska mycket bättre än din iPhones, vilket gör att samtalet låter både proffsigare och blir trevligare för personen i andra änden. Dessutom är högtalarna bättre än gängse mobilhögtalare, vilket gör samtalet trevligare för alla som sitter i det ”ringande” rummet.

Enkelt att komma i gång

Idag är det väldigt simpelt att använda en konferenstelefon. I stort sett är det bara att koppla in den och ansluta din iPhone – antingen med Bluetooth eller med en AUX-kabel. Läs mer nedan för en mer detaljerad guide som kan appliceras på de flesta konferenstelefoner.

Kom igång med konferenstelefon för iPhone

Notera att stegen nedan är generella och att det kan finnas modeller där processen skiljer sig mycket åt. För många populära varianter på marknaden går det dock till ungefär såhär:

  1. Koppla in konferenshögtalaren till en strömkälla om så krävs (alternativt ladda den eller sätt in batterier).
  2. Kontrollera att den är påslagen och att den ser ut att fungera som den ska.
  3. Anslut din iPhone. De flesta modeller kan du ansluta till med Bluetooth, men det är också vanligt med kabel. I sådana fall kan det vara en medföljande AUX till lightning-kabel, eller en vanlig AUX-kabel. Om det är det sistnämnda kommer du sannolikt att behöva en adapter, eftersom hörlursuttaget togs bort efter iPhone SE.
  4. Öppna telefonappen på din iPhone och ring upp det nummer du vill ringa upp.
  5. Så där! Nu bör samtalet vara i gång. Medan samtalet pågår kan du använda reglage på konferenstelefonen för att höja eller sänka volymen.

Frågor och svar

Kan jag spela in samtal över iPhone med konferenstelefon?

Ja, vissa modeller erbjuder den möjligheten. Om funktionen erbjuds så brukar lagringsmetoden vara ett SD-kort som du sedan kan ta ut och stoppa in i datorn. Där kan du sedan komma åt ljudfilerna.

Hur få bästa möjliga ljud med en konferenstelefon och iPhone?

Se till att bakgrundsbrus och oljud är så lågt som möjligt. Om möjligt, håll samtalet i ett ljudbehandlat och torrt rum (gärna med mycket textilier på golv, väggar och tak).

Med vissa konferenstelefoner kan du placera ut externa mikrofoner runt om i rummet för att se till att samtliga deltagare på mötet hörs klart och tydligt.

Hur ansluter man?

Ofta sker det genom Bluetooth, men det kan också göras med en medföljande lightning-kabel eller en vanlig 3,5-millimeterskabel (då med en adapter).[/wcsaltasotto]

Visar alla 15 resultat