hallon logaHallon har som mål att göra det enkelt för sina kunder. De har ingen bindningstid, oanvänd data sparas till kommande månader och priset är helt klart konkurrenskraftigt. Deras billigaste abonnemang med fria samtal och sms kostar 99 kr månad. Då ingår 4GB surf.

Nackdelen är att täckningen är sämre från Dalarna och norrut samt att kundtjänst enbart nås via chat eller mail.

Snabbfakta – Plus och minus med Hallon

+ Billigt alternativ

+ Ingen bindningstid

+ Ingen faktura (automatisk kortbetalning)

+ Spara oanvänd surf

+ Alltid fast pris

  • Inte täckning i hela Sverige
  • Kundtjänst nås ej via telefon
  • Delbetalning kan både vara billigare och dyrare än kontantpris
Besök Hallon

Välj rätt Hallonabonnemang eller kontantkort

Hallon har en enkel uppdelning mellan två olika abonnemang samt deras kontantkort.

Hallon Litet abonnemangAbonnemang – Liten

Liten är ett billigt alternativ för de främst ringer och skickar sms mycket och inte behöver större datamängd. Det är fria SMS till hela världen, fria samtal inom Sverige och ingen bindningstid. Datamängden är 4GB.

Kostnad: 99 kr /mån

Abonnemang   – Stor

hallon storMobilabonnemanget Stor har fria SMS till hela världen, fria samtal inom Sverige och ingen bindningstid. Man kan välja mellan tre nivåer på datamängd, 8 ,25 eller 100GB.

Kostnad: 149kr / 249kr /349 kr/mån

Oavsett abonnemang gäller följande:

  • Välkomstdata – Oanvänd datamängd sparas

Alla nya kunder får direkt 25GB extra data laddat på sitt konto. Detta utöver den månadsmässiga datamängden.

Om inte hela surfmängden används en månad så sparas resterande i en pott (max 100GB) till kommande månader.

  • Köp till mer data

Skulle surfmängden ta slut en månad går det alltid att köpa till 1, 3 eller 10 GB

  • Bonus för studenter och 55+

Studenter samt personer över 55 år kan teckna samma abonnemang som övriga. Däremot kan man få 6GB istället för 4GB på abonnemanget Litet. Detta utan extra kostnad. Tecknas Stor ges 10GB istället för 8GB som standard.

Kontantkort

Kontantkort passar för de som regelbundet vill ladda på kortet 30 dagar i taget. Därmed dras inte kostnaden automatiskt från bankkortet.

Det finns kontantkort Liten och Stor. Det som skiljer är datamängden som är 4 respektive 25GB.

Kostnad: 99kr / 249 kr per 30 dagar

hallon kontantkort

Bindningstid?

Nej, Hallon har varken bindningstid eller uppsägningstid. De som inte nöjd med tjänsten kan därmed snabbt säga upp sig från abonnemanget. Har man en delbetalning på en telefon löper den till telefonen är betalad, vilket även kan genomföras i förskott.

 

Köp telefon och abonnemang på en gång

Hallon erbjuder kunder att beställa telefon och abonnemang på samma gång. Önskas kontantkort kan även telefonen köpas med tillhörande kontantkort.

Genom att beställa en telefon (som delbetalas på kommande fakturor) samtidigt som ett abonnemang tecknas kan ibland bättre pris ges på telefonen.

Exempel från 2018

Iphone 8 64GB

Telefon + Kontantkort

Passar för de som vill tanka på kortet efterhand. Totalpris 7995 kr för telefonen.

Telefon + Hallon Liten

Betala 310 kr för telefonen i 24 månader och 99 kr för abonnemanget som inte har någon bindningstid. Totalpris för telefonen 7440 kr.

Telefon + Hallon Stor 100 GB (Deras största abonnemang)

Betala 310 kr för telefonen i 24 månader och 349 kr för abonnemanget som inte har någon bindningstid. Totalpris för telefonen 7440 kr.

Att köpa telefon tillsammans med abonnemang kan alltså vara fördelaktigt och detta inte minst eftersom abonnemanget inte har någon uppsägningstid. Däremot ges inte större rabatt om större abonnemang tecknas.

Men var uppmärksam på att det kan variera. I vissa fall är kontantpriset högre än delbetalningspriset (som ovan) men i vissa fall är det tvärtom.

(Erbjudandet ovan erbjöds i mars 2018 och ska enbart ses som exempel på hur rabatt på telefon kan fås genom att teckna ett abonnemang. Aktuella erbjudanden kan ses på Hallon.se)

Täckning

Om en linje dras från Gävle, via Vänern och till Göteborg så visas ganska tydligt var Hallon har god täckning. Söder om denna linje är täckningen mycket god enligt deras egen täckningskarta. Den blir däremot sämre i delar av Dalarna och större delar av Norrland. Däremot är täckningen bättre vid kusten och i städer som Örnsköldsvik, Sundsvall, Umeå osv.

Se aktuell täckningskarta via hemsidan.

Kundservice

Kundservice nås via mail eller chat. De är också mycket snabba på att svara på frågor via Facebook. Däremot går de ej att nå via telefon.

Sammanfattning

hallon logaEnkelt, billigt och tydligt är ord som passar bra på Hallons abonnemang. Det ingår alltid fria samtal och sms på både abonnemangen och kontantkorten och det finns aldrig någon bindningstid.

Deras billigaste abonnemang kostar 99kr per månad vilket är bland de lägsta på marknaden. Däremot ingår då bara 4GB. Önskas mer surf kan större abonnemang eller kontantkort tecknas.

I likhet med de flesta mobiloperatörer så erbjuder de sina kunder att köpa telefon via förhöjd månadsavgift. Det sker då i 24 månader. Man bör däremot vara vaksam på om delbetalningsalternativet blir billigare eller dyrare än att köpa kontant. Det kan nämligen variera vilket är en viss nackdel. Andra nackdelar är att kundtjänst inte nås via telefon och att täckningen är sämre i norra delarna av Sverige.

Besök Hallon