Wifog passar dig som vill ha ett gratis mobilabonnemang alternativt ett abonnemang med väldigt lite surf. De tre minsta abonnemangen kostar nämligen 0, 30 kr respektive 60 kr.
Med mobilabonnemang från Wifog ges tillgång till Tre´s nät, abonnemang med låga priser samt möjlighet att få gratis extrasurf m.m.
Fördelar & Nackdelar med Wifog
Vill du hitta andra alternativ? Kolla in exempelvis Hallon!
Mer info hos Hallon!Välja abonnemang
Wifog erbjuder sex olika abonnemang. På de tre minsta finns begränsning för antal minuter och SMS. De tre största har däremot fria samtal och SMS. På samtliga abonnemang (ej zero) sparas surfen.
Välkomsterbjudande hos Wifog
Något välkomsterbjudande erbjuds inte.
Hos Wifog kan följande abonnemang tecknas:
- Wifog Zero: 0,5 GB surf, 15 minuter samtal och 20 SMS. 0 kr/mån
- Small: 1 GB surf, 50 minuter samtal och 50 SMS. 30 kr/mån
- Medium: 2 GB surf, 200 minuter, fria SMS 60 kr/mån
- Large: 3 GB surf, fria samtal och SMS. 90 kr/mån
- XL: 8 GB surf, fria samtal och SMS. 150 kr/mån
- XXL: 20 GB surf, fria samtal och SMS. 220 kr/mån
Tar surfen slut kan påfyllning köpas separat. Det köps då genom att inloggning sker på hemsidan och betalning sker antingen med pengar eller Wifog poäng (läs mer nedan). När ett nytt abonnemang tecknas betalas även en engångskostnad på 30 kr för leverans av SIM-kort.
Wifog eller Hallon?
Wifog – 8 GB för 150 kr, support enbart via formulär.
Hallon – 8 GB för 149 kr, support via chat, mail och formulär.
Som visas ovan har Wifog sin styrka i sitt gratisabonnemang samt de med mycket liten surfmängd. De som önskar standardnivå på surf kan istället välja Hallon. Med Hallon ges samma nät, lägre pris och en mer tillgänglig support.
Sveriges enda gratis mobilabonnemang
Med Wifog Zero erbjuds alltså ett helt gratis mobilabonnemang. Det ingår visserligen väldigt lite surf och få samtal och SMS men eftersom det är gratis är det ändå generöst.
Samla poäng – Få fler förmåner
Via Wifogs app går det att samla Wifog poäng som sedan kan användas för att exempelvis betala extrasurf eller andra förmåner hos företaget. Poängen tjänas exempelvis genom att se på reklamfilmer, svara på enkäter eller värva andra till Wifog.
Rabatt
Wifog har inte barn-, student- eller seniorrabatt. Däremot går det att göra enkäter och se på reklam i deras app och tjäna Wifogpoäng (se ovan). Med dessa kan tjänster och produkter delbetalas.
Bindningstid och uppsägningstid
Likt de flesta mobiloperatörerna i Sverige har Wifog ingen bindningstid. Betala enbart för den månad som påbörjats.
Telefon och abonnemang samtidigt
Det är inte möjligt att köpa mobiltelefon via Wifog. De erbjuder enbart mobilabonnemang.
Täckning
Wifog använder mobiloperatören Tre’s nät vilket innebär tillgång till 3G och 4G. Tre använder däremot inte 2G. Kartan nedan visar täckningen för 3G och 4G och visar att god täckning nås upp till ungefär Gävle. Därefter är det främst vid kusten som åtkomst ges till telefoni och internet.
Support
Wifog nås enbart via kontaktformulär på hemsidan. Svar kommer därefter att skickas till angiven mailadress. Det går därmed inte att nå supporten via telefon eller chat. Företaget finns visserligen på Facebook men uppdaterar ytterst sällan.
Att det är så svårt att nå kundtjänst drar ner slutbetyget rejält. Som jämförelse kan nämnas att lågprisoperatören Hallon nås via chat på hemsidan, mail och social media.
Mer info hos Hallon!Sammanfattning
Wifog marknadsförs som ”Sveriges billigaste abonnemang”. Det är helt sant eftersom deras minsta mobilabonnemang är gratis. Genom att göra enkäter och se på reklam går det även att utöka antalet samtalsminuter och surfmängd.
Det är just detta gratisalternativ, samt de allra minsta abonnemangen, som kännetecknar operatören. Önskas fria samtal och SMS bör Hallon eller Vimla anses vara ett bättre alternativ.
Nackdelen med Wifog är att de har dåligt betyg hos Trustpilot, att supporten bara nås via kontaktformulär och att de varken erbjuder välkomsterbjudande eller rabatter. Men kraven kanske inte ska vara så höga om något ges gratis…
Läs om fler mobilabonnemang här: