Hem Forum iCloud kommer att kolla igenom iTunes-biblioteket

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2283
  HS
  Medlem

  iTunes10.png

  Flera bitar för Apples iCloud ser ut att ha fallit på plats men trots det är det fortfarande en väntan framför oss. Flera stora företag har signerat avtal med Apple för iCloud samtidigt som spekulationerna om huruvida det kommer att vara en del av MobileMe fortsätter att sprida sig som en löpeld. Enligt tidigare rykten kommer iCloud erbjuda möjligheten att strema iTunes-album till olika enheter och av allt att döma skall Apple presentera detta den 6:e Juni.

  Det har tidigare talats om att tjänsten ska göra det möjligt att ladda upp och lagra musik likt en säkerhetskopia. Nu florerar dock nya rykten som påvisar att iCloud liksom iTunes kommer att skanna av hela datorn och lista alla spår som är kompatibla med tjänsten. Från Businessweek kan vi läsa följande:

  "Armed with licenses from the music labels and publishers, Apple will be able to scan customers? digital music libraries in iTunes and quickly mirror their collections on its own servers, say three people briefed on the talks. If the sound quality of a particular song on a user?s hard drive isn?t good enough, Apple will be able to replace it with a higher-quality version. Users of the service will then be able to stream, whenever they want, their songs and albums directly to PCs, iPhones, iPads, and perhaps one day even cars."

  Det framgår alltså att samtliga spår kommer att auktoriseras med datorn och spåren som har en dålig ljudkvalité kommer att ersättas med samma spår från Apples databas men med bättre ljudkvalité. Låter hur bra som helst om det visar sig att det stämmer överens med verkligheten.

  Som en sista liten smaksak talar Businessweek också om att tjänsten kommer att vara en prenumerationstjänst där man måste ha en licens för att kunna ha tillgång till Apples databas. Det till skillnad mot Spotify innebär att Apple, om ryktena stämmer, inte kommer att släppa musikbiblioteket till gratisanvändare.

  URL="http://www.macstories.net/news/icloud-will-scan-itunes-libraries-mirror-songs-online/#more-23367"%5DVia%5B/URL

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.