Recension: Angry Birds – Star Wars

Succéspelet Angry Birds är tillbaka med ännu ett nytt spel och den här gången med Star Wars-tema.

Angry Birds – Star Wars går ut på samma sak som de övriga Angry Birds spelen, nämligen att man med hjälp av en slangbella ska skjuta iväg ett antal olika fåglar för att få bort grisarna som är utplacerade på spelplanen. För att klara en bana måste man bli av med samtliga grisar på just den spelplanen, lyckas man med detta går man vidare till nästa bana.

Angry Birds, Star Wars, Spel

Du får även ett antal stjärnor för varje bana du klarar, beroende på hur mycket poäng du har samlat ihop. Du kan som max få tre stjärnor på en bana och minst en men då måste du lyckas bli av med alla grisarna. Lyckas man dock inte få bort alla grisarna måste man börja om banan från början.

Angry Birds, Star Wars, Spel

Skillnaden på de övriga Angry Birds spelen och Angry Birds – Star Wars är såklart miljöerna och figurerna. Både banorna och karaktärerna går i Star Wars-tema och bland figurerna hittar vi bland annat Luke Skywalker, Han Solo och Chewbacca. En annan skillnad är också att en del av fåglarna har fått nya egenskaper som till exempel lasersvärd och Jedi krafter.

Det finns tre planeter med fyrtio banor vardera och det finns dessutom tio bonusbanor på ytterligare en planet som öppnas beroende på hur många stjärnor du har samlat på dig.

Angry Birds, Star Wars, Spel

Jag har aldrig riktig fastnat för Angry Birds, men Star Wars-nörd som jag är, så tänkte jag att det här spelet måste jag ge en ärlig chans och det gjorde jag rätt i. Efter bara ett par banor var jag fast och jag tycker att det är ett riktigt roligt och beroendeframkallande spel. Jag vill hela tiden klara fler banor och uppnå högre poäng, det slutade med att jag satt fast vid spelet i ett antal timmar innan jag insåg att det var dags att stänga av.

Angry Birds, Star Wars, Spel

Spelet kostar 7kr i App-store till iPhone och 22kr till iPad.

May the force be with you!

Betyg 5/5

Angry Birds Star Wars - Rovio Entertainment Ltd

Lisa Krause

Lisa Krause

Skribent

Dela:

Comments are closed.