iPhoneGuiden.se

comviq loga

Comviq erbjuder flera billiga mobilabonnemang och har Sveriges mest populära kontantkort. Deras slogan var länge ”Billigt, billigt, billigt” vilket speglar fördelen med Comviq.

Dessutom kan kundservice nås via telefon – vilket flera andra lågprisoperatörer inte erbjuder.

Se abonnemang hos Comviq

Fördelar & Nackdelar med Comviq abonnemang

Fördelar
  • Låga priser
  • Sveriges populäraste kontantkort
  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Support som är lätt att nå (även över telefon)
  • Möjligheten att spara surf
Nackdelar
  • Svagt betyg på Trustpilot
  • Finns billigare alternativ hos exempelvis Hallon

Vill du välja ett billigare alternativ? Läs mer om Hallon här!

Välja abonnemang från Comviq

välj abonnemang hos Comviq

Samtliga abonnemang har fria samtal och fria sms. Det som primärt skiljer dem åt är surfmängd och antal fria utlandsminuter.

Nykundserbjudande: Teckna Comviq och få dubbel surfmängd så länge du har kvar abonnemanget. Gäller ej 4GB nivån.

De olika abonnemangsnivåerna som erbjuds är:

Se abonnemang hos Comviq

Rabatt – Student och Pensionär

Är du under 18 år, student eller senior (över 55 år) ges rabatt på ordinarie abonnemang. Exempelvis kostar 8 GB med ordinarie pris 175 kronor per månad och med rabatt ges istället 15 GB för samma pris.

Kontantkort

Comviq fast pris

Beställ ett gratis kontantkort från hemsidan och ladda sedan med 30-dagars laddning. Comviq är den operatör som har störst utbud av kontantkortslösningar:

Hos Comviq har du inga uppsägningstider eller bindningstider. Undantaget är om du köper en telefon tillsammans med abonnemanget, då två eller tre års bindningstid gäller. Efter att denna tid har passerat, och du vill säga upp abonnemanget, gör du det enkelt hos deras kundservice.

Telefon och abonnemang hos Comviq

Hos Comviq finns möjlighet att handla telefon och skaffa ett abonnemang på en och samma gång. Ett smidigt sätt att få en bra mobil till en låg månadskostnad.

Exempel från 2022

Köp iPhone 13 med 30 GB. Betala 479 kronor per månad under tre år. Därmed sparas 3151 kronor mot att köpa mobilen kontant.

Köp mobil och abonnemang samtidigt

Lämna in gammal telefon – Få rabatt

Vid köp av mobil från Comviq kan en viss rabatt ges om du lämnar in din gamla mobil. Fyll i modell och skick på hemsidan för att se vad de kan erbjuda för pris. När du sedan köper din nya mobil medföljer en kartong som du använder för att skicka in din gamla. Bättre för miljön – och plånboken.

Täckning

Comviq får anses erbjuda sina kunder en mycket god täckning tack vare att de samarbetar med andra operatörer. På 2G, 4G och 5G använder de både Tele2 och Telenors nät. På 3G bara Tele2.  Det gör att Tele2 täcker 99,9 % av Sverige.

Här kan du se aktuell täckningskarta.

Support

En fördel som Comviq kan anses ha gentemot en andra del lågprisaktörer på marknaden, är att de erbjuder support via flera olika alternativ:

Telefon: 9 – 17 vardagar

Mail: Få svar inom 3-4 dagar

Chat: 9- 17 vardagar samt lördagar 9-15

Dessutom finns en mycket stor FAQ-avdelning där svar kan hittas på allmänna frågor.

Familjeabonnemang

Familjeabonnemang är en abonnemangsform som sänker familjens totala mobilkostnad. Ett huvudabonnemang tecknas med minst 30 GB surf (275 kr/månaden). Därefter läggs familjemedlemmar till för 145 kronor per person. Alla familjemedlemmar får nu 30 GB var i surf varje månad, som även kan sparas. Alla kostnader är presenterade på fakturan till huvudabonnemanget.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis får Comviq anses vara ett gott val för den som är ute efter ett lågprisabonnemang och vill kunna nå kundtjänst via telefon, chat eller mail. Det är primärt kontaktmöjligheterna med kundtjänst som skiljer Comviq, positivt, mot andra lågprisalternativ.

En annan fördel är det breda utbudet av telefoner att välja mellan och att dessa kan köpas med viss rabatt när abonnemang tecknas.

Comviq är en av Sveriges största lågprisoperatörer och det är enkelt att förstå varför

Se abonnemang hos Comviq

Här kan du läsa mer om: