iPhoneGuiden.se

Sök

iPhone 7 skal

Nedan finns utvalda kategorier av iPhone 7 skal – under dem kan du läsa mer om att välja skal.

7 hårda skal

iphone 7 extra hårt skal

iphone 7 skal till barn

iphone 7 silikonskal

Välja skal till iPhone 7

När iPhone 7 tillverkades hade Apple inte lika starkt fokus på skydd och tålighet som de har idag – på den här generationen av iPhones kan skärmen spricka ganska lätt, och de klarar inte av vatten särskilt bra. Därför är det bra att titta på skal som lägger lite extra fokus på högt skydd – särskilt runt skärmen.

1.      Prioritera skärmskydd

Medan senare modeller av iPhone (12 och 13 till exempel) kan klara sig ganska bra med enbart ett tunt skal i hårdplast, så kan det vara klokt att prioritera skydd lite högre i ett iPhone 7-skal. Skärmen är ganska känslig, så den bör vara extra skyddad.

Omslut skärmen

Gott skärmskydd kan åstadkommas på flera olika sätt. En viktig faktor är att skalet omsluter skärmen ordentligt på framsidan. Det är det som kommer att skona skärmen om du skulle tappa telefonen med framsidan nedåt. Ju tjockare kanter som omsluter skärmens kanter – desto bättre.

Skydda hörnen

Ett annat effektivt sätt att skydda skärmen är att välja ett skal som har dämpningar vid hörnen. Skärmen spricker förvånansvärt ofta när telefonen tappas i marken med ett hörn först. Detta eftersom hörnen, som är små till ytorna, behöver absorbera mycket energi. Följaktligen blir skadan större på telefonen än om en stor yta (till exempel hela framsidan eller baksidan) får ta hand om smällen.

Övriga tips för att skydda skärmen: 

2.      Hitta rätt material för dig

Skal till iPhone 7 finns i mängder av olika material. Vilket material som är rätt för dig beror på vad du prioriterar:

För bästa möjliga skydd

För bästa möjliga skydd kan ett hybridskal rekommenderas. Dessa är gjorda av flera olika material, normalt med mjukare inre material och hårdare yttre material. En ganska vanlig kombination är ett lager av TPU (lite mjukare hårdplast) samt ett yttre lager av polykarbonat som är mycket slagtåligt.

Det finns även de med tre olika lager, som potentiellt kan ge ännu bättre skydd.

iPhoneguidens rekommendation för bästa möjliga skydd: Hybrid

iphone 7 extra hårt skal

För högsta möjliga komfort

iPhoneguiden anser att silikonskal ger den bästa komforten. De ligger skönt i handen och har dessutom bra grepp, vilket gör det skönare att använda telefonen och hantera den i största allmänhet.

Silikon är bra på att absorbera energi, men inte riktigt lika bra på att skydda mot hårda och vassa föremål. De är ofta ganska billiga, men är å andra sidan inte det material som kan erbjuda bäst livslängd. De tenderar att töjas ut och tappa färg efter en tids användning. Risken för det tenderar att minska om du köper från en välrenommerad tillverkare.

iPhoneguidens rekommendation för högsta möjliga komfort: Silikon

iphone 7 silikonskal

För bästa möjliga stil

Det här är naturligtvis väldigt subjektivt, men många anser att läderskal är det mest eleganta bland iPhoneskal. Det är lite dyrare än i andra material, men kan å andra sidan hålla riktigt länge om du tar väl hand om det. Läder ger ett hyfsat skydd, men inte lika bra som hybrid där fokus har legat just på bra skydd vid tillverkningen.

Ett annat populärt material att välja för utseendet är trä. Träskal är dessutom potentiellt fritt från kemikalier och kan erbjuda ett bra skydd – i synnerhet när det kombineras med ett mjukare material på insidan. Är också normalt lite dyrare än i hårdplast och silikon.

Hårdplast kan också väljas för utseendet, eftersom det är tacksamt att forma. Ett tydligt exempel på det är det marmorerade hårdplastskalet från iDeal of Sweden, som varit populärt under lång tid. De har även skal i hårdplast med andra motiv som är populära just för det estetiska.

7 hårda skal

iPhoneguidens rekommendation för bästa möjliga stil: Skal i läder, trä eller hårdplast med vackra motiv.

 

3.      Trådlös laddning?

iPhone 7 är inte kompatibel med QI-laddning, som är en universell standard för trådlös laddning. Inte heller är det kompatibelt med MagSafe, Apples teknik för trådlös laddning som introducerades vid iPhone 12.

För att ladda en iPhone 7 trådlöst behöver du ett särskilt skal som gör den kompatibel till en QI-laddare. De som i sig är QI-kompatibla, kopplas in i Lightning-porten och ger din iPhone ström därifrån – utan laddkabel.

4.      Skal som ökar vattentåligheten?

Du som har båt eller gillar att hänga vid stranden/poolen kan ha nytta av ett vattentätt skal, eftersom iPhone 7:s förmåga att stå emot vatten är ganska dålig (klarar en meter under ytan i 30 minuter). Dock tenderar dessa att vara ganska otympliga, så det bör köpas som ett andra skal – ett komplement till det skal du har till vardags. Ett annat alternativ kan vara att köpa en vattentät mobilväska eller påse, som du kan använda i högriskmiljöer.

Frågor och svar om iPhone 7

Vilket skal för iPhone 7 ger bäst komfort?

iPhoneguiden anser att silikon ger bäst komfort när det kommer till iPhone 7-skal. Det är mjukt, ligger bekvämt i handen och ger ett bra grepp.

Vilka skalmaterial för iphone 7 ger bäst skydd?

Hybridskal, det vill säga en kombination av olika material i flera lager, kan potentiellt ge allra bäst skydd till din iPhone 7. Lagren består typiskt sett utav flera olika typer av plast, vissa lite hårdare och vissa lite mjukare.

Bör jag köpa ett vattentätt skal till iPhone 7?

Det är en bra idé om du ofta befinner dig nära vatten, såsom på stranden, i båten eller vid poolen. iPhone 7 klarar bara att sänkas ned en meter under ytan i upp till 30 minuter. Ett annat alternativ kan vara att köpa en beach bag som du använder när risk för vattenskador finns.

Vilket skal till iPhone 7 är snyggast?

Det är naturligtvis subjektivt, men många anser att läderskal ger en elegant och stilren look. Även de olika skalen i hårdplast från iDeal of Sweden är populära för sitt utseende.