Iphone Skin

iPhone skins

Iphone skins är ungefär som en klisterlapp som sätts fast på telefonens baksida. Precis som ett skal kan den personifiera telefonen – men ett skin gör den inte klumpig, och har heller inte någon starkt skyddande effekt.

Läs mer under produkterna nedan.

Visar 1–16 av 29 resultat

Skins skyddar din iPhone lite

Ett skin skyddar inte mot stötar och smällar, så som ett skal eller fodral kan göra. Däremot kan det ge visst skydd mot repor, fula märken och fingeravtryck.

Skin_i_lader

Modell i läder. Bild: iPhonebutiken.

De finns i ganska många olika material, men vanligt att se på marknaden är vinyl och läder. Läder brukar kunna ge ett ganska bra skydd mot repor, men det beror givetvis på hur tjock det är.

Eftersom tanken är att de inte ska påverka iPhones ursprungliga design alltför mycket, så bör du räkna med att de är tunna.

Med det sagt är det viktigt att notera att de inte skyddar en iPhone från allvarliga skador vid fall eller kraftiga stötar, så om man vill ha ett högre skydd bör man överväga att köpa ett skal eller ett fodral.

Fördelen är dock är att de är billiga och att de skyddar mot repor – men kanske framför allt att de personifierar din iPhone.

Varför välja skin framför skal?

Fodral och skal ger tyngd till din iPhone och kan i sämre fall innebära ett dåligt grepp. Först och främst är det givetvis viktigt att välja ett bra skal för att undvika exempelvis ett dåligt grepp – men om du inte vill addera vikt till din iPhone, och inte är nöjd med de allra mest slimmade skalen – så kan ett skin vara en bra idé.

I korthet är det många som väljer dem för att göra iPhone lite mer personlig utan att förändra egenskaper som tyngd och form särskilt mycket. Det ska dock sägas att de kommer i olika material, och vissa påverkar formen lite mer än andra.

Därför väljer vissa skin framför skal: 

 • Med ett dåligt skal kan smuts komma in och repa telefonens baksida
 • Känner inget stort behov av skydd mot stötar och smällar
 • Vill ha skydd mot repor och märken – men inte mer än så
 • Prioriterar den slimmade känslan som de flesta iPhones har.

Nackdelar med att välja bort skal

iPhoneguiden kan generellt rekommendera att skaffa ett skal. Hittar du rätt skal för din modell och dina behov, så kan det erbjuda både gott skydd och hög komfort. Dessutom finns det många skal och fodral med extrafunktioner som du missar om du enbart kör med ett skin.

En annan nackdel med att välja bort skal nu är kanske att du vill ha det senare. iPhones är hyfsat känsliga (i synnerhet om du har en lite äldre modell) och ett skin kommer inte att hjälpa jättemycket om du tappar den i marken.

Nackdelar med att välja bort skal 

 • Du missar skydd mot stötar och smällar
 • Risken finns att du ångrar dig senare ­och behöver betala för både skin och skal
 • Du missar extrafunktioner som skal och fodral kan erbjuda

Laderskin2

Modell i läder. Bild: iPhonebutiken. 

Att tänka på när du väljer skin till iPhone

Innan du slår till är det bra att tänka på följande:

 • Passform. Se först och främst till att skinet du gillar är kompatibelt med din iPhone. Kvalitativa modeller är skurna med hög precision för att formas runt laddporten, högtalarna och knapparna.

 • Kvalitet. Att bedöma kvaliteten kan ibland vara svårt, speciellt när man köper på nätet. Köp gärna från en butik med generösa köpevillkor så att du kan returnera enkelt om så behövs.Kolla gärna på recensioner och omdömen, om det finns för modellen i fråga. Den bör hålla under lång tid och inte tappa sin form eller färg i första taget.
 • Utseendet. Anledningen till att många väljer ett skin i stället för skal är just utseendet. Hitta en modell som matchar din personliga stil och som gör din iPhone unik.
 • Syfte. Vill du ha det enbart för det estetiska? Då kan en tunn klisterlapp räcka. Det finns dock lite tjockare varianter som erbjuder visst skydd för den som önskar – dock så begränsas ju då valet av mönster och motiv.

Frågor och svar

Är ett skin ett bra skydd?

Nej, inte jämfört med skal och fodral. Däremot så kan ett högt kvalitativt skin vara ett kostnadseffektivt skydd mot märken, repor och fingeravtryck under lång tid. Med det sagt, så kommer det inte att skydda mot kraftigare stötar och smällar.

Vilka material är de gjorda av?

Det kan variera, men vanliga material är vinyl och läder.