iPhoneGuiden.se

Ännu en vecka har passerat och denna vecka har bjudit på mycket nyheter både från Apple och populära appar.

Vi rapporterade i början av veckan om att tjänsten iTunes Match nu är tillgängligt i Sverige och övriga Skandinavien. Ungefär samtidigt släppte Apple årets version av appen “12 Days of Gifts” där de under tolv dagar med start den 26 december kommer ge bort material gratis från sina digitala affärer, till exempel låtar och appar och så vidare. Vi har ju tidigare rapporterat om produktionen av iPhone 5s och nu verkar det som att produktionstakten alltmer närmar sig efterfrågan genom att leveranstider kortades något när det numer står att läsa på Apple Store online att en iPhone 5s skickas inom 24 timmar.

Svenska musiktjänsten Spotify presenterade i mitten på veckan att gratisanvändare nu också har möjlighet att lyssna på sina spellistor i mobilen och i surfplattan. Begränsningar förekommer naturligtvis genom att användaren själv inte kan välja låt utan enbart lyssna i ett så kallat “shuffle”-läge.

Instagram introducerade under veckan direktmeddelande i sin populära foto- och videoapp. Denna funktion har de givit namnet Instagram Direct. Passande nog har Twitter gjort det möjligt att dela foton i sina direktmeddelanden också i en ny uppdatering som släpptes under veckan.

För er som vill luta er tillbaka i helgen så kan vi nämna att vi rapporterat om att både Angry Birds Go! och Grand Theft Auto: San Andreas har gjort entré i App Store samt att Minecraft fått en stor uppdatering.

Till sist släppte Apple en andra beta-version av iOS 7.1 för registrerade utvecklare. Uppdateringen innehöll buggfixar och några nyheter, bland annat en ny listvy i Kalenderappen.