Guide: Hur du jailbreakar iPhone 3GS med OS 3.0/3.0.1

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att jailbreaka din iPhone 3GS med senaste systemmjukvaran 3.0 alternativt 3.0.1. För att kunna genomföra guiden måste du ladda ner följande filer, observera att du endast behöver den version av redsn0w som stödjer ditt operativsystem, det vill säga använder du windows tar du windowsversionen och tvärtom.

Redsn0w – Windows

Redsn0w – Mac

iPhone 3GS OS 3.0

Steg 1 – Skapa mappar

Det första du ska göra är att ladda ner ovanstående filer, placera dem i en skapad mapp på skrivbordet. Detta för att du lättast ska veta var du har dina saker.

Steg 2 – Nyttja Redsn0w

Det du ska göra nu är att öppna upp redsn0w. När Redsn0w är färdigladdat ska du först välja Browse och sedan OS filen 3.0 som du laddade ner tidigare. Denna ska du även välja om du har OS 3.0.1 på din iPhone!

2

När Redsn0w har identifierat IPSW:n ska du få följande meddelande; IPSW succesfully identified!

3Steg 3 – Välj installation

När IPSW:n är identifierad trycker du på next. Nu ska du välja vad du vill installera på din iPhone, du kan välja mellan Cydia och Icy. Cydia är obligatoriskt och det måste du installera, därav bockar du i den rutan. Icy är frivilligt, det är en nedladdningscentral precis som Cydia.

4

Steg 4 – Sätt iPhone 3GS i recoveryläge

För att jailbreaket ska genomföras måste du nu sätta din iPhone i recoveryläge. Det framgår tydligt i programmet hur du gör men det du ska göra är följande;

1. Koppla ur och stäng av iPhone 3GS, vänta tills skärmen har slocknat helt, det får inte synas någon snurrande sol eller dylikt.

2. Efter fem sekunder håller du in homeknappen, den cirkelformade knappen på framsidan, samtidigt som du kopplar in telefonen i datorn. Fortsätt att hålla in home enda tills vanliga Apple loggan övergår till en iTunes logga.

5

Steg 5 – Vänta på reboot

Om du gjorde rätt när du satte iPhone i recoveryläge är det bara att vänta, du kommer se en aktivitetsruta och redsn0w säger när den är klar. iPhone kommer att så småningom starta om och när den har gjort det finner du Cydia på springboards andra meny förutsatt att du inte har några program installerade sen tidigare!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.