iPhoneGuiden.se

Sök

iPhone 11 Pro skal

iPhoneguiden rekommenderar att välja iPhone 11 Pro skal som skyddar skärmen lite extra. Detta utifrån att iPhone 11 Pro är tålig med sitt yttre av rostfritt stål. Dock är framsidan inte belagd med Ceramic Shield, som efterföljande modeller är. Läs mer under produkterna.

iphone11 pro hårda skal

iphone 11 pro extra hårda

iphone 11 pro barnskal

iphone 11 pro plånboksfodral

Så väljer du skal!

Läs vår guide för att hitta det iPhone 11 skal som passar dina behov!

1.      Välj skal som skyddar skärmen lite extra

Modellerna som har lanserats efter iPhone 11 har alla en keramisk beläggning på framsidan som gör skärmen tåligare (iPhone SE3 exkluderat). I och med att skärmen är en känslig punkt generellt på smartphones (och i synnerhet på äldre iPhones), så kan det vara klokt att välja ett skal som skyddar skärmen lite extra.

En avgörande faktor för det är att skalet har upphöjda kanter som omsluter skärmen. Det gör att skärmen inte tar smällen när du tappar din iPhone 11 Pro med framsidan nedåt. Ju högre kanter – desto bättre skydd. Är underlaget som telefonen tappas mot lite ojämnt (såsom asfalt till exempel), så kan skärmen räddas av att du har ett skal med lite extra höga kanter.

En annan viktig faktor för att skydda mot sprickbildning i skärmen är hur väl hörnen är skyddad. Skal som saknar förstärkning med ett mjukare material i hörnen riskerar att lida ganska stor skada när telefonen tappas med ett hörn först. I och med att hörnet på en iPhone utgörs av en liten yta, så innebär det stora påfrestningar när den lilla ytan behöver ta den stora smällen. Avsaknad av energiabsorption i hörnen kan leda till kraftigare skador, inte minst på skärmen.

Så väljer du ett skal som skyddar skärmen extra: 

Läs även: Välj rätt QI-laddare

2.      Välj rätt material för dig

Det finns en hel del olika material att välja mellan. De vanligaste idag är:

Hårdplast

Ett prisvärt material som potentiellt kan ge ett mycket gott skydd till din iPhone 11 Pro. Extra gott är skyddet om kanterna är upphöjda och omsluter skärmen, samt om det hårda yttre skalet kombineras med ett mjukare inre material. Hårdplast finns i många olika stilar, färger och mönster, så det bör vara enkelt att hitta något som passar din personliga stil.

Bland nackdelarna kan nämnas att vissa hårdplastskal inte håller särskilt länge. Kanterna och utbuktningarna runt laddport och knappar går ofta sönder över tid. Titta gärna på recensioner för att förvissa dig om att köper ett hårdplastskal som har en okej livslängd.

En annan nackdel är att greppet är ganska dåligt i jämförelse med exempelvis läder eller silikon. Vill du ha hårdplast och ett hyfsat grepp så kan du välja ett hårdplastskal som har en räfflad baksida.

iphone11 pro hårda skal

Silikon

Silikon är, precis som hårdplast, ett ganska billigt material. Många av de billigaste skalen du hittar på marknaden är gjorda av silikon. Det finns även lite exklusivare varianter, och där är skalen från Apple värda att nämnas (de finns dock inte till iPhone 11 Pro). De är stilrena och ser ganska dyra ut – dyrare än vad de är.

Fördelar med silikon är bland annat att det ger ett gott grepp och god komfort. Bland nackdelarna kan nämnas att det inte riktigt är lika stöttåligt som hårdare material. Med det sagt, så har silikon en hög absorptionsförmåga, vilket kan vara tacksamt om du tappar telefonen från lite högre höjder.

Läder

En av de stora fördelarna med läder är utseendet. Läder ser elegant och exklusivt ut under lång tid om du tar hand om skalet väl. Dessutom är det hållbart. Väljer du hårdplast finns en risk att delar av skalet går sönder efter ett tag – att de bryts av, helt enkelt. Den risken finns inte riktigt med läder.

Men det finns också nackdelar. Det första som är bra att tänka på är att läder är ganska mycket dyrare än de andra skalen. En annan nackdel är att det inte passar för veganer och vegetarianer. Förvisso finns det veganskt läder, men det är syntetiskt och ger inte riktigt samma egenskaper och känsla som riktigt läder gör.

Läs även: Är det värt att köpa iPhone 12?

Extrafunktioner?

Vissa skal till iPhone 11 Pro kommer med extrafunktioner och speciella egenskaper. Det kan till exempel vara:

Frågor och svar om iPhone 11 Pro

Är vattentätt skal bra för iPhone 11 Pro?

iPhone 11 Pro är vattentålig ned till fyra meters djup i 30 minuter. Det är lite sämre än efterföljande modeller, som är tåliga ned till sex meters djup i 30 minuter. iPhoneguiden skulle dock ändå inte satsa på ett vattentätt skal om inga speciella omständigheter råder (typ att du håller på mycket med dykning och simning). Anledningen är att de ofta är lite klumpiga.

Är det värt att köpa ett skal med inbyggt kameraskydd?

Om du är extra rädd om kameran kan det vara en bra idé. Dock bör det nämnas att kameralinserna på baksidan är gjorda av mycket tåligt safirglas. Risken för att de går sönder eller repas är ganska liten.

Varför välja ett skal som är kompatibelt med trådlös laddning?

iPhone 11 Pro kan laddas trådlöst med QI-laddning (dock inte med MagSafe). Om du vill kunna ladda trådlöst är et klokt att välja ett skal som du slipper ta av varje gång du vill ladda.

 

iphone11 pro hårda skal

iphone 11 pro extra hårda

iphone 11 pro barnskal

iphone 11 pro plånboksfodral