iPhoneGuiden.se

Sök

Ett enkelt, och ofta prisvärt, sätt att skaffa rätt skydd för din iPhone är att köpa ett startpaket. Vad de innehåller varierar, men det kan till exempel vara olika kombinationer av skal, skärmskydd och rengöringsprodukter till ett rabatterat pris.

Otterbox skyddsbox
Trolsk_Startpaket

För mycket text? Här är det viktigaste: 

trolsk-skyddspaket-iphone-14_x2

 

De olika delarna i ett startpaket

Innehållet i startpaket för skyddsprodukter för iPhone kan se lite olika ut. Det som ofta kan hittas är en kombination av följande:

Skärmskydd

Skärmskydd är, till skillnad från skal, inte något som skyddar hela telefonen. Det är en tunn skiva av glas eller plastfilm. iPhoneguiden använder gärna skärmskydd av härdat glas, eftersom det utöver att skydda mot repor även kan skydda ganska bra mot sprickor i skärmen.

Skärmskydd i plastfilm däremot skyddar just bara mot repor. Fördelen med plastfilm då? Det främsta är att det är billigare. Ett startpaket med ett skärmskydd av plast är sannolikt billigare än ett paket där skärmskyddet är av härdat glas.

Mikrofiberduk

Att rengöra en iPhone kan vara lite lurigt. Man vill helst inte använda så mycket vätskor eller rengöringsmedel. Ett effektivt verktyg för att rengöra iPhone är en mikrofiberduk, eller putsduk som det ofta kallas i butikerna. Putsdukar är billiga – och det finns ingen anledning att lägga ned många tiotals kronor på en. Ofta kostar de runt 10 – 20 kronor och gör jobbet utmärkt.

Skal

I vissa skyddspaket ingår skal. Det finns en hel del faktorer att tänka på när du ska välja ett skal. Kontrollera att skalet i paketet möter dina behov och att du gillar utseendet. iPhoneguiden skulle kanske rekommendera att köpa skalet separat för en större valfrihet – men om skalet i paketet passar dig bra, så är givetvis det ett gott val.

Bland det viktigaste att ha i åtanke är följande:

Vad kan jag komplettera skyddspaketet med?

Köper du ett startpaket med skyddsprodukter skulle du till exempel kunna komplettera det med ett bra rengöringskit. Även om putsduk ingår i många skyddspaket, så finns här lite utrymme att utveckla just underhållsdelen.

Till exempel kan du köpa ett rengöringskit med rengöringssprayer speciellt anpassade för iPhones och annan känslig elektronik. Om man faktiskt bör använda vätskor eller inte när man rengör en iPhone råder det ingen starkare konsensus om (Apple, till exempel, avråder från det).

Frågor och svar

Vad innehåller ett startpaket med skyddsprodukter för iPhone?

Det kan variera lite, men vanligtvis är det en kombination av tillbehör så som skal, skärmskydd (plast eller glas) och putsdukar.

Bör jag köpa ett skal separat?

Det kan vara en god idé för att få ett större urval, eftersom valet av skal påverkar användningen ganska mycket. Om du däremot är nöjd med skalet i paketet så kan det vara ett bra val.