iPhoneGuiden.se

Sök

I denna artikel berättar vi allt du behöver veta om vad fastprisabonnemang för iPhone är, och vilka operatörer som erbjuder det.

Hand som håller i en iPhone

Vad är ett fastprisabonnemang för iPhone?

Ett fastprisabonnemang för iPhone är ett mobilabonnemang som låter dig surfa, ringa och sms:a hur mycket du vill mot ett fast pris. Du behöver inte ha en iPhone för att skaffa ett fastprisabonnemang, för de mobilabonnemangen fungerar med alla mobiltelefoner.

Att ringa och sms:a kostnadsfritt kan du göra med nästan alla mobilabonnemang, men att få surfa hur mycket du vill är något som är unikt som gör att dessa abonnemang också kallas för fri surf-abonnemang.

Kan jag få med en iPhone till mitt fastprisabonnemang?

Ja, om du tecknar ett mobilabonnemang hos en operatör som erbjuder både mobil och abonnemang på samma faktura så fungerar det bra. Vanligtvis får du en bindningstid på mellan 2 och 3 år för din iPhone om du köper en sådan tillsammans med ett nytt mobilabonnemang.

Vad kostar ett fastprisabonnemang med iPhone?

Ett fastprisabonnemang med en ny iPhone som ingår kostar mellan cirka 500 och 1 000 kr per månad. De tre faktorer som påverkar priset mest är val av operatör, val av avbetalningstid och val av iPhone. Om du väljer till en iPhone som släppts senaste året får du generellt räkna med en månadskostnad på nära 1 000 kr.

Vilka operatörer erbjuder iPhone med fri surf?

Fyra av de bästa operatörerna som erbjuder iPhone med fri surf är:

– Telia, som är dyra men har bra täckning och bra support.

Telenor, som är dyra men har ganska bra täckning och bra support.

Tre, som är ganska billiga, och har bra täckning och support.

Chilimobil, som har bra täckning och support. Du kan köpa en iPhone till ditt abonnemang med kontant betalning, men att delbetala för sin iPhone går inte hos Chilimobil.

Hur väljer du det bästa fri surf-abonnemanget för iPhone?

Här nedan berättar vi om viktiga faktorer som avgör hur du hittar det bästa mobilabonnemanget med fri surf för din iPhone.

Får du ett bra pris på din iPhone?

Det är bra att säkerställa att du tjänar på att köpa din iPhone tillsammans med mobilabonnemanget jämfört med att köpa din iPhone kontant. Vanligtvis tjänar du någon tusenlapp eller två på att välja till en iPhone med ditt telefonabonnemang. Detta för att operatörerna är beredda att ge dig rabatt för att du blir kund hos dem.

Finns det en iPhone-modell du vill ha?

Det finns operatörer med ett bra sortiment av Iphone-modeller, och det finns också operatörer som bara har några enstaka iPhone-modeller. Så säkerställ att du kan välja den iPhone-modell du vill ha innan du bestämmer dig för att skaffa ett mobilabonnemang hos en specifik operatör.

Här får du också en bra resurs från Apple som visar alla iPhone-modeller som släppts fram till idag. De nyaste modellerna visas överst på sidan.

Hur bra är supporten?

Det finns generellt två typer av support: telefonsupport och chattsupport. Vissa operatörer erbjuder bara chattsupport medan andra erbjuder både chatt- och telefonsupport. Utöver det skiljer sig ofta öppettiderna för supporten. Tumregeln säger att ju dyrare abonnemanget är, desto bättre support får du, men undantag finns.

Hur mycket surf ingår inom EU/EES?

Även om du har fri surf med din iPhone när du är i Sverige betyder inte det att du får fri surf i alla länder inom EU/EES. Vanligtvis sätter operatörerna en gräns för hur mycket surf som ingår inom EU/EES, men värt att veta är att fast pris-abonnemang nästan alltid har mycket inkluderad surf inom EU/EES.

Har operatören ett bra mobilnät?

Grovt räknat finns det tre större mobilnät i Sverige som tillhör Telia, Telenor och Tre. Telias nät ger bra täckning i nästan hela Sverige, medan Telenor och Tre också ger bra täckning inom stora och medelstora städer, men på landsbygden är Telias nät klart bäst. Två ytterligare operatörer än Telia som har deras nät är Fello och Halebop.