vimla logga

Det som kanske mest utmärker Vimla från övriga operatörer är möjligheterna att själv anpassa sitt abonnemang i mycket hög grad. Om du vill ändra något, till exempel minska surfen, krävs bara några klick på musen på hemsidan. Vimla använder sig av Telenors nät, vilket ger god surfhastighet i mycket stora delar av landet.

Priserna är mycket konkurrenskraftiga. Till exempel kostar 2 GB surf och fria samtal och meddelanden 100 kronor i månaden. Då ingår 20 GB extra surf, 50 % rabatt de tre första månaderna och är utan uppsägnings- eller bindningstid. Oanvänd surf sparas i ett år.

 

Snabbfakta – Plus och minus med Vimla

+ Konkurrenskraftiga priser

+ Mycket goda möjligheter att bygga sitt eget abonnemang och anpassa det. Kan ändras löpande efter behov.

+ Ingen uppsägnings- eller bindningstid.

+ Oanvänd surf sparas.

+ Använder Telenors nät, som flera gånger utsetts till det bästa i Sverige.
+ Skänker en del av vinsten till välgörenhet.

– Support nås ej via telefon. Dock snabb support genom en chattruta i webbläsaren.
– Finns ej möjlighet att köpa telefon till en förhöjd månadskostnad.
Besök Vimla

Bygg rätt abonnemang för dig

Till att börja med kryssar du i en ruta om du är under 18 år, student eller över 55. Tillhör du någon av dessa grupper får du 3 GB i månaden istället för 2, och 6 GB istället för 4. Även priserna för 10 GB eller 25 GB i månaden ger viss ålders- och studentrabatt.

När du väljer data ser du ungefär vad de olika mängderna räcker till:

  • 2 GB passar den som mest ringer och skickar meddelanden.
  • 4 GB passar för den som surfar en del och lyssnar på musik. Dock inte tillräckligt för den som streamar många videos.
  • 10 GB lämpar sig väl för den som surfar, lyssnar mycket på musik varje dag och vill kunna streama en del videos.
  • 25 GB bör täcka de flestas behov, även om man lyssnar mycket på musik och streamar mycket film.

vimla pris

Efter att ha valt datamängd kryssar du i om du även vill ha fria samtal och meddelanden. Har du valt 2 GB eller 4 GB ingår det här automatiskt, men vid 10 GB eller 25 GB får man göra ett val. Att välja till fria samtal och meddelanden kostar 25 kronor extra de första tre månaderna, och därefter 50 kronor extra.

För referens följer ett par prisexempel:

  • Student/under 18/55 +, 3 GB surf, fria samtal och meddelanden. 50:-/mån i tre månader, därefter 100 :- i månaden.
  • 10 GB surf, 60 samtal och 600 meddelanden kostar 100:-/mån i tre månader, därefter 200 :- i månaden.
  • 25 GB surf, fria samtal och meddelanden kostar 150:-/mån och därefter 300:- i månaden.

 

Tipsrabatt

Något som uppskattas av många medlemmar är möjligheten att få rabatt genom värvning. På Vimlas hemsida finns en unik länk för varje kund att hämta. Om någon sedan skaffar ett abonnemang genom den länken, ges rabatt på 10 kronor i månanden, både till den som värvar, och den som blivit värvad.

Bindningstid?

vimla reklam

Som nämnt lite högre upp i texten har Vimla varken bindningstider eller uppsägningstider. Abonnemanget kan enkelt sägas upp via hemsidan. Det går även att pausa abonnemanget på obestämd tid, om du till exempel ska ut och resa.

 

Täckning

Telenor, vars nät Vimla använder sig av, har i flera undersökningar ansetts ha bäst nät i landet. Tydliga skillnader mot andra abonnemang syns i Norrlands fastland, där till exempel operatören Tre täcker relativt få områden. Telenor har ett eget nät och ett som delas med Tele2. Tillsammans når Telenor med dessa nät över 99,9 % av Sveriges befolkning och över 90 % av landets yta.

Se aktuell täckning här.

Support

Supporten nås främst via mail eller chat, då ingen kundservice över telefon finns. För den som har lite mer allmänna funderingar, eller vill höra andras åsikter kring en fråga, finns ett forum på hemsidan. Här är det öppet för såväl kunder som personal från Vimla att svara och att delta i diskussioner.

vimla reklam

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan Vimla beskrivas som mycket flexibelt, och det är just flexibiliteten, tillsammans med konkurrenskraftiga priser, som är deras styrka. Du har goda möjligheter att själv utforma ditt abonnemang efter dina önskemål, och du kan enkelt säga upp, eller pausa det, när du vill och utan dröjsmål.

Det är ganska tydligt att Vimla riktar sig till en lite yngre målgrupp, där man förutsätter att kunderna upplever support över nätet som en fördel, snarare än nackdel. Om man inte har några problem med att inte kunna träffa personal i butik, eller prata med supporten över telefon, kan Vimla dock passa vem som helst – oavsett ålder.

Besök Vimla

(Uppdaterad mars 2018)