Telenor Företagsabonnemang

telenor logaTelenor är en av de populäraste aktörerna när det kommer till företagstelefoni i dagsläget. Förutom flexibla och skräddarsydda företagslösningar har de bland annat rosats för sitt goda nät. Därtill är de mycket populära hos privatpersoner också – men i den här texten kan du läsa just om deras företagslösning.

 

För- och nackdelar med Telenor företag

Fördelar:

 

 • Brett utbud av tilläggstjänster
 • Lättillgänglig support och möjlighet till personlig rådgivning

Nackdelar:

 

 • Bindningstid krävs för att nå de riktigt konkurrenskraftiga priserna
 • Tillgång till detaljerad statistik om medarbetarnas förbrukning saknas
Besök Telenor Företag

Välj rätt abonnemang

Telenor erbjuder Affärspaketet EU i sex olika varianter, där den främsta skillnaden är mängden surfdata som följer med abonnemanget. Operatören själv lyfter fram paketet med 30 GB, som kostar 429 kronor i månaden med 24 månaders bindningstid. Väljer man paketet utan bindningstid kostar det 549 kronor i månaden.

Så här ser priserna ut i övrigt:

 • 0,5 GB. I den här varianten ingår inte fria samtal och meddelanden. Samtal kostar 63 öre per minut. Ingen skillnad i pris ges beroende på om man binder upp sig eller inte.Pris: 99 kronor i månaden
 • 1 GB. Förutom en GB surf ingår här fria samtal, mms och sms i Sverige och vid resor inom EU/EES.Pris: 389 kronor i månaden utan bindningstid, 329 kronor när man binder upp sig på två år.
 • 5 GB. 5 GB surf och fria samtal, sms och mms i Sverige och EU/EES.Pris: 439 kronor i månaden utan bindningstid, 379 kronor i månaden när man binder upp sig på två år.
 • 30 GB. Som nämnt lite högre upp är det den här varianten som Telenor själva lyfter fram som ett ”bra val”. Skillnaden mot 1 GB och 5 GB är – förutom priset – endast surfmängden.
  Pris: 549 kronor i månaden utan bindningstid, 429 kronor i månaden när man binder upp sig på 24 månader.
 • 100 GB. 100 GB räcker väldigt långt och möjliggör arbete där man inte har tillgång till wi-fi. Man kan även skicka ganska stora filer utan att datan tar slut. Även här ingår fria samtal, mms och sms i Sverige och vid resor i EU och EES.Pris: 789 kronor i månaden utan bindningstid, 539 kronor i månaden med en bindningstid på två år.
 • Obegränsat. För den som regelbundet behöver kunna skicka stora filer, streama film, musik och gör andra lite tyngre uppgifter kan den här varianten lämpa sig väl. Precis som i ovanstående abonnemang ingår obegränsade samtal, mms och sms i EU/EES.Pris: 889 kronor i månaden utan bindningstid. Vid en bindningstid på två år gäller månadsavgiften 639 kronor i månaden.

 

För den som inte vill binda upp sig på en gång finns givetvis möjligheten att börja obundet, för att sedan binda upp sig om man känner att man är nöjd med abonnemanget. Som du kanske har märkt har du extra mycket att spara på de tyngre varianterna, eftersom skillnaden i kronor och ören, mellan bundet och obundet abonnemang, växer i takt med att priset blir högre. På webben gäller alltid fri frakt och anslutningsavgift.

telenor företagstelefoniOavsett om du befinner dig i EU eller inte ringer du alltid gratis till kollegornas företagsmobiler. Är du i EU ringer du kostnadsfritt inom landet du befinner dig i, och till andra länder inom EU.

Något som dock inte ingår är samtal från Sverige till andra länder inom EU eller EES. För den som ringer mycket till utlandet från Sverige rekommenderar Telenor att man köper tjänsten Internationella samtal. Tjänsten kostar 199 kronor i månaden och kompletterar Affärspaketet EU. Du kan max ringa 2 000 minuter per månad (eller 2 000 sms och mms).

Priserna ovan uppdateras, men notera att de kanske inte är aktuella just i det tillfället du besöker hemsidan.

 

Gör en behovsanalys

Ett hjälpsamt verktyg som finns på Telenors hemsida är deras behovsanalys. Här kan du bland annat ange hur många anställda det finns och hur länge företaget har varit verksamt. Du anger också vad mobilsurfen huvudsakligen ska användas till (sociala medier, e-post eller skicka tunga filer exempelvis). De frågar också hur mobilen används utanför Sverige, om det surfas mycket utomlands eller om det rings till utlandet.

telenor analys

Sammanlagt är det tio frågor som ställs. När dessa är besvarade behöver du ange en e-postadress som resultatet kan skickas till. Förhoppningsvis kommer du att ha en klarare bild av ditt företags kommunikationsbehov efter att ha gjort analysen.

Jobbtelefoner

På Telenors hemsida har man samlat de populäraste jobbmobilerna. Högst upp listas iPhone X som, utan abonnemang, säljs till ett kontantpris av 9 196 kronor (64 GB minne). När du köper ett abonnemang med bindningstid på 24 månader behöver du inte betala någon startkostnad, men får istället givetvis en högre månadskostnad. Ju tyngre abonnemang du väljer, desto bättre pris får du på telefonen.

Väljer du Affärspaketet EU 1 GB eller 5 GB får du till exempel en rabatt på 60 kronor i månaden. Väljer du istället 30 GB får du en rabatt på 120 kronor. Med 100 GB eller Obegränsat tar du del av en rabatt på 250 kronor i månaden.

telenor fördelar

Mobil växel

Telenor har sin egen växellösning, Telenor One, som gör det enkelt att hantera inkommande samtal och att fördela arbetet på flera olika medarbetare. Poängen är att när en kund ringer in till företaget, så får flera anställda möjligheten att ta telefonsamtalet. Som anställd styr man möjligheten att ta emot samtal själv genom att logga in och ut som så kallade svarsagenter.

Om det finns tre svarsagenter inloggade, och två av dem redan är i ett samtal, kommer den tredje att få möjligheten att besvara samtalet. Skulle samtliga svarsagenter vara upptagna får kunden ett meddelande om att denne är placerad i en kö. Meddelandet upprepas sedan tills en svarsagent tar emot samtalet.

Som standard ingår ett växelnummer och fem svarsagenter. Det här går dock i viss mån att anpassa. Till exempel kan upp till fyra underliggande växelnummer läggas till, och antalet svarsagenter kan utökas. Allt som allt är en stor fördel att varje anställd bara behöver ha en telefon, som kan användas i alla syften. Telenor erbjuder utbildning i det här systemet.

Sammanfattning

Telenor är ett populärt val bland företagare, och det finns en anledning till det. Troligtvis är det en av de operatörerna som gjort störst satsningar på området. Särskilt väl lämpar det sig för företag som gör mycket utlandsresor (inte bara i EU/EES, men även utanför).

Ett plus kan ges för de många tilläggstjänster som finns för företagare (mobil växel, telefoner, mötestjänster, nätverk och så vidare). Det må kanske inte vara det billigaste på marknaden, men har många funktioner och god erfarenhet med att jobba med företagare.

Ett billigare alternativ skulle kunna vara Telness, som enbart riktar sig mot företagare. Något som Telenor möjligen saknar jämfört med dem, är tillgången på god statistik. Att enkelt se hur mycket varje anställd förbrukar gör det möjligt att spara ganska stora summor pengar (om det kombineras med ett flexibelt abonnemang, givetvis).

Allt som allt får Telenor dock anses vara ett säkert kort, som säkerligen inte gör dig besviken.

Besök Telenor Företag