iPhoneGuiden.se

iPhone 8 skal

Se ett stort utbud av iPhone 8 skal – Läs mer i vår köpguide under kategorierna.

7 hårda skal

iphone 7 extra hårt skal

iphone 7 skal till barn

iphone 7 silikonskal

Guide: Välj rätt skal till iPhone 8

Sedan iPhone 8 har tåligheten förbättrats på flera områden. iPhone 8 har en förhållandevis känslig skärm och klarar inte av vatten särskilt bra – vilket är två saker som är bra att ha i åtanke när du väljer skal.

1.      Skydda skärmen lite extra

iPhone 8 har vanligt glas på fram- och baksidan, med många av de nyare modellerna har fått betydligt tåligare skärmar med hjälp av en keramisk beläggning. Således kan det vara en idé att skydda skärmen lite extra på en iPhone 8. Det kan du till exempel göra på följande vis:

Ett annat tips är att tänka på att vara försiktig med telefonen. Ha den inte i samma ficka som mynt och nycklar, och placera den gärna med baksidan nedåt när du lägger ifrån dig den.

Läs även: Köp begagnad iPhone 8

2.      Hitta rätt material för dig

Vad som är rätt material på skalet beror på vilket utseende man vill ha och hur högt man prioriterar ett gott skydd. Skydd, design, grepp och pris är fyra viktiga faktorer som spelar in i valet av material.

Skydd

Plast- och silikonskal är bra val för skydd eftersom de är mjuka och ger bra stötdämpning vid fall. TPU är ett annat bra val eftersom det är mjukt men ändå hårt nog för att skydda telefonen om du skulle råka tappa den.

Det allra bästa skyddet får man med hybridskal, med skydd i flera lager. Effektivt skyddande hybridskal har ofta ett mjukare material på insidan som absorberar energi, medan de yttre materialen är hårdare och skyddar mot smällar och vassa föremål.

iphone 7 extra hårt skal

Design

Trä- och läderskal ger en elegant look, men är oftast något dyrare än plast och silikon. Om du väljer ett trä- eller läder är det viktigt att titta på kvalitet. Då kan de nämligen hålla riktigt länge (längre än många av hårdplast), givet att du tar hand om det ordentligt. Samma möjlighet att påverka livslängden finns inte riktigt på plast och silikon. Silikon tenderar att tappa färg och töjas ut efter ett tag, och det finns inte särskilt mycket man kan göra åt det.

Grepp och komfort

Gummi- och silikonskal är bra val om du vill ha bra grepp på din telefon. De är mjuka och ger bra grepp, så att du inte tappar din telefon så lätt. Men ett bra grepp är inte bara fråga om skydd – det är också en fråga om komfort. iPhone 8 är förvisso ganska liten och lättviktig, men den kan ändå relativt lätt glida i handen. Ett skal med bra grepp gör det bekvämare att använda telefonen.

Skal i hårdplast har ofta en slät yta som inte ger särskilt bra grepp. Om du ändå vill ha hårdplast kan du leta efter en variant som har en räfflad yta på baksidan. Det kan göra ganska stor skillnad för greppet, och således hur bekvämt det är att använda din iPhone 8 på daglig basis.

iphone 7 silikonskal

Pris

Plast- och silikonskal är ofta de billigaste valen – i alla fall på kort sikt. Ett prisvärt läderfodral kan bli billigare i längden om du sköter om det väl, eftersom det då kan få en väldigt lång livslängd. Hybridmodellerna, som potentiellt ger bäst skydd, går att hitta till hyfsat låga priser när det bara är syntetiska material i de olika skyddslagren.

Läs även: Köp korthållare – ficka på baksidan

3.      Överväg ett extra vattentätt skal

I och med att iPhone 8 inte är särskilt vattentålig (klarar en meters djup i upp till 30 minuter) så kan det för vissa vara en god idé att ha två skal – ett till vardags, och ett som du använder vid stranden, båten eller på vandringen. Vattentäta modeller är generellt lite för otympliga för att använda till vardags, men kan vara en god investering för att ha på utflykten, eller till utomhusbruk generellt.

Frågor och svar

Vad bör man ha i åtanke när det gäller skal till just iPhone 8?

iPhone 8 har en ganska känslig skärm och det kan vara bra att skydda den lite extra. En annan sak som är bra att ha i åtanke är att den inte står emot vatten särskilt bra, och att det därför kan vara bra att investera i två skal – ett vanligt för vardagen, och ett vattentätt för stranden, vandring, båten och utflykter i blöta miljöer.

Vilket iPhone 8-skal är bekvämast?

iPhoneguiden anser att mjuka skal, så som silikon, är de bekvämaste. De ger ett bra grepp vilket gör det skönare att använda telefonen. Naturliga material, så som läder och trä, känns också skönt i handen.

Bör jag ha ett MagSafe-skal till iPhone 8?

Nej, det vore överflödigt eftersom iPhone 8 inte är kompatibelt med MagSafe. Dock är 8:an kompatibel med vanlig trådlös QI-laddning – så ett skal som är anpassat för trådlös laddning kan absolut vara en god idé.