iPhoneGuiden.se

Tre passar dig som vill ha ett familjeabonnemang med fri surf samt för dig som vill köpa mobil till rabatterat pris.  

Med mobilabonnemang från Tre ges även möjlighet att surfa, utan extra kostnad, i upp till 80 länder. Via tilläggstjänster kan samtal/SMS bli billigare till/från utlandet.   

Se abonnemang hos Tre

Fördelar & Nackdelar med Tre 

 

Fördelar
  • Ingen bindningstid
  • Byt surfmängd när som helst
  • Billigt familjeabonnemang
  • Köp mobil med rabatt
Nackdelar
  • Dyrt på abonnemang med lite surfmängd
  • Går inte att spara surf
  • Dåligt betyg på Trustpilot
  • Sämre täckning i Norrlands inland

Välja abonnemang hos Tre 

I samtliga mobilabonnemang från Tre ingår fria samtal, SMS och MMS samt tillgång till 5G. Det enda som skiljer är surfmängd. Dessutom ingår 3Fullfart enbart på abonnemanget med fri surf.  

Välkomsterbjudande   

Tre har inte något stående välkomsterbjudande så som många andra operatörer. I stället är det mycket vanligt med tidsbegränsade erbjudanden på mobiler. Detta antingen genom ett lägre pris eller att tillbehör ingår i priset.  

De abonnemang som går att välja på är: 

  Familjeabonnemang 

Med familjeabonnemang delar anslutna familjemedlemmar på surfpotten. Om abonnemang med fri surf tecknas får alltså alla familjemedlemmar fri surf.  

Familjeabonnemang kan väljas i samband med att huvudabonnemang tecknas, eller i efterhand. Varje person som läggs till innebär en ökad kostnad på 99 kronor per månad. Som mest kan 5 personer läggas till.  

En familj som består av 5 personer kan därmed få tillgång till fri surf för totalt 895 kronor. Det är 179 kronor per person vilket bör vara ett av de billigaste alternativen i Sverige! 

Se abonnemang hos Tre

Tilläggstjänster  

Tre erbjuder ett brett utbud av tilläggstjänster som kan anpassa mobilabonnemangen utifrån behov. Ett par exempel är: 

 Tre kontantkort 

Tre har slutat med att erbjuda kontantkort. De hänvisar istället till mobiloperatören Hallon 

Rabatter hos Tre

Tre erbjuder inte rabatter för exempelvis studenter, barn eller seniorer.   

Telefon och abonnemang samtidigt 

Mobiltelefon kan köpas via Tre förutsatt att abonnemang även tecknas, eller finns, hos operatören. Mobilerna köps med delbetalning över 12, 24 eller 36 månader utan att extrakostnader uppstår. Hur stor rabatt som ges beror både på vilken mobil som önskas, delbetalningstid och abonnemang.  

Bilderna nedan är exempel på mobiler som gick att köpa i slutet av 2022. 

Få rabatt – Lämna in gammal 

Vid köp av ny mobiltelefon kan en äldre modell lämnas in varpå rabatt ges enligt ”inbytesvärde”. Inför inbyte går det att se hur högt inbytesvärdet är online eller i butik.  

Bindningstid 

Likt de flesta operatörer har Tre ingen bindningstid på deras abonnemang.  

Täckning 

Tre har mycket god täckning över södra och mellersta Sverige. I Norrland är det primärt bra täckning på östkusten. Förväntas mobilen användas i Norrlands inland bör däremot annan operatör väljas.  

Se täckningskartan för Tre här.   

Support 

En fördel med Tre är deras goda möjligheter till support. 

Sammanfattning 

Tre erbjuder prismässigt mycket fördelaktiga familjeabonnemang, framförallt vid 4 – 5 personer i familjen. Dessutom kan abonnemangen anpassas med tilläggstjänster för personer som förväntar ringa och skicka SMS till utlandet i större omfattning.  

De erbjuder även ett brett utbud av mobiler, och möjlighet till rabatt på mobilerna, när abonnemang tecknas. Dessutom nås kundtjänst både via chat, mail och telefon.  

Nackdelen med Tre är att priset, framförallt på abonnemang med mindre surfmängd, är högre än hos lågprisoperatörerna. Varken välkomsterbjudande eller lägre pris för studenter eller seniorer erbjuds. Dessutom är täckningen sämre i stora delar av Norrland.  

Se abonnemang hos Tre

Här kan du läsa mer om: