Tips: iPad som instrumentbräda i bilen

Oftast kan instrumentbrädan i en bil vara ganska grå, plastig och tråkig. Men nu när iEnheterna tar över mer och mer utvecklas även appar som är till för din bil. 

Utvecklaren Steven Troughton-Smith är mannen bakom appen ”Speed” för iPhone. Nu har han programmerat om den så att den passar iPad. I detta fallet använder appen hela skärmen iPaden har att erbjuda och på så sätt får man in mycket mer funktioner och snyggare design, den har även stöd för Retina-displayen på The New iPad samt GPS-systemet.

Speed 2 for iPad

Själva appen i sig är ganska simpel. Hela konceptet går ut på att använda iPadens alla sensorer, och även GPS-systemet för att räkna ut hur snabbt man rör sig. Kartsystemet är från Google Maps för att man skall kunna se hur och vart man rör sig med hjälp av den blå pricken. Detta i kombination med iPadens kompass gör att man även kan se i vilken riktning man rör sig. I appen kan man även sätta en ”maximalhastighet”, och om man överstiger denna varnar appen att man kör för snabbt.

Personligen tycker jag det är riktigt snyggt när man sätter in sin iPad i bilen. Man får på så sätt en grymt snygg instrumentbräda istället för den tråkiga och plastiga cd-läsaren. Videon nedan är från några killar som installerar en iPad i en bil på ett otroligt snyggt sätt! Detta är första delen:

”Speed 2 for iPad” finns att ladda ner från App Store och kostar 22kr.

Speed 2 for iPad - Steven Troughton-Smith

Andreas Ahoniemi

Andreas Ahoniemi

Skribent

Dela: