comviq loga  Comviq har funnits förhållandevis länge i Sverige, och var en av de tidiga operatörerna att ta en stor del av marknaden. De har profilerat sig som en aktör med såväl billiga kontantkort som prisvärda abonnemang. I likhet med ett flertal andra operatörer i Sverige idag, använder man sig av Telenors och Tele2:s mobilnät. I övrigt är det just ”billigt” man förknippar Comviq med, och deras slogan lyder just så – Billigt, billigt, billigt.

 

Plus och minus med Comviq

+ Priser som är konkurrenskraftiga

+ Ett brett urval av billiga abonnemang

+ Kontantkort är möjligt

+ Inga bindnings- eller uppsägningstider (såvida man inte köper en telefon)

+ God befolkningstäckning (99 % för 4G och 99,7 % med 2G)

+ Support som är lätt att nå (även över telefon)

+ Relativt brett utbud av mobiler att välja mellan

 

– Abonnemangen är inte särskilt flexibla när man jämför med andra operatörer (Vimla till exempel).

-Förhållandevis många kunder klagar över dåligt bemötande

Besök Comviq

Välj ett abonnemang som passar dig

Som många andra operatörer på marknaden idag har Comviq varken uppsägningstid eller bindningstid (förutom på de abonnemang som kommer med en telefon). På senare tid är det i huvudsak abonnemanget Fastpris man marknadsför, som kan väljas i fyra olika former. Även varianten Surfkollen och lösningar för studenter erbjuds.

Fastpris

Som ovan nämnt finns Fastpris i fyra olika varianter. Dessa är som följer:

Fastpris 40 GB. Fria samtal, MMS och SMS. 40 GB surf ingår, varav 10 GB kan användas i EU. Pris: 295 kronor i månaden.

Fastpris 10 GB. Som Fastpris 40 GB, fast med endast 10 GB surf (hela månadssurfen kan alltså användas i EU). Pris: 195 kronor i månaden.

Fastpris 5 GB. Som de två abonnemangen ovan, men med 5 GB surf Pris: 145 kronor i månaden

Fastpris Mini 3 GB. I Fastpris Mini ingår 3 GB surf, 200 minuter samtal och 2000 SMS eller MMS. Fungerar endast i Sverige.Pris: 95 kronor i månaden.

comviq abonnemang

Surfkollen

Surfkollen är ett bra redskap för att hitta fram till rätt abonnemang. Under två månader får du fria samtal, SMS och MMS samt 40 GB surf för 95 kr per månad. Du surfar sedan precis som vanligt, och kan under tiden hålla koll på din dataförbrukning.

När testperioden börjar närma sig sitt slut får du ett förslag på ett abonnemang av Comviq, varpå du sedan automatiskt rullar över till det abonnemang som föreslagits till dig. Om du vill kan du dock givetvis välja någon annan variant än den som ges som förslag. När det är 15 dagar kvar av Surfkollen kommer du att kunna se det abonnemang som rekommenderas. I samma veva får du också ett SMS om att det är dags att göra ett val, om du inte är nöjd med förslaget.

comviq surfkollen

Studentlösningar

comviq studentFör studenter gäller Surfkollen och Fastpris men med rabatter och, i vissa fall, större mängder surfdata. Den enda varianten av Fastpris som ger rabatt i kronor och ören, är 40 GB, den största formen. Istället för 295 kronor betalar studenter här 245 kronor.

Fastpris 10 GB blir istället 16 GB, med ett oförändrat pris (195 kronor i månaden). Fastpris 5 GB blir 8 GB och Fastpris Mini 3 GB blir 5 GB, även där utan förändringar i pris.

Bindningstid?

Hos Comviq har du inga uppsägningstider eller bindningstider. Undantaget är om du köper en telefon tillsammans med abonnemanget, då två års bindningstid gäller. Efter att 24 månader har passerat, och du vill säga upp abonnemanget, gör du det enkelt hos deras kundservice.

 

Köp telefon och abonnemang samtidigt

Hos den här operatören har du möjlighet att handla telefon och skaffa ett abonnemang på en och samma gång. När du tecknar ett abonnemang finns möjligheten att ett ganska bra pris ges på telefonen.

Till exempel kan du (2018) köpa en iPhone 8 för 270 kronor i månaden, som avbetalas på 24 månader. Det här ger ett pris på 6 480 kronor för en iPhone 8. Köper du den direkt från Apple kostar den istället 7 995 kronor.

Men 270 kronor i månaden är enbart telefonen. Till det kommer själva abonnemangskostnaden, som kan nå upp till 295 kronor i månaden (om du köper den största varianten av Fastpris). Om du istället väljer till exempel Fastpris 10 GB, är det 195 kronor som tillkommer utöver de 270 kronorna för telefonen. Fastpris 10 GB och iPhone 8 skulle således innebära en månadskostnad på 565 kronor. Det goda priset på telefonen möjliggörs delvis av att du tecknar upp dig för en bindningstid på två år.

Vill du istället ha ett kontantkort kan du köpa telefonen på samma gång också. Dock får du i sådana fall betala mobilen på en gång. Den kostar då 7 990 kronor vilket är, sånär som på femkronan, samma pris som gäller hos Apple.com.

comviq teckna telefon

Täckning

Comviq får anses erbjuda sina kunder en god täckning. 4G- och 2G nätet delar man med Telenor, medan 3G-nätet delas med Telia. Befolkningstäckningen för respektive nät ser ut som följer:

4G: 99 %
3G: 99,6 %
2G: 99,7 %

De allra, allra flesta kommer således att inte uppleva några större problem med den täckning som Comviq kan erbjuda. En av hundra kommer inte att kunna ha 4G i sitt hem, medan ännu färre kommer att ha problem med 3G-nätet. Endast 0,3 % av befolkningen omfattas inte av deras 2G-nät. Värt att nämna är att Telenor, som Comviq delar 4G- och 2G-näten med, i flera undersökningar har utsetts ha den bästa täckningen i landet.

Här kan du se aktuell täckningskarta.

comviq gratis kontantkort

Support

En fördel som Comviq kan anses ha gentemot en andra del billiga aktörer på marknaden, är att de erbjuder support över telefon. De erbjuder dock också support över chatt på deras hemsida. Öppettiderna för telefonsupport är vardagar mellan klockan 9 och klockan 19. För chatten är öppettiderna lite längre; då gäller klockan 8 till 20 på vardagar och 10 – 15 på helger.

Därutöver finns det en bot som ger omedelbara svar på dina frågor. Du kan till exempel fråga om ämnen som SIM-kort, betalsätt och fakturafrågor. Chatten sker i Facebook Messenger. Det går också att maila till Comviq men då får man, enligt hemsidan, räkna med att det tar ungefär 3 – 4 dagar innan ett svar kan fås.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis får Comviq anses vara ett gott val för den som är ute efter ett lågprisabonnemang. Efter att ha tittat på allehanda recensioner tycks nackdelen vara kundtjänsten, som relativt många kunder verkar vara missnöjda med. Åtminstone ser det ut så när man i allmänhet jämför kundnöjdheten med till exempel Vimla eller Hallon, som också har profilerat sig som lågprisalternativ.

Trots det, är det fortfarande väldigt många som använder Comviq och är nöjda med det. En fördel med dem, gentemot andra lågprisaktörer, är det goda utbudet av telefoner att välja mellan. Något annat som gör att Comviq har en fördel mot lågpriskonkurrenterna är telefonsupporten, som saknas hos till exempel Vimla.

Besök Comviq