iPhone 12 Pro max skal

iPhone 12 Pro max skal

Skal till iPhone 12 Pro max hittas via kategorierna nedan. Under produkterna kan du ta del av vår köpguide och läsa mer om vilka modellspecifika faktorer som är bra att ta hänsyn till.

hårt skal iphone 12 pro max

silikonskal till iphone12 pro max

extra hållbart skal till iphone 12 pro max

barnskal iphone 12 pro max

Köpguide:

1.      Vilket material passar dig bäst?

Oavsett om du köper vanliga iPhone, 12, 12 Pro Max eller 12 Mini, så är materialet en stor faktor att ta hänsyn till. Några av de vanligaste materialen att se på marknaden är silikon, hårdplast och läder. Läs mer om materialens för- och nackdelar nedan:

Silikon

Fördelar: 

 • Bra absorptionsförmåga. Silikon är mjukt och effektivt att absorbera energi när du tappar din iPhone i marken. God absorption innebär mindre risk för sprickor och andra skador på telefon.
 • Bra grepp. En av de stora fördelarna med ett silikonskal är greppet. Silikon ligger riktigt bra i handen, vilket kan vara särskilt gynnsamt om du har en stor telefon som iPhone 12 Pro Max. På de mindre telefonerna är det kanske inte lika viktigt, men väl något som gör användningen bekvämare.
 • Prisvärt. Silikon kostar generellt mindre än exempelvis läder, trä och metall. Ofta är det också billigare än skal i hårdplast.
 • Lättviktigt. En annan fördel med silikonskal till iPhone är att de är lättviktiga.

Nackdelar: 

 • Hållbarheten. Är du ute efter hållbarhet finns det bättre alternativ att välja, så som trä, metall eller till och med hårdplast. Många silikonskal tenderar att stretchas ut för mycket över tid. Dessutom kan de tappa färg.
 • Mindre stötskydd. Även om silikon är mjukt och kan absorbera smällar, så är det fortfarande mjukt. Hårdare skal, framför allt i kombination med mjukare skal, ger det bästa skyddet.
 • Samlar smuts. Av förklarliga skäl samlas lätt damm och smuts på silikon. Silikonskal kan alltså behöva rengöras oftare.

Hårdplast

Fördelar: 

 • Bra skydd. Hårdplast kan ge ett riktigt bra skydd till din iPhone till ett ganska lågt pris. Bäst är skyddet om det kombineras med ett mjukare material på insidan.
 • Lättviktigt. Det är ett lätt material som inte gör telefonen otymplig på något sätt – givet att det är ett bra formgivet skal.
 • Prisvärt. Hårdplast är ett av de billigaste materialen som iPhoneskal görs i.
 • Enkel rengöring. Hårdplast kan enkelt torkas av med en fuktig trasa för rengöring. Läder och silikon kan vara lite svårare att få rent ordentligt.

 

Nackdelar: 

 • Hållbarhet. Hårdplast kan ganska lätt repas, vilket gör skalet lite fulare över tid. Dessutom kan delar gå sönder om skalet inte är av god kvalitet.
 • Sämre grepp. Hårdplast är glatt i förhållande till exempelvis silikon och läder. Leta efter hårdplast skal med en räfflad baksida för att få lite bättre grepp.
 • Sämre absorptionsförmåga. Hårdplast är – just det – hårt, och kan inte absorbera smällar och stötar lika bra som mjukare material. Leta efter hårdplastskal som kombineras med mjukare material för bästa skydd.

Läder

Fördelar:

 • Läderskal är omtyckta för sitt eleganta utseende. Passar med många olika stilar.
 • Håller bra. Läder av god kvalitet är hållbart och kan hålla i många år utan att bli slitet eller tappa formen. Om det slits, så kan det till och med vara snyggt.
 • Bra grepp. Den mjuka texturen ger bra grepp och hög komfort.

 

Nackdelar: 

 • Läderskal brukar vara dyrare än andra skal. I synnerhet om du vill ha läder av god kvalitet som håller under lång tid.
 • Underhåll. Läder är ett levande material som du behöver ta hand om ifall det ska hålla under lång tid. Torka av regelbundet och överväg impregnering.
 • Inte djurvänligt. Äkta läder görs av djurhudar. Visserligen finns det många iPhoneskal av veganläder, dock inte riktigt med samma egenskaper, känsla och utseende som äkta läder.

