MyBeat har kanske ”Sveriges billigaste mobilabonnemang”. Detta genom att de bland annat har abonnemang som har vissa begränsningar för hur många samtalsminuter och sms som får skickas per månad. Samtidigt har de även abonnemang med fria samtal/sms/mms och upp till 35GB surf.

Bra pris, ingen bindningstid och inga onödiga avgifter – Dessutom kundtjänst som nås via telefon.

Snabbfakta – Plus och Minus

+ Ingen startavgift, Ingen bindningstid, ingen fakturaavgift

+ Halva priset tre första månaderna

+ Sveriges billigaste mobilabonnemang?

+ Kundcenter som nås via telefon

  • Låg nivå på surf på vissa abonnemang
  • Otydlig information när telefon ska köpas
Besök MyBeat

Välj rätt mobilabonnemang hos MyBeat

De flesta mobilabonnemang som finns i Sverige har fria samtal och fria sms/mms. Men alla har inte det behovet och det är dessa som MyBeat främst vänder sig mot. Tre av deras fyra abonnemang har nämligen begränsningar eller kostnader kopplade till mängden samtal och antal sms som skickas.

  1. Välj samtalspott

Rörligt

Kostar 49 öre per minut samt 49 öre per sms. Här går det även att lägga in spärr mot extra data. Kostar från 59 kr per månad.

 

Mini

Varje månad ingår 60 samtalsminuter och 60 sms. Här ligger alltid en spärr mot extradata. Ett billigt mobilabonnemang som därmed exempelvis passar för barn. Kostar från 80 kr per månad.

 

60 Samtal

Varje månad ingår det 60 samtal, 1000 sms och 60 mms. Utöver vald datamängd kan extradata köpas. Kostar från 100 kr per månad.

 

Fria

Fritt antal samtalsminuter, sms och mms. Här går det att välja upp till 35GB i surf och ytterligare surf kan sedan köpas. Kostar från 150 kr per månad.

  1. Välj surfmängd

Efter att ha valt abonnemang utifrån önskad samtalsmängd väljs hur stor surfmängd som önskas. Det negativa är att de erbjuder olika stora surfmängder på de olika abonnemangen. Väljs exempelvis ”Mini” går det att välja på 1-6 GB medan om ”60 Samtal” väljs går det att välja mellan 2 och 30 GB.

Om det blir surf kvar en månad sparas inte denna utan du har alltid exakt lika mycket surf i början av varje månad.

Oavsett vilket abonnemang som väljs hos MyBeat så ingår alltid följande:

  • EU-roaming inkluderat

Surfa inom EU utan att det kostar något mer än om du surfat i Sverige.

  • Alltid kontroll på surfen

Via ”Mina Sidor” kan du spärra abonnemang för betalsamtal, utlandssamta och även spärra datamängden. Det går även at välja på hur stort belopp som fakturan får bli. Därmed är det enkelt att ha kostnadskontroll på familjens abonnemang.

 

Rabatt

Rabatt första tre månaderna

Oavsett vilket abonnemang och surfmängd som väljs ges alltid halva priset under de tre första månaderna. Det gör att man som lägst betalar 30 kr per månad. Detta om man väljer ”Rörligt” och 2GB i surf. Efter dessa tre månader blir priset istället 59 kr.

Familjerabatt

Få 10 % på alla abonnemang om minst tre abonnemang tecknas inom familjen.

Bindningstid

MyBeat har aldrig någon bindningstid. Det är lätt att teckna abonnemanget via hemsidan och det enda som behöver göras är att sedan byta SIM-kort i telefonen. Lika lätt är det att säga upp abonnemanget eller byta till annat inom MyBeat.

 

Täckning

MyBeat använder Telenors nät vilket gör att de har täckning över stora delar av Sverige. Detta inte minst söder om Gävle samt vid norrlandskusten norrut. De områden där ingen täckning finns ligger främst i Norrlands inland.

Besök MyBeat

Köpa telefon

På hemsidan finns länkar till att ”köpa mobil”. Men när man klickar där omdirigeras man till Mobilverkstan.se som säljer begagnade mobiler. Det går visserligen att köpa mobil via dem samtidigt som ett abonnemang tecknas men som det framställs på hemsidan finns ingen direkt fördel i detta.

Det framgår exempelvis inte om det går att delbetala telefonen på fakturan för mobilabonnemanget – eller om det är två olika fakturor som ska betalas.

MyBeat har riktigt bra priser och tydlig information kring deras abonnemang. Det kan däremot inte sägas om deras erbjudande om att även köpa telefon via dem.

Kundservice

MyBeat har gjort det mycket enkelt för sina kunder att få svar på sina frågor. På hemsidan finns en väl utbyggd FAQ och kundtjänst nås via telefon, mail och kontaktformulär. Enda negativa är att de enbart har öppet vardagar. Dessutom hade chat via hemsidan varit önskvärt.

Sammanfattning

Prismässigt ligger MyBeat bland de billigaste mobiloperatörna i Sverige. Med deras allra billigaste abonnemang, som det ingår samtalstid i, är månadskostnaden enbart 80 kr.

Att vissa andra lågprisoperatörer fått lite kritik för att de inte har telefonsupport är även tydligt i hur MyBeat lyfter fram sina fördelar. På flera ställen poängterar de att de har ”Kundcenter du kan ringa”. Därmed har de en viss fördel mot sina lågpriskonkurrenter.

Nackdelen med MyBeat handlar om valbarheten. Det går exempelvis bara att välja 6GB som mest på abonnemanget ”Mini” medan det är möjligt med upp till 35GB på ”Fria”. Dessutom är det otydligt vad som gäller om man vill köpa en telefon samtidigt. Går det ens att köpa ny mobil eller är det enbart begagnade?

Besök MyBeat