iPhoneGuiden.se

Sök

iphone_3gs_hackad

Ett nytt utkast från Apple visar att monsterföretaget anser att upplåsta iPhone:s är en säkerhetsrisk för nationen. I deras utkast framgår det att jailbreakade iPhone:s kan göra att mobilmaster slås ut vilket bidrar till att den trådlösa kommunikationen rubbas.  Detta i sin tur anser Apple vara en säkerhetsrisk för nationen. Jailbreakade telefoner ska inte bara störa kommunikationen utan dem ska även vara en orsak till att personer kan ringa anonymt och till reducerade samtalspriser.

Många kritiker hävdar att detta bara är en myt vilket också blir ganska uppenbart. Utkastet har sin grund i att Apple vill göra metoden för jailbreak illegal och således få folk att sluta hacka sina telefoner. Dessutom har termen jailbreak och allt vad det innebär existerat i över två år så vilket innebär att om några skulle vara intresserade av nationens fall eller på något annat sätt utnyttja dessa säkerhetsluckor som Apple hävdar skulle det redan vara gjort.

Att säkerhetsluckorna redan skulle utnyttjas hävdar även Fred von Lohmann på Electronic Frontier Foundation (EFF) till MacNewsWorld.