Test: Aktiv bilhållare till iPhone 6 och iPhone 5

De senaste veckorna har vi testat bilhållaren iBolt iPro 2, en aktiv bilhållare för iPhone 5 och senare modeller som imponerar med sin stabilitet och smarta funktioner. Det finns mycket att gilla med bilhållaren, men det finns också en del förbättringsområden.

iBolt iPro 2 är designad för iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5c och iPhone 5s och har en inbyggd Lightning-kabel som ser till att du lämnar bilen med ett laddad batteri. Dessvärre medföljer inte någon 12-voltsadapter med hållaren så det måste köpas separat eller om bilen är utrustad med USB-uttag.

ibolt-pro-2-leder

Hållaren består av en sugpropp, en arm och plattan där iPhone hålls fast. Hållaren är ledad på två ställen, mellan sugpropp och arm samt mellan arm och platta. Kulleden mellan arm och platta gör att du kan rotera iPhone 360 grader och den andra leden gör det möjligt att vinkla armen ungefär 90 grader beroende på hur hållaren är monterad.

ibolt-ipro-2-bilhallare-iphone

För att montera iBolt iPro 2 i bilen används sugproppen som minst sagt imponerar. Jag vet inte hur många av mina bilhållare som trillat ned från rutan mitt under färd, men med iBolt iPro 2 har jag inte upplevt det problemet, mycket tack vare att den spänns fast mot ytan. Med en medföljande klisterlapp i gummi kan hållaren också monteras på mer ojämna ytor som t.ex. instrumentbrädan.

ibolt-pro2-arm

iPhone hålls fast med en fjäderbelastad arm som klämmer telefonen mot Lightningskontakten. Armen är dessutom justerbar i höjdled med en smart låsmekanism som gör det möjligt att använda tjockare skal på sin iPhone utan problem. Lösningen är stabilt, men något osmidig för att sätta i och ta ur telefonen ur hållaren eftersom armen klämmer åt.

lightning-kontakt-distans
Vid Lightning-kontakten finns en distans som kan tas bort om man använder sig av skal.

Något annat som är viktigt är hur stadig hållaren är under färd. iBolt iPro 2 är en relativt kort hållare och den har robusta delar så den klarar vibrationer bra. Det enda är att kulleden behöver låsas ordentligt annars böjer sig hållaren när hemknappen trycks in.

Sammanfattningsvis är iBolt iPro 2 en kompetent hållare som står sig bra mot sina konkurrenter. Det som jag gillar med iBolt iPro 2 är att hållaren fungerar med flera iPhone-modeller, med eller utan skal, har inbyggd Lightning-kontakt på två meter och är framför allt stabil även under skakiga resor. Mindre bra är att det är osmidigt att ta ur och sätta i telefonen så för den som ofta hoppar i och ur sin bil med sin iPhone kan det bli ett problem.

ibolt-pro-2-sugpropp

Priset för iBolt iPro 2 är ungefär 600 kr och finns att köpa hos bland andra iPhonebutiken.se som var snälla och lånade ut ett testexemplar av iBolt iPro 2 till oss.

Positivt
  • Stark sugpropp
  • Stabil
  • Lång Ligthning-kabel
Negativt
  • Osmidigt att sätta i och ta ur iPhone
  • 12-voltsadapter medföljer inte
admin

admin

Skribent

Dela: