Airtag-fodral

AirTag-fodral och hållare

Ett fodral för AirTag är inte bara skyddande, det gör också taggen mer användarvänlig. Det är viktigt att välja ett fodral som är snyggt och passar din personliga stil. Det finns hållare tillgängliga i ett brett utbud av material och prisklasser, så det är lätt att hitta ett fodral som passar dina önskemål och behov.

Lite för mycket text? Här är det viktigaste:

  • Loops är ett bra allround-val och funkar på det mesta
  • Välj en extra hållbar hållare om du reser mycket (karbinhake som fäste, exempelvis)
  • Överväg korthållare med inbyggd plast för AirTag om det är plånboken du vill övervaka.

[wcsaltasotto]

AirTag nyckelring

En av de vanligaste hållarna för AirTag är den som gör det möjligt att fästa AirTag på nyckelringen. Inte så konstigt kanske, eftersom nycklarna gärna är något de flesta vill hålla lite extra koll på.

AirTag-hållare för nyckelring kan se väldigt olika ut. De är ofta ganska enkla och gjorda i plast eller silikon, så som den här varianten från Champion, till exempel:

champion-key-ring-silicone-airtag-1_x2

På andra sidan av spektrumet finns den här exklusiva hållaren av franska Hèrmes.

Behöver du en nyckelringshållare finns det stort antal varianter att välja mellan. Många av dem är mycket prisvärda – men det går att spendera mycket, om man vill.

För ryggsäckar och väskor

För ryggsäckar och väskor väljer många en loop:

loop med airtag

Loop att använda på t.ex. väskor. Bild: Apple

Loopen är inte avsedd enbart för väskor, givetvis. Den kan fästas på till exempel barnvagnar, cyklar, eller andra saker där loopar går att sätta. Att sätta fast den är enkelt – trä bara loopen runt det du vill övervaka och knäpp fast loopen med knappen.

Plånböcker med inbyggd AirTaghållare

Sedan AirTag lanserades har det kommit plånböcker och korthållare med inbyggda hållare för dem. Vill du ha en liten korthållare/plånbok med enbart plats för de viktigaste sakerna, så kan pucken – trots sin blygsamma storlek – vara för stor för att förvaras i plånboken regelbundet.

Då kan varianter som till exempel den här vara på sin plats:

korthållare med airtag

Korthållare med inbyggd plats för AirTag. Bild: iPhonebutiken.se 

Hållare för husdjur

Att hålla koll på sina husdjur med AirTag är fullt möjligt, och det är ganska vanligt förekommande. På marknaden finns gott om hållare som är framtagna för att sättas runt halsbandet på till exempel hundar och katter.

Det måste nödvändigtvis inte vara en speciellt framtagen hållare för att man ska kunna ha koll på husdjuren.

Det kan mycket väl fungera med en loop, som till exempel kan sättas runt kopplet eller till och med runt halsbandet. De anpassade hållarna kan däremot göra det lite smidigare och säkerställa att AirTagen inte fladdrar eller är i vägen för husdjuret, så som det finns en risk för med loops.

Om du ska resa

AirTag kan vara en praktisk tillbehör på resor. Det ger dig extra trygghet genom att du till exempel kan få extra koll på bagageväskorna eller de mindre väskorna där viktiga saker som pass, kontanter och boardingkort finns. Du kan också använda det för att hålla koll på barn och husdjur om du är orolig.

Om du söker en allround-hållare för resor är det viktigt att välja en hållare som är tålig och robust. Det ska kunna motstå de extra påfrestningar som kan uppstå under resan såsom vibrationer, chock och väderpåverkan.

iPhoneguidens val av AirTag fodral

iPhoneguiden håller sig gärna borta från hållarna i hårdplast. Medan det förvisso är billigare, så är hållarna i läder – till exempel de för nyckelringar – snyggare, helt krasst. Samma med loops. Modellerna i gummi är mycket funktionella, lättviktiga och praktiska. Läderlooparna är allt det, men samtidigt också mer attraktiva.

iPhoneguiden har inget emot att spendera några kronor extra för läder i stället för plast. Däremot finns det gränser – ta läderhållaren för nyckelringar från Hermès som exempel. Priserna enbart för hållarna kostar ungefär lika mycket som en bättre begagnad, och hyfsat ny, iPhone.

Läs även om:

[/wcsaltasotto]

Visar 1–16 av 80 resultat