wifog loggnDet som gör Wifog unika är att de har ”Sveriges enda gratis mobilabonnemang”. Ett av de abonnemang som de erbjuder är nämligen helt utan avgifter – men gratis som kräver något tillbaka. Som ”betalning” förväntas du nämligen ta emot reklam, göra enkäter m.m.

Deras fördel ligger i detta gratisabonnemang men även att deras lite större abonnemang som kostar att använda är mycket prisvärda.

wifog gratis

Snabbfakta

+ Ett helt gratis abonnemang

+ Mycket billigt för de som ringer lite

+ Samla poäng som ger presentkort på en mängd E-butiker

  • Största abonnemanget har bara 3 GB
  • Support enbart via mail eller chat
  • Går ej att köpa telefon via operatören

 

Wifog mobilabonnemang

Wifog har fyra olika abonnemang vilka man mycket lätt kan byta mellan via deras app. Ett abonnemang löper en månad, dvs från den första till sista dagen i en månad.

  • Wifog Zero

Här ingår 20 sms/mms, 0,5 GB surf och 15 minuters samtal. Abonnemanget är helt gratis och ”betalas” med de poäng som samlas via enkäter, reklam m.m. Se nedan.

Hur fungerar det?

Via appen, eller hemsidan, går det att tjäna poäng på flera olika sätt. Du kan se reklamfilmer (ger ofta 3 poäng per film på några sekunder), göra enkäter (ca 300 poäng för 10 minuters enkät) eller färdigställa din profil gällande intressen m.m.

Det är även möjligt att få poäng för shopping som sker online. Det finns flera hundra butiker som ger cashback i poäng. Det vanligaste är att man får poäng motsvarande en procentuell del av köpesumman man handlar för. Du betalar alltså samma pris som annars – men får återbäring på köpet.

När du samlat ihop 400 poäng får du tillgång till en laddning av Wifog Zero.

wifog få poäng

  • Wifog Small

Här ingår 50 sms/mms, 1 GB surf och 50 minuters samtalstid. Kostar 30 kr.

  • Wifog Medium

Här ingår fria sms/mms, 2 GB surf och 200 minuters samtalstid. Kostar 60 kr.

  • Wifog Large

Här ingår fria sms/mms, 3 GB surf och fria samtal. Kostar 90 kr.

Om du har small-large kommer oanvänd surf att sparas till kommande månader.

wifog abonnemang

Köpa extra surf eller samtalsminuter

Skulle det ta slut på samtalsminuter, sms eller surf en månad går detta alltid att köpa till extra. Detta i likhet med hur man gör hos andra telefonoperatörer. Detta kan köpas för Wifog-poäng eller pengar. Exempelvis kostar 1 GB 39 kr samt 100 minuter och 100 sms 39 kr.

Använda poängen till annat

Grundidén är att Wifog-poäng tjänas in genom att användarna ser på reklam, gör enkäter osv. och sedan använder dessa till Wifogabonnemang. Men det finns även andra varor och tjänster man kan köpa för poängen. Det går exempelvis att tanka sitt Comviq kontantkort, skicka poängen till en vän eller ge bort dem i gåva till Barncancerfonden. Det går även att beställa presentkort hos SF-bio eller via Presentkortstorget.

 

Wifog kontantkort

Något kontantkort finns inte. Däremot löper abonnemangen bara en månad och kan sägas upp när som helst.

Bindnignstid

Någon bindningstid eller uppsägningstid finns inte på Wifog. Du kan därmed säga upp det när som helst. Samtidigt skapas ingen kostnad att enbart ha abonnemanget eftersom det är gratis i grunden.

Täckning

wifog täckningskarta-minÄr du osäker på om Wifog har täckning där du bor? Kolla i så fall först deras täckningskarta som hittas i deras Frågor och Svar. Som de flesta operatörer erbjuder Wifog bra täckning i städer och större delen av Sverige söder om Uppsala. Ju mer norrut man kommer desto sämre blir täckningen. Norr om Gävle är det framförallt kustområdena som har bra täckning.

Support

På Wifog.com finns en samling med frågor och svar som besvarar de mest vanliga frågorna som kan uppstå. De kan även nås via chatten på hemsidan. Däremot framgår det där att de svarar på frågor via chatten ”vanligtvis inom några få timmar” vilket är långt i förhållande till många andra operatörer.

Något nummer eller mailadress hittas inte på hemsidan vilket drar ner betyget. Via chatten ges information att de nås via support@wifog.com

Sammanfattning

Wifog erbjuder ett helt gratis mobilabonnemang. Men man får då som kund se på reklam, göra enkäter och på annat sätt spara ihop poäng till ”avgiften”. Så gratis utan arbetsinsats är det inte.

Det är ändå dess stora styrka – det blir möjligt att, genom liten insats, få telefoni och surf gratis.

Deras övriga abonnemang är även mycket prisvärda. Exempelvis kostar Medium (2GB surf, fri sms och 200 samtalsminuter) 60 kr per månad. Det kan ställas mot lågprisoperatören Fello som erbjuder 2GB för 145 kr per månad. Men då är det även fria samtalsminuter.

Mycket bra alternativ för de som vill spara pengar – men inte surfa speciellt mycket.

Läs mer på Wifog.com