iPhoneGuiden.se

iPhone 14 skal

Hitta passande iPhone 14 skal hos iPhoneguiden.se.

iPhone 14 är vattentålig ned till sex meters djup. Framsidan är i ceramic shield, som gör den mindre känslig för märken och repor. Medan vattenavvisande skal kanske numera är något överflödiga, är det fortfarande en god idé att satsa på att skydda skärmen. Läs mer i vår köpguide under produkterna.

extra tåligt iphone 14 skal

iphone 14 skal med glitter

till barn iphone 14 skal

 

Köpguide

Läs gärna vår köpguide kring att köpa skal till iPhone 14 – välj ett skal som möter dina behov!

1.      Nivån av skydd

För vissa är skyddet det viktigaste, för andra är det stilen. Med tanke på det stora urval av produkter som finns på marknaden, så finns ingen anledning att kompromissa. Vill du ha ett bättre skydd är det bra att titta efter skal med något upphöjda kanter – ju högre, desto mer skydd. De upphöjda kanterna gör att skärmen inte skadas när telefonen tappas platt mot marken. Om du inte hittar ett skal du gillar som har upphöjda kanter, så kan det vara en idé att köpa ett separat skärmskydd.

För särskilt starkt skydd mot stötar och smällar bör du titta efter ett skal som har ett hårt yttre material (exempelvis metall eller hårdplast) som är belagt med gummi på insidan. Det viktigaste är att gummit skyddar hörnen – iPhone tappas ofta med ett hörn först, vilket gör att en liten yta får absorbera mycket energi. Det, i sin tur, leder lätt till skador på telefonen.

Tips – Montera en korthållare på baksidan för ökad funktion!

enkel korthållare

2.      Material

Hårdplast, silikon, trä och metall. iPhone 14-skal finns i en rad olika material att välja mellan. Populärast idag är kanske silikon och hårdplast. Väljer du silikon är det bra att inte välja en variant som har tendens att ”klibba”. Klibbet gör det lite svårare att ta ur och stoppa ned iPhone i byxfickan – åtminstone om dina fickor är någorlunda tajta.

iPhone 14-skal i olika material och egenskaper som kännetecknar dem:

3.      Stil

Att skalet skyddar är givetvis viktigt – men det får gärna också se bra ut. Skal som varit populära på senare tid är bland annat de marmorerade modellerna från iDeal of Sweden. Samma varumärke har även populära skal i bland annat läder och metall.

(Exempel på skal från iDeal from Sweden. Bildkälla: Åhlens.se)

Även Apples stilrena iPhone 14-skal har fått sig ett rejält uppsving med de senaste iPhone-modellerna. Modellerna i silikon är populära, men även skalen i hårdplast och läder.

4.      MagSafe?

Du som har iPhone 14 kan dra full nytta av MagSafe-tekniken, som är kompatibelt med iPhone 12 och framåt (undantaget SE3). Har du en MagSafe-laddare så är det en god idé att köpa ett skal som är kompatibelt med den. Annars finns en risk att du behöver ta bort skalet varje gång du ska använda MagSafe-laddaren, vilket ju tar bort poängen att det ska vara så snabbt och smidigt som möjligt.

Även om du inte använder just MagSafe, men andra trådlösa laddare, så är det här bra att ta i beaktning. Skalet bör helst inte vara så tjockt att du inte kan ladda din iPhone utan att behöva ta av det.

5.      Särskilda egenskaper och funktioner

Vissa skal kommer med särskilda egenskaper och funktioner. Till exempel:

Frågor och svar

Behöver jag komplettera ett iPhone 14-skal med ett skärmskydd?

Det är en god idé. Även om iPhone 14 har en skärm som är den tåligaste bland smartphones (om man får tro Apple själva), så är det fortfarande ett käsnligt område.

Är skal med inbyggda linsskydd ett bra köp?

Generellt sett skulle iPhoneguiden säga att det inte finns något större behov av det. Kameralinsen är gjord av safirglas, som är mycket tåligt. Om du fotograferar mycket och vet med dig att du är oförsiktig så kan det dock vara ett bra köp för dig.

Är vattentäta skal till iPhone 14 värt det?

iPhone 14 klarar av att sänkas ned sex meter under ytan i upp till 30 minuter. De flesta behöver alltså inte ett vattentätt skal.

 

extra tåligt iphone 14 skal

iphone 14 skal med glitter

till barn iphone 14 skal