iPhoneGuiden.se

Telia-logga 

Telia passar dig som vill ha Sveriges bästa täckning och alltid tillgång till 5G. Detta både via kontantkort och abonnemang. 

Prismässigt ligger Telia högre än många av dess konkurrenter. En unik fördel är däremot paketlösningarna med både fri surf inom mobilabonnemang och tillgång till streamingtjänster.     

5G i Sveriges bästa nät enligt Umlaut 2021 

Senast uppdaterat: 2022-11-01

För- och nackdelar med Telia

Fördelar
  • Paket med mobilabonnemang och streamingtjänster
  • Tillgång till 5G
  • Har årskort för SMS
  • Sveriges bästa täckning
  • Stort utbud av kontantkort
Nackdelar
  • Abonnemang med fri surf har alltid streamingtjänst
  • Dyrare än många andra operatörer
  • Ingen seniorrabatt
  • Ingen mailsupport?
 

 Välja abonnemang från Telia 

Telia erbjuder tre abonnemang med surfpott och tre med obegränsad surf. Oavsett vilket abonnemang som väljs ingår fria samtal, SMS och MMS.   

Välkomsterbjudande hos Telia 

Något välkomsterbjudande finns inte regelbundet hos Telia. Vid de tillfällen det erbjuds framgår det på hemsidan.  

De mobilabonnemang som kan väljas på är: 

Telia blir framförallt förmånligt för de som önskar flera streamingtjänster. Ett av abonnemangen innehåller exempelvis Telia Cloud (99 kr), HBO Max (89 kr), C More Bas (89 kr) samt fri surf. Det innebär att 372 kronor per månad betalas för surfen.  

En nackdel är däremot att mobilabonnemang med fri surf inte kan tecknas utan att minst en streamingtjänst ingår.  

Familjeabonnemang 

Med familjeabonnemang får alla i familjen lika mycket surf samtidigt som allt presenteras på en och samma faktura.  

Teckna ett huvudabonnemang och lägg sedan till valfritt antal familjemedlemmar för 199 kr per person. Dessa får därmed lika mycket surf som huvudabonnemanget. Även på denna punkt är Telia dyrare än dess konkurrenter.  

 

Kontantkort 

Beställ ett gratis kontantkort från Telias hemsida och ladda sedan med passande kontantkort. Ett smidigt alternativ om behov av surf, utlandssamtal och andra funktioner varierar månad till månad.  

Rabatt – Unga 

Personer som är under 28 år får 50 kronor rabatt på samtliga abonnemang. Några andra vägar till rabatt finns inte.  

Köpa telefon och abonnemang samtidigt 

Hos Telia går det att köpa mobiler både kontant och via delbetalning på 24 eller 36 månader. Tecknas abonnemang i samband med att mobilen köps ges rabatt på mobilen. Ju större abonnemang desto mer rabatt.  

Beställs exempelvis en iPhone 14 5G ges över 3 300 kronor rabatt vid 24 månaders delbetalningstid och abonnemanget Obegränsat Netflix & C More. (Exempel från 2022) 

Köp mobilen med abonnemang. Ju mer surf – desto bättre pris 

Täckning 

Den goda täckningen är absolut en av Telias styrkor. I flertalet tester har de utsetts ha ett av de bästa näten.  Önskas billigare abonnemang, som använder Telias nät, kan exempelvis följande väljas.  

Fello  

Comviq   

Halebop 

Se Telias täckningskarta här 

  

Kundtjänst 

Telias kundsupport nås via: 

Telefon: Vardagar 8 – 17 

Chatt: Vardagar 8 – 17 

Mail: Någon mailadress för supportfrågor framgår inte på hemsidan 

Sammanfattning 

Telia är inte billigast utan har andra tydliga fördelar. Bland annat har de Sveriges bästa mobilnät och ett mycket brett utbud av både abonnemang och mobiltelefoner. Dessutom går det att få stor rabatt om mobilen köps samtidigt som abonnemanget tecknas.  

De är även den enda operatören som erbjuder flera paketlösningar där både mobiltelefoni och streamingtjänster ingår. En nackdel är däremot att fri surf inte går att teckna separat, enbart via paket med streamingtjänst. Det gör det onödigt dyrt för de som enbart söker obegränsad surf. 

Oavsett om lite, mycket eller obegränsad surf önskas så finns billigare alternativ. Önskas däremot streamingtjänster eller kontantkort med specifika fördelar kan Telia vara ett bra val.  

Här kan du läsa mer om: