Recension: PerfectCooking! för dig som vill servera magisk mat

Är du liksom jag när det gäller mat en livsnjutare som äter varje måltid med omsorg och kärlek som om det vore den sista? Får tankarna på en mör oxfilé, en helgrillad fläskfilé eller kanske något från havet dig att hamna i drömmarnas värld för ett ögonblick? Det spelar ingen roll om du delar min åsikt eller om du ser mat som ett toalettbesök, äta måste du och varför inte kittla smaklökarna lite extra?

App Store fortsätter att ticka och i dessa diettider kommer den ena LCHF-appen efter den andra samtidigt som GI-tabellerna fortsätter att glänsa som en sol på klarblå himmel. Varför? Hälsoaspekterna och kostråden verkar inte ha någon gräns och om allt som dagas upp i media skulle ha en uns sanning skall vi inte äta annat än groddar och hallon för att leva lyckliga i alla våra dagar. Givetvis stämmer mycket, det påpekas dock sällan att det hela handlar om sammansättningen av födan, det vill säga hur ofta respektive sällan man äter skräp, socker och annat smått och gott. Men om vi inte unnar oss något fantastiskt då och då vad lever vi för liv? Lär dig att tillaga de godaste kötträtterna, saftigaste biffarna och bästa äggen med Perfect Cooking.

 

Tips i köket kan alla behöva beroende på om det är en hängmörad oxe eller kanske en enkel majskyckling. Vi är inte experter inom allt och varför inte ta användning av iOS för att få behändiga tips till hur köttbiten blir en kärleksförklaring till personen mitt emot. Perfect Cooking är en snygg och välgjord applikation som har ett förhållandevis enkelt gränssnitt med tydliga menyer. Applikationen välkomnar dig genom att visa en lista över olika kategorier på bland annat bröd, fisk, kött och fågel som direkt tar dig till kärnan. Genom att markera en kategori får du möjligheten att överblicka olika köttsorter, exempelvis för nöt där hamburgare, oxfilé, rostas och ryggbiff är ett par av alla festligheter som går att välja. Väl under en specifik vara får du generell information och bakgrund om livsmedlet, när det rekommenderas och hur det bör serveras.

Alla är vi olika och även om det borde vara lag på fängelse för konsumeringen av oxfilé well done så finns flera olika förslag på hur du gör köttet till din preferens. För varje livsmedel listar Perfect Cooking innertemperaturen som krävs för ett specifikt serveringsförslag, från well done till rare. Det är tydliga och bra siffror vilket gör att du inte kan misslyckas så länge du har tillgång till en termometer och kan räkna till 100. Tänk dock på att det är ditt eget ansvar att ha tillgång till allt som behövs i köket för att leverera en iögonfallande måltid.

Applikationen är i sin helhet oerhört bra och nästintill komplett. Smaken är som baken dock både på tallriken och i iOS och även om gränssnittet i Perfect Cooking är väldigt bra finns det ett par delar som jag personligen skulle vilja se annorlunda. Exempelvis för fågel och gris listas inga innertemperaturer för medium eller rare, givetvis på grund av att vi inte vill lämna matbordet med salmonella men en övergripande informationssida om just detta skulle inte skada. Jag finner också informationen om de olika livsmedlen väldigt hoptryckt och skulle hellre se möjligheten att ta fram informationen frivilligt, exempelvis via en informationsfigur eller dylikt.

Trots detta tycker jag dock att Perfect Cooking ger ett väldigt gott intryck. För den som vill ha olika tips och tricks om just tillagning av olika livsmedel kan jag inte annat än att rekommendera applikationen som går lös för 7 kronor i App Store.

PerfectCooking! - Twoface.se

HS

HS

Skribent

Dela: