Sveriges första interaktiva lärobok till iPad – Filosofi för gymnasiet

Apple är kända för att satsa på utveckling och utbildning. iBooks, iTunes-U och de interaktiva läroböckerna är bara ett par av alla komplement som Apple ger oss möjligheten att ta del av och studier har visat att iPad främjar ett effektivare lärande. Det i sin tur har bidragit till att allt fler skolor väljer att använda iOS i klassrummen och för oss svenskar kommer nu en oerhört glad nyhet. Den första svenska interaktiva läroboken för iBooks och iPad har dumpit ner som en gåva från ovan, säg välkommen till Filosofi för gymnasiet

Filosofi för gymnasiet är skriven och distribuerad av Joakim Holmberg, lärare vid en av flera gymnasieskolor i Göteborg. Författningen är den första av sin sort och är alltså den första svenska utgåvan av en iPad-baserad interaktiv lärobok. Flera recensenter har bedömt Filosofi för gymnasiet och många fina omnämnanden har lyft fram detta fantastiska verk.

”Filosofi för gymnasiet är bra. Riktigt bra. Så bra att man tror att en hel stab med förlagsproffs och programmerare måste vara inblandade.”

Boken seglade på bara ett par dagar upp som nummer ett i iBooks-store och det talar för potentialen i dessa interaktiva läroböcker. Marknaden och skolorna kommer att lära sig mycket av det som iBooks och de svenska läroverken har att ge och det är bara att tacka alla lärare och ansvariga som väljer att göra detta till en del av de svenska ungdomarnas lärande.

Mer information om boken finns att läsa här.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.