iPhoneGuiden.se

Sök

Modellen må vara några år gammal vid det här laget – men för vissa är det en fördel att köpa en begagnad iPhone X. 

 

Köp begagnad iPhone X via Billigteknik.se

  • 1 års garanti
  • Även med delbetalning
  • Fabriksåterställd
Se pris på begagnad iPhone X

Rent utseendemässigt känns iPhone X inte särskilt utdaterad och på hårdvarusidan är det kanske inga revolutionerande framsteg gjorts på de fem år som gått sedan lanseringen. Vill man spara pengar, eller om man behöver en bra reservtelefon, kan iPhone X vara en modell att överväga.

Köpa begagnad – Fördelarna

Köpa begagnad –  Nackdelarna 

OBS! Om du ska köpa en begagnad iPhone X av en privatperson, kolla gärna igenom vår checklista först.

1.      Det är billigt

En begagnad iPhone X kostar inte alls särskilt mycket idag. I skrivande stund (Nov 22) finns annonser ute där privatpersoner säljer dem, olåsta, för omkring 1 000 – 2 000 kronor. För en låst iPhone X, och för dom med mindre skador, säljs de för så lite som 500 kronor.

En tusenlapp, att jämföra med ungefär 12 000 kronor som en ny iPhone 14 kostar, är givetvis en enorm skillnad. iPhone X lär fungera fint i åtminstone ett eller ett par år till – så om du inte behöver ha det senaste, kan du få bra valuta för pengarna.

2.      iPhone X funkar med iOS 16 (och sannolikt med 17)

Det var inte längesedan – i september 2022 – som iOS 16 lanserades. iPhone X fungerade fint med iOS 15 och är kompatibel även med iOS 16. Sannolikt lär X också vara kompatibel med iOS 17, eftersom dess föregångare iPhone 8 är kompatibel med 16. Kanske 18 också, till och med? Om så är fallet, så kan X användas ganska lång tid framöver.

iOS 17 förväntas lanseras någon gång under hösten 2023. Om Apple följer sitt vanliga mönster, släpps iOS 18 under hösten 2024. Köper du en iPhone X nu, är vår gissning att du har en telefon som är kompatibel med de senaste versionerna av iOS i åtminstone två år till.

Ganska bra deal för en tusenlapp, eller?

3.      Designen känns fortfarande modern

iPhone X känns och ser ganska modern ut, trots sin ålder (släpptes i november 2017). På bilden nedan syns iPhone X i mitten, 13 till vänster och 14 – som släpptes nyligen – till höger.

 

Till vänster: iPhone 13. I mitten: iPhone X. Till höger: iPhone 14. Bild: Apple.se 

iPhone X ansågs av många vara något revolutionerande när den kom. Trots att det nästan är fem år mellan iPhone X (mitten) och iPhone 14 (till höger) lyckas den förstnämnda fortfarande hålla sig relevant, rent utseendemässigt. Visst är skärmen och kameralinserna mindre, men i övrigt är det faktiskt ganska blygsamma förändringar som skett i designväg de senaste fem åren.

Jämför bara generationsglappet mellan X, till vänster och 8, till höger:

Till vänster: iPhone X. Till höger: iPhone 8. Bild: Apple.se

Här är det tydliga yttre förändringar. Ingen heltäckande skärm, hemknappen är kvar, inget dubbelkamerasystem och ingen flärp högst upp på skärmen. iPhone 8 känns helt klart utdaterad vid det här laget.

iPhone X? Betydligt mer relevant i jämförelse, vill iPhoneguiden hävda.

Och motargumenten?

Givetvis är det bättre på många olika sätt att köpa en nyare modell än en begagnad. En tydlig förändring är att iPhone 14 har A15-chippet, medan iPhone X har A11-chippet. Det här innebär tydliga skillnader i hastighet och användarupplevelse.

Sidan Nanoreview ställde A11 mot A15 i ett test:

 

Att skärmen är mindre och att batteritiden är betydligt sämre (13 timmar mot 20 timmar videouppspelning) är andra markanta skillnader.

Varför inte köpa en begagnad iPhone X?

 

Köpa begagnat privat eller från företag?

Den främsta fördelen med att köpa begagnat från privatperson är att du kan fynda en begagnad iPhone X riktigt billigt. Å andra sidan så är risken större att du blir lurad. Därför är det viktigt, om du ska köpa av en privatperson, att du vet vad du ska titta på innan du slår till.

När du köper av ett företag som säljer använda telefoner så får du ofta ett års garanti. Dessutom kan butikens goda rykte vara tillräckligt för att du ska känna dig trygg med att du får det som annonseras – vilket du inte kan när du handlar på exempelvis Blocket.

 

Köp begagnad iPhone via Billigteknik.se

  • 1 års garanti
  • Även med delbetalning
  • Fabriksåterställd
Se pris på begagnad iPhone X

Det här tycker iPhoneguiden

Att köpa en begagnad iPhone X är inget som iPhoneguiden rekommenderar generellt. Däremot kan det fortfarande, under slutet av 2022, vara ett bra köp för vissa. Detta med tanke på de förhållandevis små yttre förändringarna (den ser fortfarande ganska modern ut), samtidigt som de går att få tag på riktigt billigt idag.

En begagnad iPhone X kan till exempel passa följande:

Vad tycker du?

Läs mer om: