iPhoneGuiden.se

Search

Telenor passar dig som vill få en ny mobil varje år – utan extra kostnad. Operatören har även ett brett utbud av abonnemang för uppkopplade produkter (iOT). 

Med mobilabonnemang från Telenors ges mycket bra täckning, alltid ”Nätskydd” samt möjlighet till rabatt vid inköp av mobil. En av Sveriges största operatörer vilket syns i utbud av tjänster.  

Fördelar & Nackdelar med Telenor 

Fördelar
 • Nätskydd ingår alltid
 • Familjeabonnemang pressar priset
 • Rabatt vid flera tjänster hos Telenor
 • Kontantkort – även med bara surf
 • Surfa på 5 G
 • Telenor Change – Ny mobil varje år 
Nackdelar
 • Dyrare än lågprisalternativ
 • Inte 5G på alla abonnemang
 • Ingen telefonsupport på helger 
Se abonnemang hos Telenor

Välja abonnemang   

Alla abonnemang har fria samtal, SMS och MMS inom Sverige. Det som skiljer dem åt är surfmängd, om surf kan ske på 5G samt vilka extratjänster som ingår (exempelvis skärmförsäkring). Tjänsten ”Nätsäker” ingår även automatiskt, en tjänst som beskrivs utförligare längre ner i denna artikel.  

Välkomsterbjudande Telenor 

Telenor har sällan välkomsterbjudanden.   

Följande abonnemang och priser går att välja på: 

Nätsäker

Nätskydd & Nätsäker 

I alla abonnemang ingår Nätskydd & Nätsäker. 

Nätskydd är en tjänst som blockerar skadliga sidor på nätet. Med skyddet minskas risken för bedrägerier, virus och liknande problem.  

Nätsäker ger hjälp och stöd om en person blir utsatt för nätkränkningar. Önskas ytterligare hjälp och skydd kan abonnemanget ”Obegränsad Plus” tecknas där ”Nätsäker Plus” ingår, se nedan.  

Nätsäker Plus 

Med Nätsäker Plus ges högre ersättning inom de försäkringsdelar som ingår i Nätsäker. Dessutom ingår följande tjänster: 

Familjeabonnemang 

Med familjeabonnemang ges tre stora fördelar: 

 1. Bättre pris: Utöver basabonnemanget betalas fr. 99 kr/mån per person 
 1. Faktura: Få familjens alla mobilkostnader på en och samma faktura 
 1. Gratis inom familjen: Ring alltid gratis inom familjen, var som helst i världen 

familjeabonnemang

Först tecknas ett huvudabonnemang med valfri surfmängd. Därefter läggs ytterligare användare till för från 99 kr per månad. Maximalt 8 personer kan ingå i en sådan grupp. De behöver däremot inte bo på samma adress utan kan vara vänner, släkt osv.  

Alla delar nu på den surf som ingår. Väljs obegränsad surf kommer alltså alla familjemedlemmar få fri surf.  

Se abonnemang hos Telenor

Kontantkort 

Med kontantkort från Telenor laddas saldot manuellt eller via prenumeration.   

kontantkort med surf 

Önskas enbart surf kan istället kontantkort med surf beställas. Köp surf för en månad, ett år eller två år. Exempel är ”100 GB i upp till 365 dagar för 475 kronor”. Oanvänd surf sparas vid ny laddning inom giltighetstiden.   

iot

Smart uppkoppling

Abonnemanget ”Smart uppkoppling” är anpassat för produkter som förväntas vara uppkopplade mot internet, exempelvis kodlås, kameror och larm.  

Kostnaden är 29 kronor per månad och 250 GB ingår per månad. Detta med en surfhastighet på 10-40 Mbit/s. 

change

Telenor Change – Så fungerar det 

Med Telenor Change kan du byta in mobilen var tolfte månad och därmed få en bättre modell. Detta förutsatt att den inbytta modellen är i ”bra skick”. För att vara säker på att inbyte ska kunna ske kan försäkringen ”Trygg48” tecknas. 

Det krävs även att minst halva delbetalningen på nuvarande mobil är betald. När den nya skickas ut förlängs delbetalningstiden utan att månadskostnaden ökar.  

Rabatt – Med flera tjänster 

Kunder som både har mobil, bredband och TV hos Telenor får 100 kronor rabatt på månadsfakturan. Med enbart mobil och TV ges 50 kronor rabatt.  

Telenor erbjuder inte andra rabatter så som barn-, student- eller 55+ abonnemang.  

Sälj mobilen 

Sälj din gamla mobil och använd pengarna för att delbetala en ny. Via hemsidan går det att ange modell och skick och därefter direkt få en värdering.  

sälj mobilen 

Bindningstid och uppsägningstid 

Välj mobilabonnemang med eller utan bindningstid. Framförallt är det fördelaktigt att välja bindningstid när en mobil beställs eftersom en viss rabatt då ges. Uppsägningstiden hos Telenor är en månad.  

Köpa telefon och teckna abonnemang  

Beställ en fabriksny, eller begagnad, mobiltelefon via Telenors hemsida. Dessa säljs till befintliga kunder eller vid teckning av nytt abonnemang. De begagnade mobilerna har 12 månaders garanti och kan, i likhet med de nya, köpas på avbetalning.  

Täckning 

Telenor har riktigt bra täckning med 2G, 3G och 4G över i stort sett hela Sverige. De anger att deras nät når ”99 % av Sveriges befolkning” vilket mycket väl kan stämma. Önskas bra täckning i norra delarna av Sverige är Telenor definitivt ett alternativ.  

Se Telenors täckningskarta här  

telenor täckning

Support 

Så här hittar du svar på allmänna frågor samt får personlig support: 

Faktabas: Sök i operatörens faktabas för att hitta svar på vanliga allmänna frågor.  

Telefon: Vardagar 8 – 19. Lättast att komma fram är 10 – 14 

Formulär: Fyll i ditt ärende i formuläret på hemsidan. Få svar via mail.  

Sammanfattning 

Telenor är en av Sveriges största mobiloperatörer vilket märks tydligt på dess utbud av produkter och tjänster. Här finns allt från mobilabonnemang med fri surf till iOT-abonnemang som används för att koppla upp larm, kameror och bilar. Utbudet är en styrka då Telenor har flera produkter/tjänster som inte hittas hos lågprisoperatörerna.  

Nackdelen är att priset ofta är lite högre. Exempelvis kostar 35 GB 399 kronor medan Hallon erbjuder 50 GB för 299 kr. Men Telenor konkurrerar inte primärt med priset utan med mycket god täckning, support som nås via telefon samt dess breda utbud av anpassade abonnemang.  

Se abonnemang hos Telenor

Här kan du läsa mer om: