iPhoneGuiden.se

Sök

hallon logga

Hallon passar dig som vill ha billig surf – via abonnemang eller kontantkort. Dessutom har de rabatter för barn och ungdomar, studenter samt 55+.  

Med mobilabonnemang från Hallon får du täckning från Tre, generöst välkomsterbjudande och surf som sparas. Dessutom ges 50 GB surf till nya kunder.  

Fördelar & Nackdelar med Hallon 

Fördelar
  • Låga priser
  • Mycket generösa välkomsterbjudanden
  • Rabatt för barn, studenter och 55+
  • Surfen sparas
  • 50 GB till nya kunder 
Nackdelar
  • Inte 2G eller 5G
  • Sämre täckning i Norrland
  • Ingen support via telefon
  • Inget familjeabonnemang 

Välja abonnemang   

Samtliga mobilabonnemang från Hallon har fria samtal, SMS och MMS. Det som skiljer dem åt är hur mycket surfmängd som ingår. Se aktuella abonnemangsnivåer längre ner i texten.  

Hos Hallon kan surfen sparas månad till månad. Det går även att köpa till extrasurf om månadens surfpott tar slut.  

Välkomsterbjudande Hallon 

Hallon har alltid mycket generösa välkomsterbjudande för nya kunder. Det kan exempelvis vara ”halva priset i tre månader” eller ”dubbel surf i tre månader”.  

Ett vanligt erbjudande är även att samtliga nytecknade abonnemang kostar 9 kr i månaden i tre månader och därefter återgår till ordinarie prisnivå.  

9 kr

De ordinarie abonnemang som kan väljas är: 

Familjeabonnemang hos Hallon? 

Nej, det finns inte familjeabonnemang hos Hallon. Däremot går det att ha fem mobilabonnemang på samma personnummer vilket gör det enkelt att få överblick via ”Mina Sidor”.  

kontantkort

Kontantkort 

Hallon erbjuder även kontantkort där alltid fria samtal och SMS ingår. I likhet med mobilabonnemangen är det enbart surfmängden som skiljer sig mellan de olika alternativen. När ett kontantkort laddas är det aktivt i 30 dagar.  

Priset för kontantkort är på samma nivå som för abonnemangen (se ovan). En möjlighet, för att spara pengar, är därmed att köpa kontantkort med olika stor surfmängd beroende på hur mycket surf som behövs under kommande månad.   

rabatter hallon

Rabatt – Student, Barn, Ungdom, Över 55 

Hallon kännetecknas av låga priser och för vissa kundgrupper ges ännu lägre pris.  

Student, Ungdom, Barn 

Tecknas mobilabonnemanget till ett barn, ungdom eller student ges mer surfmängd utan extrakostnad. Exempel: 

Över 55 

Även för personer över 55 år ges rabatt på ordinarie priser. Exempel: 

Till denna kundgrupp erbjuds även surfmängderna 3 GB och 16 GB vilket inte erbjuds till övriga.  

Bindningstid och uppsägningstid 

Någon bindningstid finns inte. Vid uppsägning debiteras enbart för innevarande månad. Om uppsägning exempelvis sker den 5:e kommer abonnemanget att löpa till kommande månadsbryt.  

Köpa telefon och teckna abonnemang  

Om du har, eller tänker teckna, mobilabonnemang hos Hallon kan mobil köpas via delbetalning. Någon rabatt ges inte på telefonen men det är smidigt att ha delbetalning och abonnemang på samma faktura.  

köp telefon

Täckning 

Hallon använder sig av Tre´s nät vilket innebär att samtal och surf kan gå över 3G och 4G. De erbjuder alltså inte 2G eller 5G. Som täckningskartan nedan visar ges mycket god täckning över södra Sverige. Från Gävle och uppåt blir täckning sämre, framförallt i inlandet.  

tre karta

Se Hallons interaktiva täckningskarta 

Hallons support 

Vid frågor och behov av hjälp ges detta via: 

Forum: Lägg upp din fråga och få svar av andra användare eller Hallons personal. Sök bland redan publicerade frågor för att hitta svaren snabbare.  

Chat: Chatta via hemsidan vardagar 09 – 18 

Kontaktformulär: Fyll i ett kontaktformulär på hemsidan och få svar via mail 

Någon telefonsupport finns inte och supporten nås enbart på vardagar.  

Sammanfattning 

Hallon är en klassisk lågprisoperatör som erbjuder billiga mobilabonnemang och generösa rabatter. De får även mycket bra betyg på användarvänlighet tack vare en enkel app som skapar bra överblick.  

En nackdel är att något familjeabonnemang inte erbjuds, däremot kan upp till 5 abonnemang tecknas på samma personnummer. En nackdel är även att supporten inte nås på helger och inte via telefon. Önskas surf på 5G bör istället exempelvis Tele2 väljas 

Här kan du läsa mer om andra lågprisabonnemang: