Fem snygga touchvantar till vintern

Nu när det bara blir kallare och kallare, blir det allt viktigare att tänka på hur man klär sig. Fleecetröjor, dunjackor, halsdukar och mössor plockas nu fram ur garderoberna. Handskar också, givetvis, som är mycket bekväma att bära – tills du behöver fippla med telefonen. 

Lösningen på det här problemet heter touchvantar. Vi har testat olika prisvärda produkter på marknaden för att kunna rekommendera den allra bästa. 

Stort tack till iPhonebutiken och Gråvarg som har sponsrat med produkter. 

iGlove

iGlove touchvantar

 

iGlove är ett par bekväma fingervantar. Enligt undertecknad är ett litet minus loggan, som är ganska stor, och kanske inte den allra snyggaste. Ett plus är att de sitter ganska tajt runt fingrarna, vilket gör det enkelt att skriva på de små tangentbord och knappar som man har i diverse appar. Tjockare vantar gör precisionen sämre. 

Responsen på touchen är helt okej. Kunde möjligen varit något billigare. 

Pris: 119 kronor.

Finns hos iPhonebutiken.

Quirky Digits

Touchknappar för vantar

Nja. Det här är inga handskar, utan knappar som du kan sätta i fingertopparna på handskar som inte har en touchfunktion. Problemet är bara att man behöver göra hål i fingertopparna. På virkade handskar är det inga större problem, men på ett par snygga skinn- eller montagehandskar är det kanske något man vill undvika. 

Kanske är det helt enkelt bättre att bara köpa ett par vantar som är tillverkade i ett strömledande material, så som iGlove ovan, till exempel. Om man däremot har ett par virkade handskar man verkligen tycker om, och vill kunna använda dem med telefonen, kan det här vara ett bra köp. 

Fördelen är att responsen på skärmen är mycket bra. Men de är möjligen lite klumpiga. 

 

Pris: 99 kronor. 

Finns hos iPhonebutiken. 

Gråvarg Touchscreen Allround

Touchhandskar

Kanske ingen vinterhandske, men passar bra övrig tid på året. Den är i gedigen kvalitet, slitstark och i ett relativt tunt material. Kom ihåg att välja rätt storlek – fingrarna är ganska rymliga och det blir svårt att träffa små punkter på skärmen om väljer en storlek som är lite för stor. Inte så mycket värme i den, men kan passa för kortare utomhusarbeten vintertid. Mycket prisvärd.

Pris: 69 kronor. 

Finns bland annat hos Byggmax, men kan beställas direkt från Gråvarg för priset som nämns ovan.

Streetz

Touchvantar

Juligt snygga och lagom värmande touchhandskar från Streetz. Responsen är klart godkänd och vantarna är bekväma. Det relativt låga priset, 89 kronor, gör det till ett mycket bra val av touch-fingervantar.

Pris: 89 kronor

Finns hos iPhonebutiken. 

Epzi fingervantar

Gröna touchvantar

Ett par gröna fingervantar med helt okej respons. De är dock väldigt små, trots att storleken ska vara medium. Det rekommenderas därför att man beställer en lite större storlek. Helt klart ett par godkända touchvantar – men inget som utmärker dem. Att de är ganska trånga är bra för precisionen. 

Pris: 99 kronor

Finns hos iPhonebutiken. 

Karl Oskarsson

Karl Oskarsson

Skribent

Dela: