iPhoneGuiden.se

Ja tidigare i veckan kunde vi läsa om hur jailbreakade enheter succesivt ökar runt om i världen, här är en av artiklarna. Orsakerna till det är fortfarande enbart spekulationer men det är mycket som har cirkulerat på webben om vad det är som öppnar upp suget för jailbreak. Många tror att det är för att Apple väljer att neka dem bästa programmen, exempelvis Google Voice, Spotify (ännu ej godkänt) och det kan vara en av många orsaker.

Personligen håller jag med till alla dessa förklaringar och mörkar inget, jag tror däremot att det är en aning psykologiskt också och att det är betydligt fler förklaringar än dem som har publicerats. Människors vetskap om att Apple verkligen förespråkar för ojailbreakade telefoner och deras ”propagande” om att hackade enheter är en säkerhetsrisk mot nationen gör att folk vill sätta sig emot. Går att dra paralleller med många saker men människan fungerar på ett så sätt att dem saker vi absolut inte får göra får motsatt effekt och vi sätter oss på tvären.

Sen givetvis är det inte bara negativa aspekter som får folk att vilja jailbreaka sina telefoner, i varje fall inte om man frågar mig. Jag tror att dem personer som väljer att jailbreaka sina telefoner rekommenderar detta för nära och kära, jag är en av dem. Det kan jag dessutom passa på att säga nu, ni som inte har jailbreakat era iPhone:s borde ta en rejäl funderare och göra det med det samma. Man vet aldrig om Apple förr eller senare lyckas stänga oss ute från dem heta gallergrindarna som vi för en gångs skull vill hålla oss innanför.

Det här framgår på iPhonefreakz.com “Oops! The 17.1% jailbroken statistic was the percentage of new users, not unique users, that were jailbroken – which is still significant; out of the almost a million new devices we saw last week, 17.1% were jailbroken. Unique Users on Jailbroken phones increased slightly from 8.43% to 8.6%. Sessions on Jailbroken phones increased slightly also from 6.65% to 6.7%. It is also worth noting that a new OS version, 3.0.1, has appeared. There are now 56.4% users and 57.2% sessions on 3.0, and 18.0% users and 17.1% sessions on 3.0.1, for a total of 74.4% users and 74.3% sessions on OS 3.0 or higher.” – Katherine Pan, Pinch Media

Det som framgår från iphonefreakz är helt enkelt att det inte har skett en ökning av jailbreakade iPhone:s från 8,46 % till 17,1 % utan att 17,1 % är antalet nya användare av jailbreakade iPhones. Det betyder att alla iPhone:s ute i världen har ökat med 17,1 % då 8,64 % redan var hackade.

Siffrorna över lag är dock inte det mest intressanta utan det som är uppseendeväckande är just att allt fler och fler väljer att jailbreaka sina iPhone:s Vi får hoppas att siffran är ännu mer anmärkningsbar om ytterliggare en vecka! Använder du jailbreak?