fello logaFlexibelt, lätt att förstå och utan bindningstid – Det är de fördelar som Fello presentera om sig själv – – och som många kunder säger att de uppskattar med abonnemang hos Fello. Dess fördelar sitter i mycket gott kundomdöme, att surfen sparas samt gratis samtal/sms/mms även om detta sker från andra länder inom EU/EES.

Nackdelarna är att de inte har kontantkort, att ingen rabatt ges på telefoninköp samt att de är lite dyrare än de billigaste operatörerna så som Hallon och Vimla.

fello till abonemang

Snabbfakta

Plus och Minus med Fello

+ Bästa omdöme enligt TrustPilot

+ Lätt att få rabatt på redan lågt pris

+Surfen sparas

+ Gratis att ringa från EU och EES-land

+Gratis SMS och MMS i hela världen

  • Går ej att köpa telefon till rabatterat pris
  • Har ej kontantkort

Fello mobilabonnemang

Oavsett vilket abonnemang som väljs så ingår alltid fria samtal, fria sms och fria mms. Det som skiljer de olika abonnemangen åt är därmed hur stor mängd surf som önskas varje månad.

De nivåer som finns att välja på är:

0,5 GB – 95 kr/mån

1 GB – 95 kr/mån (finns enbart vid åldersrabatt)

2 GB – 145 kr/mån

3 GB – 145kr /mån (finns enbart vid ålderrabatt)

5 GB – 195 kr/mån

10 GB – 245 kr / mån  (195 kr vid ålderrabatt)

20 GB – 345 kr /mån  (295 kr vid ålderrabatt)

    

  • Oanvänd surf sparas

Varje abonnemang är uppbyggt av en viss mängd surf. Om denna inte används sparas den till kommande månader. Surfen nollställs alltså inte vid månadens slut utan uppgår i en pott. Som mest kan 25GB sparas.

  • Extra surf

Behövs extra surf en månad kan detta köpas med 1, 3 eller 10GB. Denna surf gäller däremot i 31 dagar och sparas inte därefter i surfpotten.

fello fri roaming

  • Fritt inom EU och EES

Så länge som samtal, sms eller mms sker från ett land inom EU eller EES och till Sverige uppkommer ingen extra kostnad. Data fungerar på samma sätt som i Sverige, dvs. datamängden dras men ingen extra kostnad uppstår.

Vid samtal, sms, mms eller surf i ett land utanför detta område uppstår däremot kostnad utifrån gällande prislista.

Sker samtal från Sverige till annat land uppstår kostnad enligt prislista. Däremot är alltid SMS och MMS gratis över hela världen.

fello rabatter

Barn, Student och 55+ rabatt (Åldersrabatt)

Är du student, är över 55 år eller vill teckna ett abonnemang för ett barn (person under 18 år) så går det att få rabatt på abonnemanget. Prisexempel från 2018:

Abonnemanget som ger 10GB per månad kostar vanligtvis 245 kr per månad men med rabatten ovan blir priset 195 kr månaden. Även på dessa rabatterade abonnemang ges rabatt första månaderna (se nedan)

Rabatt första månaderna

I likhet med många andra ”lågpris”-bolag har Fello erbjudande om att de första månaderna ges för rabatterat pris. När ett abonnemang tecknas (ej byte från annat abonnemang inom Fello) så kostar det halva priset under de två första månaderna.

Rabatt om du bjuder in en vän

Tycker du om Fello så mycket att du skulle kunna rekommendera abonnemanget till en vän? Via unika länkar (som nås via Mina Sidor) kan vänner värvas vilket resulterar i att du bjuds på en månadsavgift.

Fello Kontantkort

Fello erbjuder inte något kontantkort så det är abonnemangen man får välja mellan.

Bindningstid

Någon bindningstid finns aldrig på abonnemang hos Fello. Det är lika enkelt och snabbt att teckna ett abonnemang som att säga upp det.

Täckning

fello täckningskartaEn fördel med Fello är att de utnyttjar Telias nät. Telia är känt för att god täckning i delar av landet där många andra operatörer har betydligt sämre täckning. På hemsidan presenteras ”Täckningskartan” där man kan se hur bra täckning som olika delar av landet har. Generellt är det mycket bra täckning kring de flesta svenska städer, förutom längst upp i nordvästra Lappland…

Support

Fello får även gott betyg gällande tillgängligheten på kundsupporten. De kan nås via telefon, mail eller chat och finns även tillgängliga på Facebook, Twitter m.m. I jämförelse med andra lågprisalternativ så har Fello därmed bredare support då både Hallon och Vimla inte nås via telefon.

Mycket gott omdöme

I april 2018 hade 158 personer lämnat omdöme om Fello på recensionssidan Trustpilot. Det genomsnittliga betyget var då 9,4 av 10 vilket gjorde att de låg bäst till av alla mobiloperatörer på TrustPilots lista över företag inom Telefoni- & Internettjänster.

Sammanfattning

Fello säger att de erbjuder abonnemang med ”sunt förnuft och schyssta villkor”. Det stämmer mycket väl. Med Telias nät, en kundsupport som är lätt att nå och bästa omdöme av samtliga mobiloperatörer hos TrustPilot visar de hög kvalité. De har inte någon bindningstid och både barn, studenter och 55+ får rabatt.

Extra plus ges för att surfen sparas och att det är gratis att ringa samt skicka sms/mms från länder inom EU/EES. Ett smidigt abonnemang att ha med på utlandssemestern alltså.

Enda nackdelarna är de inte säljer några telefoner tillsammans med abonnemanget samt att de inte har kontantkort.

fello till abonemang

Uppdaterad april 2018

fello figurer