iPhone DFU Läge

Guide: Hur du sätter iPhone i DFU-läge

Den här guiden beskriver hur du sätter din iPhone i DFU-läge eller så kallat recovery mode. Det kan vara av vikt när telefonen har slutat fungera av någon anledning och inte kan ansluta till iTunes. Gör detta samtidigt som telefonen är ansluten till datorn!

Uppdaterad 2022-10-25. 

iPhonebutiken

DFU-läge för iPhone 14

Steg 1. Använd knappen för att höja volymen. Tryck snabbt på den.

Steg 2. Gör samma sak med knappen för att sänka volymen

Steg 3. Tryck ned och håll in sidoknappen tills du ser Apple loggan på skärmen, då släpper du.

Steg 4. Din iPhone 14 kommer nu att starta om.

DFU-fungerar oavsett leverantör av ditt abonnemang. Vill du läsa recensioner och jämföra mobilabonnemang hittar du bland annat information om Comviq här.

Här finns en uppdaterad recension av Karma Mobil för seniorer och här kan du läsa om varför många väljer uppstickaren Chili Mobil.

För iPhone 8, 8 Plus och X

Steg 1. Koppla in din iPhone till en Mac eller en PC.

Steg 2. Öppna iTunes.

Steg 3. Tryck ned (och släpp snabbt) volym-upp-knappen. Tryck ned och släpp sedan volym-ned-knappen.

Steg 4. Tryck, och håll ned, power-knappen på sidan. Släpp inte förrän skärmen blir svart.

Steg 5. Håll nu in power-knappen och volym-ned-knappen i fem sekunder. Släpp sedan enbart power-knappen och fortsätt hålla ned volym-ned-knappen. Släpp inte volym-ned-knappen för iTunes ger dig en notis om att en iPhone i recovery mode har upptäckts.

För äldre iPhone, 7, 7plus, 6S, SE och äldre

Observera att iPhone 7 och 7 Plus saknar mekaniska hemknappar. Har du en iPhone 7 eller 7 Plus kan du följa instruktionerna nedan, men trycka på knappen du använder för att sänka volymen med, istället för hemknappen

Guiden fungerar på alla olika typer av ovan nämnda iPhones, samt äldre iPads. Ett typexempel på när du skall använda denna guide är när du sitter fast vid bootloggan, alltså äpplet när du startar din enhet.

Steg 1 – Power

Öppna iTunes och se till att din iPhone är helt avstängd. Börja med att hålla ner sleep/wake/powerknappen tills du ser Apple loggan.

iphone-sleep-wake-button

Steg 2 – Power + Home

När apple loggan har dykt upp fortsätter du hålla ner powerknappen samtidigt som du håller in homeknappen i knappt tio sekunder.

reboot

Steg 3 – Home

När iPhone har slocknat släpper du powerknappen och fortsätter att hålla in home tills datorn plingar till och säger att den har hittat en iPhone i återställningsläge. Observera att om du har lyckats sätta telefonen i DFU ska skärmen vara helt svart, skulle du ha en iTuneslogga följt av en traditionell applekabel i skärmen indikerar det på att den är i recovery läge.

reboot

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.