 

Övriga material

Övriga material, som kanske inte är riktigt lika populära som de ovan, är till exempel följande:

 

 • TPU (termoplastisk polyuretan). TPU är ett mjukt, flexibelt och hållbart material som liknar silikon i utseende och känsla. Det har bra stötabsorberande egenskaper och skyddar telefonen bra mot skador. Vanligt att se i hybridskal.
 • PC (polykarbonat). PC är ett hårt, slagtåligt och lättviktigt material och är en typ av hårdplast. Skyddar bra mot repor, fall och stötar. Precis som TPU är det vanligt att se i hybridskal med flera olika lager av skydd.
 • Trä. Vill du ha ett lite mer unikt material, så kan trä övervägas. Det ger ett rätt bra skydd och är dessutom potentiellt fritt från kemikalier.

2.      Stil

Vilka skal som är snyggast är subjektivt och viktigast är givetvis att välja ett skal som passar dig och din personliga stil. För den som letar efter något mer exklusivt och elegant kan läder övervägas. Här kan även skal i metall och härdat glas vara alternativ att titta på. Skal i de här materialen brukar vara lite dyrare, men anses av många också vara lite snyggare och lyxigare.

Ett snyggt och prisvärt alternativ är marmorerade skal i hårdplast:

ideal-of-sweden-fashion-marble-iphone-12-12-pro-6_x2

Hårdplast med ett marmorerat mönster från iDeal Of Sweden. 

De marmorerade skalen från iDeal Of Sweden har varit populära under en ganska lång tid nu. Men det finns även andra tillverkare som gör liknande skal – ibland till en billigare penning.

För den som vill ha ett lite tuffare, men fortfarande elegant, utseende kan metall vara ett alternativ. Metallskal är som regel gjorde av aluminium. De ger ett bra skydd men får gärna kombineras med ett mjukare inre material som kan absorbera energi vid fall. Om du vill sticka ut lite är det värt att titta på träskal – de är lite ovanligare än de andra och finns med många olika mönster och i många olika träslag.

 

3.      MagSafe?

Om du har iPhone 12 känner du säkerligen till MagSafe. MagSafe är Apples teknik för att fästa deras trådlösa laddare enkelt på rätt plats på baksidan av telefonen. Förutom att den fäster enkelt, så hålls den också kvar tryggt och stabilt på telefonen.

Samtliga iPhone 12-modeller (iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max) är kompatibla med MagSafe-teknologin. Vill du kunna dra nytta av den och samtidigt skydda telefonen så bör ett MagSafe-kompatibelt skal övervägas.

Bild på iphone

MagSafe-kompatibelt skal i Silikon av Apple. Finns på Kjell & Co.

Utan ett MagSafe-kompatbielt skal kommer magneten inte att fästa lika effektivt. Om du inte vill använda just MagSafe, men ändå vill kunna ladda med andra trådlösa laddare (vanliga QI-laddare), så är det bra att titta på lite tunnare skal. Med tjockare skal kommer du att behöva ta ur telefonen varje gång du ska ladda. Syftet med trådlös laddning är ju att det ska vara smidigt.

Frågor och svar om iPhone 12 Pro max

Är det värt att köra MagSafe-skal och laddare (iPhone 12, 12 Pro max och 12 Mini)?

iPhone 12 var den första telefonen att vara MagSafe-kompatibel och det har både fått ris och ros. iPhoneguiden själva har MagSafe-kompatibla skal – men om du inte planerar att använda laddaren, så blir det överflödigt samt begränsande i valet av skal.

Vilket material är skönast?

Många anser att silikon ger högst komfort, vilket iPhoneguiden kan skriva under på. Det är mjukt och ger ett bra grepp. Nackdelar är att det inte ger riktigt lika bra skydd som hårdare skal och att det lätt blir dammigt.

Vilka är för- och nackdelarna med läderskal till iPhone 12?

Läder har fördelarna att det ser elegant ut och ger god komfort. Nackdelar är att du behöver ta hand om materialet om det ska hålla över tid, samt att det inte är ett djurvänligt alternativ.

hårt skal iphone 12 pro max

silikonskal till iphone12 pro max

extra hållbart skal till iphone 12 pro max

barnskal iphone 12 pro max