iPhoneGuiden.se

zxviPhone är för många endast en telefon, och för andra något mycket mer. Jag tillhör den delen av iPhoneägare som anser att iPhone är kanske något av det mest fantastiska som går att köpa i dagsläget. Att iPhone har dragit en hel värld med storm är inte konstigt då den inte bara går att ringa med utan även erbjuder hög kvalitativ filmuppspelning, bildvisning, musikuppspelning, filmstreaming, fjärrkontrollsfunktioner, datormusfunktioner, navigationssystem och mycket mycket mer.

När det gäller att Jailbreaka en iPhone är det inte många som egentligen förstår vad det innebär. Många tror att jailbreak endast är av vikt då det gäller att låsa upp iPhone men den lilla haktiveringen som går att göra med en iPhone erbjuder så otroligt mycket mer. Personligen skulle jag inte vilja använda min iPhone utan jailbreak och det har flera förklaringar. För det första var jailbreaken ett krav för två år sedan när vi svenskar var tvingade att köpa iPhone från utlandet, för det andra visade det sig att när man väl jailbreakat sin lur första gången förstår man hur enkelt och snabbt det är.

Att kunna installera små extrafinesser och köra iPhone från ett nytt perspektiv där det finns inställningar för i princip allt är otroligt. Att Apple inte har tänkt på alla små finjusteringar som går att installera själv via Cydia är för mig helt sjukt. Jag kan exempelvis via inställningsikonen på springboard ändra antalet ikoner i docken längst ner, jag kan välja att status bar ska visa titel och artist på mina iPod spår, jag kan dessutom aktivera smileys i smsfunktionen vilket i stort sätt alla mobiltelefoner har.

Att alla inte har upptäckt det här är synd, men ny statistik visar att allt fler och fler iPhoneägare jailbreakar sina telefoner. på iPhonefreakz.com framgår det att antalet mobiler som har jailbreakats senaste veckan har ökat 0.43 % från 8 % av drygt 10 miljoner iPhone:s. Det innebär alltså att cirka 43 000 iPhones har Jailbreakats den senaste veckan och att 843 000 iPhones i runda svängar är jailbreakade.

Vad ökningen beror på är svårt att säga men som jag ser det finns det flera tänkbara förklaringar. Till och börja med erbjuder Cydia dem program som apple inte har godkänt eller som dem helt enkelt ännu inte har hunnit att godkänna. Ett exempel är Spotify (ännu inte godkänt) och Google Voice (nekat). En annan förklaring är att i dagsläget finns det endast en metod för att låsa upp iPhone via mjukvaran och det kräver jailbreak, det vill säga är du bunden till att ha en upplåst iPhone så måste den jailbreakas.

Som förespråkare för jailbreak får jag hoppas att de restrerande 91,57 % iPhone:s som inte är jailbreakade en vacker dag blir det. Vad tycker ni?