Guide: Åtgärda iTunes error 1015

Den här guiden beskriver hur du gör för att åtgärda iTunes error 1015 som uppkommer vid återställning av iOS. För er som har lagt in baseband 06.15.00 är det här ett förekommande fenomen och det går inte att väcka telefonen med en vanlig återställning, då ges 1015.

I och med lanseringen av iOS 4.3.1 är metoden bunden till SHSH. Om du inte har SHSH lagrade för iOS 4.2.1 måste du återställa till iOS 4.3.1. Hur du lagrar dina SHSH kan du läsa här.

Om du återställer till iOS 4.2.1 följer du steg 5 senare i guiden, om du återställer till iOS 4.3.1 följer du steg 5.2.

För er som redan har återställt och som nu har iTunes error 1015 – gå direkt till steg 6.

Steg 1 – Ladda ner behövande material

Det första du ska göra är att ladda ner ett par filer. Det är främst Redsn0w 0.9.7bx, TinyUmbrella men även Custom Firmware för iOS 4.2.1. Välj fil utifrån ditt operativsystem på datorn samt vilken iPhone du har.

Ladda ner Redsn0w (OSX).

Ladda ner Redsn0w (Win)

Ladda ner TinyUmbrella [OSX]

Ladda ner TinyUmbrella [WIN]

Detta steg gör du endast om du skall återställa till iOS 4.2.1.

Ladda ner iOS 4.2.1 Custom ipsw (3GS).

Ladda ner iOS 4.2.1 Original ipsw (3GS).

Ladda ner iOS 4.2.1 Custom ipsw (3G).

Ladda ner iOS 4.2.1 Original ipsw (3G).

Om du ska uppdatera till iOS 4.3.3 eller senare gäller följande guide.

Uppdatera en jailbreakad iPhone

Steg 2 – Starta Redsn0w

Det du ska göra nu är att starta Redsn0w. Tryck därefter på Browse och navigera till originalmjukvaran iOS 4.2.1 Original ipsw som du laddade ner i steg 1.

Steg 3 – Sätt iPhone i Pwned DFU

Det du ska göra nu är att välja alternativet ”Just enter Pwned DFU mode right now”. Markera rutan och klicka på Next.

Steg 4 – Följ Redsn0w

Nu ska du sätta din iPhone i DFU. Lättast är att följa anvisningarna i Redsn0w.

Försäkra dig om att din iPhone är avstängd och inkopplad i din dator, därefter trycker du på next. Nu ska du;

  • Hålla in Power i 3 sekunder.
  • Fortsätt hålla in power samtidigt som du håller in home tills dess att skärmen slocknar, när skärmen slocknar fortsätter du att hålla in dom båda knapparna i två sekunder.
  • Släpp Power och fortsätt att hålla in Home tills dess att Redsn0w börjar exploitera.

Steg 5 – Återställ i iTunes (Endast om du skall återställa till iOS 4.2.1)

När du har fått grönt ljus av Redsn0w och när det står att du är inne i Pwned DFU öppnar du upp iTunes. Du kommer nu få en indikation på att din iPhone är i återställningsläge.

Klicka okej och tryck därefter på återställ samtidigt som du håller in Alt (Mac) eller Shift (Win). Navigera nu till din Custom ipsw och återställ enheten med iOS 4.2.1. iTunes kommer nu att börja jobba och det är bara slå dig ner och vänta.

Steg 5.2 – Återställ i iTunes (Endast om du skall återställa till iOS 4.3.1)

Om du inte har SHSH lagrade för iOS 4.2.1 måste du återställa till iOS 4.3.1. För att göra det utan att det renderar till iTunes error 1015 måste du använda dig av en Custom ipsw för iOS 4.3.1. Du skapar en sådan genom att följa guiden nedanför.

Skapa en Custom ipsw för iOS 4.3.1.

När din Custom iOS 4.3.1 är skapad går du in i iTunes. Klicka okej och tryck därefter på återställ samtidigt som du håller in Alt (Mac) eller Shift (Win). Navigera nu till din Custom ipsw och återställ enheten med iOS 4.3.1. iTunes kommer nu att börja jobba och det är bara slå dig ner och vänta.

Steg 6 – Kicka ut ur 1015

Nu kommer din iPhone antingen att gå igång rakt av alternativt få det välkända iTunes error 1015. I och med att du nu har lagt in Custom ipsw kan du dock hoppa ut ur recovery med hjälp av TinyUmbrella.

Försäkra dig om att äpplet i iPhone har övergått till en sladd följt av iTuneslogon. Därefter öppnar du upp TinyUmbrella. Högst upp i hörnet har du nu en flik som heter Exit Recovery, klicka på knappen och du har nu en fungerande iPhone igen.

Om exit recovery inte fungerar har du förmodligen en nyare version av iOS. Prova då FixRecovery som är samma princip för iOS 4.2.1 och uppåt.

När du har fått ner programmet öppnar du sedan fixrecovery43.

Följ instruktionerna på skärmen, du måste sätta din enhet i DFU.

När fixrecovery43 har genomfört sin process bör din telefon nu gå igång.

Steg 7 – jailbreak om du vill

Om du nu är glad och nöjd med din telefon som det är behöver du inte göra något. Om inte annat kan du jailbreaka den och installera Ultrasn0w så den blir olåst i och med ditt baseband, 06.15.00. Hur du gör det kan du läsa här.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.