Iphone-Skal & Fodral till Iphone

Skal & Fodral – Iphone & Ipad – till barn

Mobilskal för barn bör ha ett starkt skydd, inte bara mot stötar, utan även mot fukt. Samtidigt bör de vara attraktiva med roliga former, färger och motiv som barnet gillar. Dessutom är det viktigt att särskilt ta hänsyn till att skydda skärmen, eftersom det är en av de mest känsliga delarna av en mobiltelefon.

Visar 1–16 av 137 resultat

Köpa skal till iPhone till barn – Guide

För mycket text? Här är det viktigaste: 

 • Köp ett separat skärmskydd, speciellt om du har iPhone 11 eller äldre.
 • Överväg att vattensäkra telefonen med mobilskal– speciellt om det är en iPhone 8 eller äldre.
 • Välj ett roligt mobilskal som gör knapparna lätta att trycka på.

skärmskydd iphone 12

Se även: Utbud av skärmskydd till iPhone 12

Mobilskal för barn bör ge ett starkt skydd för din iPhone, samtidigt som de är roliga. De bör:

 • Skydda telefonen när den tappas, eller kastas i marken.
 • Ha ett roligt motiv och/eller form, t.ex. handtag för små barn
 • Skydda telefonen mot saliv och kladd.
 • Skyddar volymknappar, låsknapp och eventuell hemknapp, samt gör dem tillgängliga.

Barnfodral med handtag från Trolsk.

Barnvanligt_skal

Finns hosiPhonebutiken.

Kraftigt skyddande mobilskal

iPhone är ganska dyra och går lätt sönder och kraftigt skydd är kanske den mest önskvärda egenskapen i ett mobilskal för barn. Titta gärna extra på varianter som är helt eller delvis gjorda av gummi.

En kombination av exempelvis hårdplast och gummi (som absorberar energi om telefonen tappas) ger ett gott skydd. Titta på skal som har upphöjda kanter, som skyddar skärmen om telefonen tappas med skärmen nedåt.

Skärmen

Från och med iPhone 12 har framsidorna förstärkts med Ceramic Shield, vilket gör glaset det mest hållbara på marknaden enligt Apple. Om du har en äldre modell av iPhone kan det vara särskilt viktigt att införskaffa ett extra skärmskydd. Skärmen är ofta det som går sönder på en iPhone. Även med Ceramic Shield på framsidan kan det vara förnuftigt att köpa ett extra skärmskydd om barnen ska använda telefonen.

skärmskydd iphone 12

Se även: Utbud av skärmskydd till iPhone 12

Skojiga motiv

Det finns en uppsjö av mobilskal på marknaden – sannolikt finns det ett barnvänligt skal som har just ditt barns favoritfigur på sig. Om inte det, så kan du tillsammans med barnet välja ett roligt motiv.

Skydda mot saliv och kladd

Nyare modeller av iPhones är ganska motståndskraftiga mot vatten och fukt. Om du dock har en iPhone 7 – 8 eller äldre kan det vara lämpligt att investera i ett skal som gör telefonen mer vattentålig. Dessa äldre modeller är inte särskilt resistenta mot vatten och det kan räcka med en liten mängd för att skada dem.

Det är viktigt att notera att även nyare modeller av iPhones inte är helt vattentäta. Så det kan vara en bra idé att använda vattentåliga skal för att öka skyddet. Som referens är en iPhone 12 vattentålig ner till 6 meter djup i upp till 30 minuter, medan en iPhone 8 bara klarar 1 meter djup. Äldre modeller än så, samt första generationens iPhone SE är inte speciellt vattentåliga alls.

Skyddar knapparna och gör dem tillgängliga

Mobilskal för barn bör skydda knapparna. Har du en äldre iPhone (8 eller tidigare) eller senaste iPhone SE, är hemknappen särskilt utsatt. Det kan vara en idé att titta på ett separat skydd enbart för hemknappen som, i alla fall på äldre modeller, kan gå sönder ganska lätt.

Övriga knappar bör göras tillgängliga. För små barn kan det vara svårt att trycka ned de små volym- och låsknapparna, i synnerhet när ett skal sitter på mobilen. Välj ett skal som höjer upp knapparna så att det blir lättare för barnet att använda telefonen.

mobilskal till barn

Komplettera med barnvänliga inställningar

För att ytterligare anpassa din iPhone för barnet kan du göra ett par inställningar. Ett tips är att titta närmare på föräldrakontrollerna, där du till exempel kan göra följande:

 • Begränsa webbinnehåll
 • Begränsa Game Center
 • Förhindra köp i App Store och iTunes
 • Förhindra barnförbjudet innehåll.

Många barn som är lite äldre spelar gärna i Game Center. Är du orolig för att skärmtiden blir för lång kan du begränsa aktiviteterna här. Klokt kan också vara att inte tillåta Köp inuti app, som lätt kan göra att pengarna drar i väg.

Titta gärna på Apples hemsida för mer information om föräldrakontrollerna.

Frågor och svar

Mobilskal till barn – vilket material är bäst?

Det bör vara mjukt och mycket tåligt. Ett populärt material för barnvänliga iPhoneskal är gummi, ibland i kombination med lite hårdare material så som hårdplast.

Behöver jag vattensäkra min iPhone?

Ja, om du har en äldre iPhone (iPhone 8 eller tidigare), så är det en god idé. Nyare iPhones är hyfsat vattentåliga men det kan vara en god idé att vattensäkra dessa också.

Läs även om: