iPhoneGuiden.se

Sök

Karma abonnemang för seniorer

Karma Mobil vänder sig till en ”lite mer mogen målgrupp”, dvs äldre personer.

Med abonnemang från Karma ges exempelvis rabatt utifrån ålder, möjlighet att boka tekniker till hemmet och en support som fått mycket goda betyg.

Karmamobil – Mobilabonnemang för seniorer

Se abonnemang hos Karma mobil

Fördelar & Nackdelar med Karma mobil

Fördelar
  • Passar bra för äldre

  • Mycket goda kundomdömen, 4,7 av 5 på Reco.

  • Samarbete med Techbuddy – Få tekniker till hemmet.

  • Har Trygghets-SIM

Nackdelar
  • Har inte familjeabonnemang

  • Prismässigt på medelnivå

  • Ingen rabatt för studenter eller barn

Vill du välja ett billigare alternativ? Läs mer om Hallon här!

Välja abonnemang från Karma

Alla abonnemang hos Karma har fria samtal och SMS. Dessutom ingår alltid 2 månaders gratis ID-skydd, något som däremot är valfritt och alltså kan väljas bort redan från start.

Välkomsterbjudande hos Karma

De som tecknar nytt abonnemang hos Karma får ”sin ålder i rabatt” i två månader. Den som är 25 år får därmed 25 % rabatt. Personer som är minst 100 år får två gratismånader!

De abonnemang som går att välja på är:

En nackdel är att någon surfmängd inte kan sparas till kommande månader.

Familjeabonnemang

Något familjeabonnemang går inte att teckna hos Karma mobil. Uppskattas operatörens priser och tjänster behöver varje familjemedlem teckna ett separat abonnemang. Ett tips är att en person först tecknar och sedan värvar resten – då sparas 50 kronor per person (läs mer under rubriken ”Rabatter”)

Se abonnemang hos Karma mobil

Fördelen – Trygghet och hjälp

Prismässigt ligger Karma Mobil på medelnivå. Det finns både billigare och dyrare abonnemang. Men det är inte primärt priset de konkurrerar med utan uppskattade tjänster – främst för sin målgrupp.

trygghetsjälp seniorabonnemang

Trygghets-SIM

Beställ ett Trygghets-SIM för en engångskostnad (199 kronor) och ha detta SIM-kort liggandes på ett säkert ställe. Skulle mobilen exempelvis tappas i vattnet, eller stjälas, kan detta SIM-kort sättas i valfri mobil och göra numret tillgängligt direkt.

Teknikhjälp hos Karma mobil

Få hjälp med tekniken

Karma Mobil har samarbete med TechBuddy vilka därmed kan anlitas vid behov av teknisk hjälp i hemmet. Få exempelvis hjälp med att installera en ny telefon och föra över nummer och appar. Tack vare RUT-avdraget blir timkostnaden låg.

tryggare vardag karma mobil

Bredband Flex

Önskas mobilt bredband i sommarstugan? Bredband Flex är en anpassad tjänst utifrån just detta behov. Surfa fritt under en månad och betala utifrån hur stor datamängd som använts. Om exempelvis 40 GB surf utnyttjats faktureras 299 kronor i efterskott.

Flera tjänster kan ses på hemsidan. Detta med allt ID-skydd till trygghetslarm.

Rabatt – Student och Pensionär

I likhet med många andra operatörer ges seniorrabatt till personer över 55 år. Exempelvis kan abonnemanget med 10 GB tecknas för 139 kr/månad med denna rabatt. Övriga betalar 159 kronor.

Det går även att få 50 kronor rabatt per vän som värvas till Karma Mobil och därmed tecknar ett abonnemang hos operatören.

Bindningstid

I likhet med de flesta mobiloperatörer har Karma mobil ingen bindningstid eller uppsägningstid. Den kund som vill byta kan därmed enkelt säga upp sitt abonnemang utan extrakostnader.

Köpa telefon och abonnemang samtidigt

Det är inte möjligt att köpa mobiler via Karma. För att få service och hjälp, vid köp av mobil, kan istället en lokal elektronikbutik besökas.

Täckning

Karma hyr in sig på Telenors nät vilket innebär att god täckning nås över 90 % av Sveriges yta. Se täckningskarta här.

Support

”Vi strävar mot att uppfattas som den mest välkomnande operatören på marknaden”

Karma Mobil har stort fokus på tillgänglighet och support.

Det går även att följa Karma på Facebook, Youtube och Instagram.

Att de erbjuder bra support märks tydligt i de omdömen de får på olika recensionssidor. På Reco.se har Karma blivit ”Rekommenderat företag” två år i rad tack vare mycket goda kundomdömen. I slutet av 2022 var genomsnittet 4,7 av 5 vilket är väldigt högt för att vara teleoperatör.

Karma mobil rekommenderat företag

Sammanfattning

Karma marknadsförs som ”mobilabonnemang för seniorer”. De tjänster och abonnemang som erbjuds är även anpassade för denna målgrupp. Detta med exempelvis telefonsupport, teknikhjälp i hemmet och flera trygghetsfunktioner.

En nackdel är att någon rabatt inte ges på mobiler om abonnemang tecknas samt att prisnivån är på medelnivå. Men det är inte priset de konkurrerar med mest utan en tillgänglig och trevlig kundtjänst samt tjänster som uppskattas av den ”lite mer mogna målgruppen”.

Se abonnemang hos Karma mobil

Här kan du läsa mer om andra lågprisabonnemang: