Barnhörlurar

Barnhörlurar till Iphone

Barnhörlurar till iPhone brukar ofta ha roliga motiv och färger, en viss begränsning av volymen och lurar som sätts över öronen, istället för inne i öronen. Dessutom brukar de vara hållbara. Se vår guide under produkterna för att hitta de perfekta hörlurarna för ditt barn. [wcsaltasotto]

Barnhörlurar till iPhone – Köpguide

Lite för mycket text? Här är det viktigaste:

  • Kontrollera att det finns en volymspärr på omkring 85 db(A)
  • Låt inte små barn använda dina AirPods, på grund av kvävningsrisken.

1.      Ljudvolymen

Barn är speciellt känsliga för ljud. Därför har iPhone-hörlurar för barn ofta en maximivolym på 85 dB, medan hörlurar för vuxna kan ha en högre ljudvolym upp till 105 dB (ungefär där AirPods ligger). Det är viktigt att kontrollera att den maximala ljudvolymen inte är för hög för att skydda barnens öron.

2.      Bluetooth eller sladd?

Bluetooth är ett smidigt val – smidigt eftersom barnet inte behöver trassla med sladdar. iOS brukar vara bra på enkel Bluetooth-parkoppling, så det bör inte innebära några större svårigheter för barnet att börja lyssna.

Om du har en iPhone 7 eller senare så finns inte längre något hörlursuttag. Då står valet till BlueTooth, eller trådade lurar och en lightning splitter. Ytterligare ett alternativ är iPhonelurar som enbart har en lightningkabel.

Är det säkert? En del föräldrar oroar sig för strålningen som kommer från Bluetooth. De flesta är överens om att Bluetooth-hörlurar är säkra att använda, även för små barn.

Strålningen är helt enkelt för svag för att orsaka någon skada på oss människor. Däremot finns det vissa experter som menar att Bluetooth-hörlurar, över tid, kan orsaka vissa skador om man använder dem stora delar av dagarna under en lång period.

3.      Roliga färger och motiv

iPhonehörlurar till barn kommer i en mängd olika färger och motiv. Ett tips är att välja tillsammans med barnet.

4.      Över öronen?

De flesta iPhone-hörlurar för barn är utformade så att lurarna täcker öronen och inte går inuti örat, som vissa andra hörlurar gör, såsom AirPods. Dessa hörlurar är enklare för barnen att hantera och minskar risken för att de får obehag i örat. Om du ändå väljer hörlurar som ska sitta inne i örat, är det en bra idé att se till att det finns olika storlekar att välja mellan, för att passa olika öron.

5.      Hållbarhet

Små barn kan, som bekant, vara ganska hårdhänta med sina saker. Titta efter ett par som verkar hållbara och undvik dem som ser ut att kunna gå sönder snabbt.

Att hålla utkik efter är extra starka kablar, till exempel med nylonflätning.

Frågor och svar

Kan AirPods passa barn?

 Nej, inte om barnen är små. AirPods är små och potentiellt något som småbarn gärna stoppar i munnen, med risk för att sätta dem i halsen.

Dessutom är de väldigt höga, en bra bit över de 85 decibel som många experter rekommenderar för barn och unga.

Varför inte bara köpa vanliga, enkla iPhone-hörlurar?

Det finns flera skäl till att köpa hörlurar som är särskilt anpassade för barn. Ett av skälen är volymbegränsningen, som ofta ligger runt 85 – 95 dB(A).

Som referens kan nämnas att AirPods ger en ljudvolym på omkring 105 dB(A), vilket av experter anses vara för högt för barn.

Behöver jag tänka något på kompabiliteten med iPhone?

Både ja och nej. Alla iPhones har Bluetooth. Det som är bra att ha i åtanke är att iPhone (sedan iPhone 7) inte längre har hörlursuttag.

Ska ditt barn använda hörlurar med sladd krävs en lightning splitter eller iPhonelurar som har en lightning-kabel i stället för en vanlig 3,5-millimeters kabel.

Läs även om:

[/wcsaltasotto]

Visar 1–16 av 69 resultat