Babyvakt

Babyvakt till Iphone

Babyvakter som kan styras via en iPhone använder vanligtvis hemnätverket, vilket gör det extra viktigt att ha en krypterad anslutning. Det är också viktigt att leta efter en babyvakt med bra mörkerseende, samt en god ljud- och bildkvalitet. Se vår guide för fler tips under produktbeskrivningarna.[wcsaltasotto]

Babyvakter iPhone – köpguide

Lite för mycket text? Här är det viktigaste: 

 • Kontrollera att ljud och bild skickas krypterat över Wi-Fi
 • Kolla att kameran har gott mörkerseende

Kolla kompabiliteten

Kontrollera att babyvakten är kompatibel med din iPhone. Det brukar framgå ganska tidigt i produktbeskrivningarna. Om du vill ha koll på barnet genom telefonen behöver du bara en enhet.

Många babyvakter som hävdar kompabilitet med iPhone kommer trots det med en barnenhet och en föräldraenhet, där bild och ljud visas på föräldraenheten.

motorola babymonitor

Mörkerseende kamera

En kamera med gott mörkerseende är en förutsättning för en bra babyvakt. Titta efter varianter som erbjuder Nattläge, så att du kan hålla koll på barnet hela natten, utan att behöva lämna lampor på.

Leta efter ”infraröd” eller ”infraröd syn” i produktspecifikationerna.

Säker anslutning

Babyvakter som kan styra och övervaka via en iPhone ansluter vanligtvis till hemnätverket. För att säkerställa att din integritet och säkerhet är skyddad, är det viktigt att kontrollera att kameran du väljer streamar krypterat. Detta gör det svårt för eventuella hackare att få tillgång till både ljud- och bilddata från babykameran. Hackare eller andra som har tillgång till ditt hemnätverk kan potientiellt få tillgång till okrypterad data.

motorola babyvakt

Ljud- och bildkvalitet

God videokvalitet är viktigt. Det gör det lättare att se detaljer och gör babyvaktandet lättare överlag. Titta gärna på en som erbjuder 1080p om du kan tänka dig att köpa en premiummodell.

Hög bildkvalitet gör till exempel att du lättare kan se små rörelser i ansiktet som avslöjar att barnet håller på att vakna snart.

Att babyvakten har hyfsad ljudkvalitet är hjälpsamt för att förbättra den rogivande effekten av exempelvis vaggvisor och egna röstinspelningar.

Bra egenskaper i en babyvakt för iPhone

Leta gärna efter följande funktioner och egenskaper:

 • Säker och privat anslutning
 • Tvåvägssamtal
 • Hyfsad räckvidd – undvik de med allra kortast räckvidd
 • Bra mörkerseende (till exempel infraröd nattsyn)
 • Volymkontroll
 • Mikrofon med hög känslighet
 • Möjlighet att spela upp lugnande ljud, typ vaggvisor och egna röstinspelningar
 • Inbyggd termometer som skickar temperaturen till din iPhone
 • Möjlighet att koppla samman flera kameror om så önskas
 • Skickar batteristatus till iPhone om batteridriven

Säkerhetstips

Babyvakter för iPhone går normalt på hemnätverket, vilket kan innebära en del risker.

Slutför installationen

Installationen av en babyvakt kan vara särskilt kritisk eftersom vakten ofta skapar ett eget trådlöst nätverk, som ofta har ett standardlösenord eller ingen skyddning alls. För att säkerställa att din babyvakt är säker, är det viktigt att se till att installationen är komplett och att anslutningen är säkrad. Detta gäller även vid eventuella fabriksåterställningar av vakten.

Tillverkarens historia

En snabb sökning på nätet kan ofta ge svar på om tillverkaren tidigare haft säkerhetsproblem. Kolla på det innan köp.

Måste du verkligen ha Wi-Fi?

Babyvakter med radiokommunikation, som kan anses mer säkert, är uteslutet för iPhones. Däremot finns det högt kvalitativa monitorer som kan styras med Bluetooth, som dock kommer med sina egna säkerhetsbrister.

iPhoneguiden tror att Wi-Fi är det bästa valet för en trådlös babyvakt för iPhone – men det gäller att titta efter de säkraste modellerna.

motorola baby vakt

Babyvakt för din iPhone med andra Apple-enheter

Har du en extra iPhone, en iPad, en Mac eller en Apple Watch? I sådana fall kan du förvandla dem till babyvakter. Det är inte lika effektivt som en fjullfjädrad baby-monitor, men kan vara en plan B om ni reser eller sover borta.

Apple Watch kamerafjärrkontroll

Apple Watch kan användas som en babyvakt genom att öppna kameraappen på exempelvis iPhone eller iPad och sedan den förinstallerade appen Kamerafjärrkontroll på din Apple Watch.

Apple Watch har som bekant ingen kamera men kan, med hjälp av remote-appen, motta bild från en annan Apple-enhet. Positionera bara kameran, börja streama och du har åtminstone en babyvakt som fungerar bra tillfälligt.

Förvandla Apple Watch till en babyvakt för iPhone: 

 1. Öppna Kamerafjärrkontroll på din Apple Watch
 2. Positionera iPhone så att kameran fångar ditt barn
 3. Använd nu bilden på din klocka för att ha koll på barnet.

Det går också att ta bilder från klockan om du skulle vilja det (stäng av blixten, bara). En nackdel med Apple Watch som babyvakt för iPhone är att Kamerafjärrkontroll går på Bluetooth.

Du kan alltså inte vara längre bort än runt tio – tolv meter utan att tappa bild. Inte heller kan du kommunicera med barnet genom klockan, som du kan med fullfjädrade babyvakter.

FaceTime

Om du har flera Apple-enheter som iPhone, Mac, iPad, Apple TV eller en annan iPhone, kan du använda FaceTime för att övervaka ditt barn. Placera en av enheterna så att den filmar barnet och ring sedan upp den andra enheten via FaceTime.

Det finns viss nackdelar med denna metod, såsom dålig prestanda i mörker och bristen på funktioner som att spela upp vaggvisor. Men det är enkel och snabb att använda, samt kostnadsfritt.

Läs även: Skal för iPad och Iphone för barn

Appar

Till iPad, iPhone, Mac, Apple TV och även till Apple Watch finns en mängd appar som förvandlar två Apple-enheter till en babyvakt. Det här ger dig lite fler funktioner än att bara ringa upp en av enheterna med FaceTime.

Funktionerna varierar mellan olika appar, men många av dem kan till exempel erbjuda nattläge, rörelsenotiser, vaggvisor och så vidare. En av de mest populära apparna för babyvakt till iPhone är Cloud Baby Monitor.

Frågor och svar

Vilken videokvalitet bör man ha?

Ju bättre videokvalitet, desto enklare blir det att hålla koll på barnet. Hög upplösning, som 1080p, gör det lättare att till exempel se små rörelser i ansiktet och bedöma om barnet strax är på väg att vakna.

Är det säkert att använda babyvakt med iPhone?

Allting som går på Wi-Fi går att hacka, sägs det. Se till att följa tipsen under rubriken ”Säkerhetstips” ovan för att avsevärt minska riskerna för ett intrång. 

Läs även om:

[/wcsaltasotto]

Visar alla 6 resultat