Har du testat workflow? Det här kan du göra

Workflow är en funktion i iOS som låter dig automatisera såväl lite enklare som lite mer avancerade uppgifter. Delvis är det kanske tänkt att användas för utvecklare, men det finns många användningsområden även för privatpersoner. Verktyget är kraftfullt och låter dig styra själva kärnan i operativsystemet. Låter det avancerat?

Förmodligen är det enklare än du tror. Trots att funktionen har funnits ett tag vid det här laget, är det många som inte testat på det ännu. Workflow kan laddas ned här, och det finns mängder av bra mallar som du kan köra.

 

Genom länkarna som ses nedan kommer du först att se vad scriptet består av. Du ser också en knapp där det står Get Workflow. Tryck på den knappen för att hämta scriptet. Det här gäller dock endast de som är gjorda av andra användare – det finns också script som syns direkt i appens Gallery-sektion. Så vad kan man egentligen göra? Här följer ett par populära exempel:

Få vägbeskrivningar till ditt nästa evenemang

Om du har många händelser i kalendern kan det vara smidigt att få vägbeskrivningar samtidigt som notisen om eventet dyker upp. Att se vägen dit, och hur lång tid det tar, gör det helt enkelt enklare att planera färden.

Det här workflowet kan hämtas här.

Ring ett samtal snabbt

Har du en eller flera kontakter du behöver ringa ofta, och kanske till och med också snabbt? I sådana fall kan Speed Dial användas. En del har klagat över att det inte går att fixa snabbuppringning genom vanliga telefon-appen. Det här scriptet löser dock just det. Den här kan köras genom en widget på hemskärmen. I Workflow skriver du in vilket nummer du vill ska ringas upp. Skriver du in flera nummer kommer du att, varje gång, bli frågad om vem av kontakterna som ska ringas upp när scriptet körs.

 

 

Det finns också en mer renodlad snabbuppringningsfunktion med en mer visuell meny. Det går inte att anpassa funktionen särskilt mycket – den är väldigt enkel – men samtidigt är den mycket användbar. Ladda ner den här.

Spela favoritlistan med ett tryck

Vi är många som har en favoritspellista vi sätter igång den stora merparten av alla gånger vi öppnar Apple Music eller Spotify. Om du använder den förstnämnda streamingtjänsten kan du enkelt starta favoritspellistan – med bara ett knapptryck.

Scriptet kan du tanka här och det aktiveras varje gång du startar appen, efter att du har anpassat det efter dina önskemål. Således behöver du inte krångla med widgets eller störas av push-notiser för att använda den här funktionen.

Klart är att WorkFlow kan vara väldigt användbart, och det finns mångdubbelt fler funktioner än de exempel som listas ovan. Ladda ned appen och titta i galleriet!

 

 

 

 

 

 

 

Karl Oskarsson

Karl Oskarsson

Skribent

Dela: