wifog loggnWifog är en banbrytande svensk abonnemangs-leverantör. De erbjuder nämligen ett helt gratis abonnemang, och ger tillbaka till sina kunder för att de ser reklam och svarar på enkäter. Deras samarbete med reklam- och enkätbolag hjälper därmed kunderna, vilket resulterar i superlåga priser.  

wifog gratis

Fem snabba fakta  

  • Wifog har ett helt gratis abonnemang 
  • Wifogs största abonnemang ger 20 GB surf. 
  • Samlade Wifog-poäng kan användas för att köpa mer surf. Poängen samlas genom att fylla i kund-enkäter och se extra reklam.  
  • Går ej att köpa telefon via operatören. 
  • Man måste vara minst 14 år för att skapa ett konto. 

Så fungerar Wifog 

Wifog har skapat ett unikt abonnemang-system där du får betalt genom att se på reklam. I utbyte för superlåga priser – så som deras 0kr/månaden abonnemang – så kan man samla Wifog-poäng som kan betala nästa månads kostnader. Poängen samlas genom att se på reklamfilmer och genom att svara på kundenkäter från diverse företag i Wifog-appen.  

Förutom att få Wifog-poäng som man kan använda för att betala sitt abonnemang eller för att köpa till extra surf, så kan man även få förmåner på de olika tjänsterna som reklamerna annonserar. Om användaren tillåter så kan Wifog anpassa reklamerna till dina preferenser. 

Det är helt valfritt att använda appen för att samla Wifog poäng. Man måste alltså inte titta på reklamfilmerna eller svara på enkäterna för att få behålla sitt abonnemang. Om man inte loggar in eller på annat sätt använder på sitt kostnadsfria Wifog-konto under en period på 12 månader så avaktiveras kontot automatiskt, vilket resulterar i förlusten av alla samlade Wifog poäng. 

 

Typer av abonnemang 

Wifog har sex olika abonnemang vilka är lätthanterliga genom Wifogs app. Abonnemangen har ingen bindningstid och kan sägas upp när som helst. Om användaren har varit inaktiv i 12 sammanhängande månader så avslutas användarkontot automatiskt. Det vill säga, alla samlade, inklusive oanvända, Wifog-poäng raderas.  

 

Wifog Zero: 0kr/månad 

Wifogs billigaste abonnemang kostar 0kr i månaden, givet att man tittar på reklam och fyller i enkäter. I abonnemanget har man tillgång till 0.5 GB surf, 15 minuters telefontid, och 20 sms/mms per månad. Om man inte uppfyller kravet på de 300 samlade poäng som krävs för ny betalning vid månadsslutet så får man fortsätta samla poäng och aktivera påfyllningen när man har nått 300.   

 

Wifog Small: 30kr/månad 

För 30 kronor i månaden får man 1 GB surf, 50 minuter telefontid, och 50 sms/mms. Dessutom sparas all surf som man inte använder till nästa månad.   

Wifog Medium: 60kr/månad 

För 60 kronor ingår 2 GB surf, 200 minuter telefontid, och fria sms/mms. Återigen sparas all oanvänd surf till nästa månad.  

Wifog Large: 90kr/månad 

Med Wifog Large börjar de fria abonnemangen. För 90 kronor i månaden får man fria sms/mms och samtal samt 3 GB surf. All oanvänd surf sparas. 

Wifog XL: 150kr/månad 

Liknande Large-paketet får man gratis sms/mms och samtal, men med utökad surf på 8GB för 150 kronor i månaden. All oanvänd surf sparas. 

Wifog XXL: 220kr/månad 

Wifogs största abonnemang går på 220 kronor i månaden. Även här gäller fria sms/mms och samtal, men denna gången med 20 GB surf. All oanvänd surf sparas. 

 

Så fungerar Wifog-appen 

Wifog-appen är kompatibel med såväl Apple som Android produkter, och kan laddas ner i App Store eller Google Play. Här får du en översikt över ditt abonnemang och dina Wifog-poäng. Det är även här du hittar annonser och enkäter som du kan samla Wifog-poäng genom. Här kan du även nå kundtjänster. 

Så samlar du Wifog-poäng  

Som nämnt ovan så samlar man Wifog-poäng genom att titta på reklam-filmer eller svara på kundenkäter i appen. Man kan välja om man vill samla generella poäng, till exempel för att köpa till extra surf, eller om man vill använda dem till att betala sina Wifog Zero betalningar.  

Man kan se hur många poäng man har samlat in i sin Zerometer. Man behöver 300 poäng för att täcka en månadsbetalning. Om man inte har uppfyllt den summan så sparas poängen och fortsätter fyllas på under nästa månad. Påfyllningen innehåller 0,5 GB surf, 15 minuters telefontid samt 20 sms och mms.   

Reklamfilmer motsvarar 1 eller 3 poäng per video, och enkät-poängen varierar beroende på dess längd. Wifog-poäng kan inte växlas in till ersättning i pengar eller liknande.  

Kundtjänst och support  

Wifog erbjuder kundtjänst via deras hemsida, där de rekommenderar post eller email. De har ingen telefontjänst. Man kan mejla frågor genom deras kontaktformulär eller till support@wifog.com 

På Wifogs hemsida har de även en samling av vanliga frågor och svar. Dessa täcker bland annat frågor om Wifog-kontot, annonsering och poäng, och teknisk support. Däremot saknas en del bas-frågor, som heller inte uppges vid abonnemangs-informationen, utan endast kan tas del av om man skapar ett konto.  

Täckning 

Wifog erbjuder en täckningskarta i deras Frågor och Svar sammanställning. Som de flesta operatörer erbjuder Wifog bra täckning i städer och större delen av Sverige söder om Uppsala. Ju mer norrut man kommer desto sämre blir täckningen. Norr om Gävle är det framförallt kustområdena som har bra täckning.  

Sammanfattning

Wifog har en unik företagsidé med sitt Wifog Zero-abonnemang och användningen av de samlade annons-poängen. Däremot kräver ”gratis” abonnemanget att man är villig att fylla i kundenkäter och se mycket reklam. Uppnår man inte de 300 poäng som krävs kan man alltså bli utan ett aktivt abonnemang tills man har nått summan. Det är ändå ett billigt sätt att skaffa ett gratis abonnemang. 

 

Även deras andra abonnemang är mycket prisvärda, då deras dyraste abonnemang med fria sms och samtal och 20 GB surf inte går över 300 kronor i månaden. Deras utbyggnad utav XL och XXL abonnemangen har gjort Wifog till ett än mer attraktivt alternativ för användare.