Barnhögtalare

Barnhögtalare till Iphone

En iPhone-högtalare för barn brukar ha en lekfull design, en viss begränsning av volymen och en tålig konstruktion. Dessutom brukar de vara lätta att ta med på resan. Kolla in utbudet nedan och läs vår guide under utbudet för att hitta den perfekta högtalaren för ditt barn.

Visar 1–16 av 23 resultat

iPhonehögtalare för barn

Några saker att tänka på, i val av högtalare för barn, är:

1.      Motiv och utseende

För barn brukar motiv och utseende vara högt prioriterat. Om ditt barn inte gillar själva högtalaren, så spelar ju resten av punkterna i den här köpguiden ingen roll.

Sätt dig gärna ned tillsammans med ditt barn och välj ut flera högtalare som barnet tycker om motivet och färgerna på. Från dessa högtalare kan du sedan utgå ifrån.

barnhogtalare-batman.jpg

2.      Storlek och vikt

Om barnet ska kunna ta med sig högtalaren till skolan eller på resor, är det bra att välja en modell som inte är för tung eller otymplig. Tyvärr anges inte alltid vikten i produktinformationen på olika e-butiker. Men det går ändå att få en uppfattning om vikten genom att titta på produktbilderna. Om en av produktbilderna visar någon som håller i högtalaren, kan du få en uppfattning om storleken och vikten.

3.      Trådlös eller trådad?

Sedan iPhone 7 så har iPhones inte längre ett uttag för 3,5-millimeterskablar, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Om ditt barn gillar en högtalare som inte har BlueTooth, utan enbart sladd, så kommer du även att behöva en adapter, en lightning splitter, för att koppla in iPhone.

De allra flesta högtalare som är kompatibla med iPhone idag har just Bluetooth. Vissa köper dock gärna en högtalare med AUX-kabel för att göra det enklare för barnet. Då är det bara att koppla in telefonen – i stället för att göra parkopplingen i iOS, vilket kan vara svårt för mindre barn.

4.      Volymbegränsning

Precis som med iPhonehörlurar för barn så brukar barnhögtalare ha en viss volymbegränsning. Det är helt enkelt för barnets säkerhet, då öronen ju är känsligare när man är liten.

Titta i produktinformation efter dB(A). När det gäller hörlurar så brukar experter rekommendera en maximal ljudnivå på omkring 85 dB(A) för barn. Även med högtalare så är det klokt att inte överstiga den gränsen.

5.      Ljudkvaliteten

Ljudkvaliteten är inte alltid det som prioriteras högst när det gäller barnhögtalare, detta är förståeligt. Men det kan vara klokt att undvika modeller med mycket låg kvalitet. Dessa kan sakna bas och diskant som kan försämra ljudupplevelsen så mycket att det inte är lika kul för barnet att lyssna på musik, använda högtalaren tillsammans med film och TV eller lyssna på ljudböcker.

6.      Hållbarhet

Oavsett leksak som köps till mindre barn så är hållbarheten något att titta lite extra på. De flesta högtalare som är anpassade för barn är just också lite extra hållbara. Det kan vara klokt att undvika modeller som inte ser ut att klara av att tappas i marken eller få vätska på sig.

7.      Barnets ålder

Är barnet mindre? I sådana fall är det särskilt viktigt att tänka på hållbarheten. Det kan också vara mer aktuellt att köpa en högtalare med sladd, eftersom parkopplingen i iOS fortfarande kan vara lite för avancerad.

För väldigt små barn lär det vara du som förälder som styr högtalaren och vad som spelas – här blir det kanske mest utseende och hållbarhet som är viktigt.

Frågor och svar

Vad kostar iPhonehögtalare för barn (ungefär)?

För en okej högtalare kan du räkna med att betala allt mellan 150 kronor och 750 kronor. Många av de populära modellerna går för omkring 350 – 500 kronor.

Vad bör jag ha i åtanke när jag köper iPhonehögtalare för barn?

Hållbarheten, ljudvolymen (inte för hög), ljudkvaliteten, storleken, utseendet och barnets ålder är bra att tänka på innan köp.

Läs även om: