Virus för iOS 5.1 har upptäcks!

Det råder ingen tvekan om att det verkar finnas gott om säkerhetsbrister hos Apple. För några dagar sedan larmades det om att man kunde utföra spoofing, som innebar att man via adressfältet (URL) i den mobila webbläsaren kunde bli styrd till en falsk sida. Sen kom nästa rapport att man via ett program kunde knäcka iEnhetens säkerhetskod. Nu slår man larm igen då man hittat virus som riktar sig mot iOS 5.1.

Viruset hamnar i din iEnhet via en app som planterats ut på sidor som erbjuder jailbreak och unlock till din iEnhet. Målet för detta virus är smartphones med android och iOS men tursamt är, om man kan säga så, att detta virus enbart får fäste om du söker efter jailbreak och unlock via din iEnhet eller android, inte om du söker det på en stationär eller bärbar dator. Sidor som bör undvikas är såna som erbjuder en ”UNLOCK NOW FREE!”-app. LADDA INTE HEM DEN!!! Skulle du råka göra det, kommer du se en animering i 10-15 sekunder med efterföljande text: ”DOWNLOAD UNLOCK 2 NOW FREE”. Får du detta meddelande så har du fått viruset och all din information på din iEnhet kommer vara borta (både SIM-kort och enheten blir raderad).

För att undvika en olycklig händelse med virus, sök efter jailbreak och unlock på säkra sidor som: blog.iphone-dev.org, gdeluxe.com, ih8sn0w.com, chronic-dev.org.
Virus iOS 5.1
En annan typ av virus, ursprungligen från Ryssland, som troligen sprids via en app, är en trojan som när den fått fäste i din iEnhet skickar SMS till nummer runt om i Europa.

Dessa virus skapas av utvecklare som via sina appar sprider det. Att dom skulle hamna i App Store eller på Androidmarket är väldigt osannolikt, eftersom dom förmodligen inte kommer igenom den hårda kontroll varje app får. Denna kontroll har Apple fått mycket kritik för, men vänder man på det kan det ju vara en fördel att kontrollen görs så vi slipper dessa tråkigheter.

Hur dessa virus kan plockas bort från din iEnhet kan bli klurigt, eftersom dom ändrar sig hela tiden vilket gör det svårt att blockera dom.

Tipset är att bara ladda ner appar och program från säkra källor och sidor och inte gå på finten om gratis jailbreak (vilket jailbreak redan är när den släpps av jailbreakcommunityn) eller gratis unlock.
Följer man detta tips och är vaksam kommer förhoppningsvis viruset dö ut och inte få fäste hos iEnhetsanvändare världen över.

Källa: www.gdeluxe.com

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.